na to si trebao misliti prije nego što si kupovao![]()
da si budemo jasni nije to samo samsung, plazme se općenito dosta griju...
Eto kupih novu Samsung plazmu, HD ready, 107 cm, slika super, puno bolja u odnosu na Lcd tv u cjenovnom razredu 6000 kn. Sve ok, osim što mi uz tv, po ovim vrućinama, stalno mora raditi i klima jer mi plazma grije prostor snagom 370 W, lijepo raspoređenih na metar dužine pa me, ne samo oblikom, asocira na zidni električni grijač. Podatak o potrošnji plazme Samsung skriva ko "zmija noge". U uputama za upotrebu ga nema, a pronađoh ga na naljepnici stražnjeg dijela tv-a. Napominjem na sam prije imao klasičnog Sony-a 73 cm koji je trošio 97 W.
Uz prosječno gledanje Tv-a 6 sati dnevno potrošit će mi 2,2 kW najviše "skupe" struje, što godišnje dođe 803 kW.
PS Ovdje nisam uračunao potrošnju klime.![]()
na to si trebao misliti prije nego što si kupovao![]()
da si budemo jasni nije to samo samsung, plazme se općenito dosta griju...
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
ovo iz Mobila je jako korisno i pokazuje da Full HD plazma moze potrositi struje u vijednosti 1700kn u jednoj godini,sto nikako nije zanemarivo!
Inace i LCD grije...probaj biti u blizini LCD 42' i vidjeti ces da i on grije.Barem ces zimi ustedjeti sa grijanjem![]()
Tko rano rani, zajebo je pjetla
gledaj na to tako da će ti po zimi dobro doći
kompenzacija...
Što je tu je. Familija dobila naređenje da plazmu uredno gasi kad se ne gleda.
Zbog memorijskog efekta moja će plazma, na "nesreću", biti dugovječna.
Xir, hvala na dodatnim informacijama. Ispada da sam mogao i puno gore proći.
Pa kaj nemas ventilator u plazmi?????
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
A sto ako klima zasmeta plazmi....
Pa zar nije ventilator tu da hladi plazmu?
Kako onda moze bit vruce uz nju ako je vec toplina rasprsena po sobi?
Ventilator ne hladi nego stvara prisilni protok zraka. A plazmi je vruća jer je ona ta koja disipira toplinu. Dakle u sobi s plazmom temperatura može samo rasti (imala ona ventilator ili ne). Ako imaš klimu onda već možeš nešto i ohladiti.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
da, ventilator samo filtrira zrak
prouči prvo što je plazma i na koji način radi...onda ćeš shvatiti da joj klima nemre smetati nikak...
dakle
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=13603
T-Mobile Iphone 4 4.3 Beta
I moj 66 cm LCD TV se isto dosta zagrijava, i gore gdje su perforacije, a i kad stavim ruku ispred panela, baš se osjeti kako grije... Uz TV i tri kompa u sobi čudim se kako još nemam 35°C u sobi, a nemam klimu...![]()
A sto taj prisilni protok zraka vrijedi ako ne hladi plazmu?
A sto je s kondenzacijom...
Svi znamo da ako vruc zrak naglo ohladimo(npr. pomocu klime) stvore se kapljice vode.
Zar to nebi prouzrocilo vlagu u prostoru?
Jeli klima rijesenje?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Da je tako onda bi kod mene doma kada dođem s posla bili monsunski oblaci na plafonu za cc 15minuta.
Sve moderne klime imaju "isparivače" (zato curi voda van iz cijevi )
Ma stvar je u tome da se svaki TV pravilno postavi bar 15-20 centimetara od zida (što i daju svi kvalitetniji zidni držaći, ne mislim na one jeftinjare da objesiš ga na 5cm od zida) s tim imaju dovoljno protoka zraka za odvod topline!
Moji imaju plazmu 107cm pa nije baš neka strašna toplina iako je naravno ima.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
.
Sve moderne klime imaju "isparivače" (zato curi voda van iz cijevi )
Isto tako sve moderne klime uzrokuju zdrastvene probleme...
A i struje.Pa zamisli plazmu koja trosi struju u strasnim kolicinama a jos dodaj i klimu od recimo3,5 Kw onda si izracunaj...
Oprosti Ivane al očito je da moraš još dosta toga pročitati.
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Na plazmi ili lcd tv-u bi se kondenzirala vlaga da ju zagrijanu po zimi odneseš van na -5 npr. Ili ako ju voziš nakon kupovine doma po zimi i uneseš u topao prostor (u takvoj situaciji se elektroničke uređaje ne upali isti tren nego ostaviš par sati da možebitno nastali kondenzat ispari).
Neće se na plazmi kondenzirat voda zato što u prostoriji radi klima, isto kao ni na CRT televizorima koji se griju, kompjutorskim monitorima i ostalim PC komponentama.
A što se tiče tvog posta vezano za potrošnju - ako netko ne želi povećan račun za struju tada ne mora kupiti plazmu ili LCD 42" ili veću i ne mora ugrađivat klimu. Osim toga, niti klima ne radi cijeli dan kao ni plazma - barem u stanovima i kućama. Po toj logici ne bih trebao palit klimu u autu kad je vani +30 da štedim gorivo.
Bookmarks