Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Tema: Sony T100

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony T100

Prvo, pozdrav svima (ipak mi je ovo prvi post ovdje)...

sada da krenem na stvar... kupujem si novi digitalac i najbitnije je da je ultracompact, da mi doslovno stane u džep, cijena do 3000kn...

malo sam googlao i naišao sam na sony t100 za koji su u većini recenzije odlične (cnet.com mu je dao 8,2 što je najveća ocjena koju je bilo koji ultracompact dobio)... fotoaparat mi je inače stvarno dobro izgleda, plus mu je što ga ima u crnoj boji i ima ekran od 3''... naravno, uvijek postoji ono ali... neki ljudi su mu dali očajne ocjene i uglavnom nisu zadovoljni noćnim slikama, jačinom blica i slično, dok su opet oni koji su zadovoljni, govorili kako im je to najbolji digitalac koji su ikad imali... u biti od svega toga sam više zbunjen, pa mi treba vaša pomoć...

još si malo razmišljam između sony-a i canon sd950 pa me zanima što vi mislite o tome, da li se isplati uzeti sony za tu cijenu ili ipak canon...

unaprijed se zahvaljujem na odgovorima

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Crux'An Pregledaj post
    Prvo, pozdrav svima (ipak mi je ovo prvi post ovdje)...

sada da krenem na stvar... kupujem si novi digitalac i najbitnije je da je ultracompact, da mi doslovno stane u džep, cijena do 3000kn...

malo sam googlao i naišao sam na sony t100 za koji su u većini recenzije odlične (cnet.com mu je dao 8,2 što je najveća ocjena koju je bilo koji ultracompact dobio)... fotoaparat mi je inače stvarno dobro izgleda, plus mu je što ga ima u crnoj boji i ima ekran od 3''... naravno, uvijek postoji ono ali... neki ljudi su mu dali očajne ocjene i uglavnom nisu zadovoljni noćnim slikama, jačinom blica i slično, dok su opet oni koji su zadovoljni, govorili kako im je to najbolji digitalac koji su ikad imali... u biti od svega toga sam više zbunjen, pa mi treba vaša pomoć...

još si malo razmišljam između sony-a i canon sd950 pa me zanima što vi mislite o tome, da li se isplati uzeti sony za tu cijenu ili ipak canon...

unaprijed se zahvaljujem na odgovorima

Pitanje zadovoljstva ili nezadovoljstva, nakon kupnje i pri koristenju, odredjenoga modela foto aparata, najvise ovisi o ocekivanjima korisnika. Dakle, jedna od bitnijih stavki u savjetovanju nekoga pri kupnji je barem relativno poznavanje njegovih fotografskih navada. Jer ne mogu svi modeli digitalnih foto aparata "sve", dapace, vrlo je mali broj koji mogu "gotovo sve", a medju ultra compact - ima takvih nema.

Dakle, ako je korisnik prije same kupnje precjenio mogucnosti i postavio previsoka ocekivanja prema modelu koji kupuje, on ce biti razocaran bez obzira na kvalitetu i mogucnosti koje mu aparat doista pruzi.

Stoga ako je netko od modela T100 ocekivao da se ponasa poput H7 ili H9 (izuzevsi raspon objektiva) taj ce definitivno ostati razocaran, a citajuci dojmove korisnika po internetu lako se mogu uociti dvije krajnosti. Dakle, najcesce su dvije skupine vlasnika...oni koji imaju nerealna ocekivanja pa demonstriraju prilicno nezadovoljstvo odredjenim modelom i oni koji su preodusevljeni, te presubjektivni, pa cesto puta idealiziraju model koji posjeduju. Upravo iz tih razloga se na internetu cesto nalaze dijemetralno suprotni stavovi o istome modelu foto aparata.

T100 je definitivno sam vrh ultra compact klase danas, i po dizajnu i kvaliteti izrade i po mogucnostima koje nudi korisniku. Uz realna ocekivanja, nemoguce je biti nezadovoljan sa navedenim modelom. Njegove su boljke one koje muce svaki ultra compact aparat, s tim da su kod modela T100 one dodatno minimizirane. Dakle, ISO iznad 400 ne savjetujem, dok je ISO iznad 800 prakticki neupotrebljiv. Kod vrlo svijetlih i nesto "zamnijih" uvjeta fotografiranja, pogtovo pri koristenju visih ISO vrijednosti (vecih od 200) fotografije sa ultra compact aparatima opcenito imaju dojam plasticnosti, gubi se prostornost i lice vise na akvarel sa ekstremno predimenzioniranim intenzitetom boje, nego li na fotografiju. Takodjer, nemaju mogucnost regulacije snage bljeskalice, tako da se korisnici moraju pomiriti da ce se kod fotografiranja objekata koji se nalaze u neposrednoj blizini foto aparata u uvjetima smanjena svjetla i pri koristenju bljeskalice, isti ispasti presvjetli i cesto "spaljeni" svjetlom. Takodjer zbog blizine otvora objektiva i bljeskalice moze se ocekivati i cesta pojava efekta "crvenih ociju".

E sad ako netko slucajno i sumje da je T100 najvise pozicioniran ultra compact gledajuci performanse, tu poziciju neprikosnoveno drzi gledajuci cijenu. Kao i uvijek modeli T serije skuplji su od konkurentskih modela vrlo slicnih performansi. Vise o tome ovdje:

http://www.cafe.mobil.hr/showthread....highlight=t100
    http://www.cafe.mobil.hr/showthread.php?t=42310

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Budući da se očito razumiješ u fotoaparate imam još samo jedno pitanje za tebe... Što misliš o canonu sd950 (na američkom tržištu je 850)... i koji bi po tebi bio bolji...

Hvala na ovako iscrpnom odgovoru...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Budući da se očito razumiješ u fotoaparate imam još samo jedno pitanje za tebe... Što misliš o canonu sd950 (na američkom tržištu je 850)... i koji bi po tebi bio bolji...

Hvala na ovako iscrpnom odgovoru...
    Mislim da je preskup, kao i T100

Sto se eventualne dvojbe izmedju ova dva modela tice...ne trebas dvojiti.

Ako mislis izdvojiti taj iznos novca, i ako znas da je ultra compact to sto trazis, potpuno je svejedno koji od ova dva modela odaberes...vjerujem da ce ispuniti tvoje zahtjeve i da neces biti razocaran.

Ono sto je T100 u Sony gami to je sd950 (uz sd1000) u Canon gami. Jednostavno receno...trenutno, top model.

Mogucnosti ova dva aparata prakticki su identicne. Jedino razlike koje se uopce isplate navoditi su sljedece:

- T100 ima veci raspon objektiva (35-175 mm, za razliku od sd950 ciji je raspon 35-140 mm), sto hoce reci da T100 posjeduje 5x opticko povecanje, sa sd950 4x

- T100 ima i veci display (3 incha naspram 2,5 incha kod sd950), rezolucije oba display - a su jednake

- sd950 ima nesto bolju svjetlosnu vrijednost objektiva

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Jun 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na svemu, odluka je pala... kupujem t100, samo da podignem čekove i to je to...

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hvala na svemu, odluka je pala... kupujem t100, samo da podignem čekove i to je to...
    Nema na cemu...javi se sa dojmovima

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Download Uputstava za sve mobitele
    By Downloader in forum Općenito
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 01-11-2009, 14:27
  2. Sony DSC P serija
    By Bimbi in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 26-05-2007, 10:41

Bookmarks

Pravila postanja