a ugl. je skoro isto
pitaj korisnike motorole mpx 200 i 220
Windows mobile
Symbian
Evo bas nisam upucen u te dvje vrste mobitela. Zanima me kakva je razlika izmedju te dvije vrste softvera za mobitele. Dali ja mogu instalirat .sis filove na Windows mobile??? Jel bi mi mogli ukratko objasnit kakve razlike ima izmedju tih mobova??? I sta je bolje : Windows mobil ili Symbian??
a ugl. je skoro isto
pitaj korisnike motorole mpx 200 i 220
JEBESH TECHNO KAD SU KROFNE 2 KN
Ja od mobova iam N80(sybian) i compact(windows) mobitele.E sada.Neznam kakvu ti vrstu mobova os.
Naprimjer.Simbijan mi je fora.Dosta programa za njega ima a i uz to i za windowse.Sto se tice tih sis filova.Na sybianu moes i instalirati ali na windowsima nemres.S tim kada ides neki program instalirati za tvoj Wmobile onda ga instaliras na kompu ,znaci kao da sebi neki program za komp instaliras.Uglavnom ja nevidim nikakvu razliku u tome dvoje.Windowsi su mi simpaticni jer su mi kao windowsi na kompu.Imas WM player ,i takve neke programcice kao sto imas i na kompu.Uglavnom fora.![]()
Windows Mobile:
Pocket PC - sa touchscreenom
Smartphone - bez touchscreena
Symbian:
Series 60 tj. S60 - bez touchscreena (trenutno)
UIQ - sa touchscreenom
E sad na sto ti mislis?
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
on misli na smartphone i Series 60 kako ih ti imenova, oba bez touch navigacije
Ma symbian...imao microsoft windows mobile i nisam impresioniran.
Symbian je jedino bolji sto se tice aplikacija vezanih za GSM, premda ni WM puno ne zaostaje, a s druge strane Windows Mobile je bolji sto se tice profesionalnih aplikacija i WM ima daleko puno bolju sinkronizaciju sa PC-em nego symbian ( naravno PC koji vrti windowse )...
Moj glas ide za Windows Mobile..
Dobar su mi i jedan i drugi, ali WM mi je vizualno ljepsi. A dok su po funkcijama negdi izjednačeni
radio sam na oba dva OS-a i neznam koji mi je bolji.. kad kupim koji, možda kažem![]()
WM definitivno
www.gadgethive.com Gadget E-Zine
PDA / SMARTPHONE / GADGET
Bilo je o tome: možda pomogne
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...hlight=Symbian
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...hlight=Symbian
wm je puno profesionalniji i ozbiljniji os od symbiana,zato glas za WM(za symbian je jako teško naci dobru aplikaciju,iako ih ima more a vecina su za ništ)
a kad sam ja prije 2 god. govorio tu na forumu da je wm bolji,atraktivniji,profesionalniji,svi su me popljuvali...![]()
WM stoputa zbog posebnog windows efektai boljih moguchnosti...
I naravno slazhem se profesionalniji....
I POSEBNO TO DA NIJE TOLKO BUGOVIT...
Nokia-5110.3310.3510.6070.6230.6260.6230i.6280.8910.8310 ..Motorola-v3.v3i.k1..LG-ke800..Samsung-s5230.d600.e900.u600.u900.i900 Omnia..HTC-Wilidfire..Ericsson-a1018s.t29s.. SonyEricsson-t310.v610.s500.k750.j300..BlackBerry-8310 Curve..Siemens-S65
WM se ne može baš ni mjeriti više sa symbianom, jer kako su izbacili ovaj 3rd edition od symbiana, on je postao užas. Prešao sam sa WM na symmbiana i osjećam se kao da mi je netko odsjekao desnu nogu.
Npr. Na symbianu ima more programa, al toliko su jadni da ih ne vrijedi ni instalirati, ima par dobrih programčića al ni to nije do koljena WM.
I najviše zašto sam užasnut na meni glupi symbian je to što on nema neki moćan Video/audio player, koji reprudicira sve formate, nego moram imati masu playera za par formata.
Također, moja mpx200 koju sam imao prije 3 godine, po software-skoj mogućnosti i brzini je bolja od moje n73 koju imam sada.
Old school: Siemens M35, Motorola V500@V600, Nokia 7250, Motorola A925, SE P900, SE T610, Motorola MPX200, Motorola MPX220, Motorola V3 Black
Now: MDA Compact@i-Mate Rom 1Gb MMC
Po meni WM je svakako bolji od Symbiana, postoji puno više ozbiljnjijih i profesionalnijih programa, na symbianu nisam mogao pronaći nešto jako korisno.
PREDATOR
I ja dajem glas WM radio sam sa i sa Symbianom i sa WM, al mi je bolji dojam ostavio WM, a kako ljudi navode, za symbian ima pun klinac programa, a 90% su beskorisni, dok za WM ima dosta korisnih programa...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
meni je ipak bolji symbian jer je nekak pristupačniji i više namjenjen mobilnoj telefoniji . symbian mi je stabilniji , dok je WM više za prof. stvari koje meni nisu uopće potrebne .
Recimo imao sam pod zadnje nokiu E60 i mda vario i što se tiće njih dvoje nokia mi je bila dosta bolja , stabilnija i bolje je funkcionirao wifi .
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
WM ima registry, a svi koji se malo razumiju u windowse znaju kakvu moch ima registry, upravljanje kompletno svim hardwareom i softwareom, tak da windows mobile ima puno vise mogucnosti sto se tice customiziranja i hackiranja.. Na symbianu nemosh napravit totalno jednostavnu stvar kao kreirat shortcut od necega u glavnom meniu, a kamoli overclockat proc ili poboljsat kvalitetu kamere ili nekog drugog kardwarea editiranjem registrya..
Neznam ja bih si htio uzet mob sa verzijom Windows 2003, ali neznam dali ima puno programa za njega, jer ja pratim Dotsis.com i IPmart-forume, a tomo nisam nista vidio vezano za Windowse, a mislio sam si uzet mob mpx200, pa me to zanima!!![]()
![]()
normalno da nisi na dotsisu i ipmartu ništa vidio kad je to za symb sve..
odi na pocketwarez pa ćeš vidjeti koliko ima
ovo je već offtopic
Old school: Siemens M35, Motorola V500@V600, Nokia 7250, Motorola A925, SE P900, SE T610, Motorola MPX200, Motorola MPX220, Motorola V3 Black
Now: MDA Compact@i-Mate Rom 1Gb MMC
Iako sam nedavno trzio i imam 9500 symbian, a prvi puta sam se susreo sa symbianom na N7650, glasao sam sa windows mobile. Puno su jaci,i to se osjeti, pogotovo u HTC uredjajima.
Ja sam dosad isprobao Symbian, ali nisam isprobao WM (danas ću isprobati WM)...
dosta sam čitao o svemu tome i iskreno meni se čini da je WM puuuuuuunooo bolji od symbiana
moji glas ide WM-u
http://www.kiko323.info Hrvatski Warez Forum
Moj glas za WM...
Imao sam na 2 dana Compact_a, i stvarno je Windows Mobile super stvar... samo traži privikavanja...(što se meni nije previše dalo, niti sam imao vremena
)
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Bookmarks