Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 4 od 4
    Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Bljeskalica, stativ i filteri za Fuji s9600

kupio sam fuji s9600 i sada me zanima koju bljeskalicu za njega da kupim i gdje, također me zanima i neki stativ jer ovaj koji sad imam ne podnosi težinu aparata.
    da li je moguće na taj aparat staviti neki filter, koji?
    unaprijed hvala svima na odgovorima

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 711984 Pregledaj post
    kupio sam fuji s9600 i sada me zanima koju bljeskalicu za njega da kupim i gdje, također me zanima i neki stativ jer ovaj koji sad imam ne podnosi težinu aparata.
    da li je moguće na taj aparat staviti neki filter, koji?
    unaprijed hvala svima na odgovorima
    Malo su sture informacije koje si dao o svojim zeljama.

Naime, opcije koje ti se nude pri kupnji, najvise ce ovisiti o novcu koji za navedenu opremu mislis izdvojiti.

U osnovi, vrijedi sljedece:

- za kompatibilnost bljeskalica sa modelom S9600 je vrlo tesko garantirati, sto se proizvodjaca tice, kao najbolju alternativu savjetujem Metz (osim same kompatibilnosti koju je najbolje utvrditi probom u prodavaonici foto opreme koja nudi ono sto te zanima, naime ovakvi ducani uvijek pruzaju mogucnost da kupac prije kupnje isproba prozvod, valja paziti i na karakteristike bljeskalice, a opet o karakteristikama ce ovisiti i cijena...)

- sto se stativa tice, tu nema brige o kompatibilnosti, koji god da uzmes moci ces ga koristiti sa modelam foto aparata koji posjedujes. Tu novac takodjer igra veliku ulogu pri odluci. Ako ne zelis dati puno novca mogu savjetovati neki od Sony - jevih (Sony hrvatska ili Sancta Domenica prodavaonice) ili Fomei (Chipoteka, Prizma) modela. Oni donose dobar omjer cijene i kvalitete

- filtera ima bezbroj na biranja, dakle jedini uvjet da tvoj aparat radi sa odredjenim filterom jest da ga mozes nasarafiti na svoj objektiv. Objektiv S9600 je promjera 58 mm, dakle toga promjera moraju biti i filteri koje kupis. Ako su drugacijega promjera onda moras jos dokupiti konverzijski prsten (recimo 58 u 62 mm) cije se jedna strana sarafi na objektiv, a na drugu se nasarafi filter. Postoje i razni sustavi, dakle okvir sustava se ucvrsti na objektiv aparata, a onda se u okvir umeci filteri (moguce umetanje do 6 razlicith filtera). Najpoznatiji ovakav sustav proizvodi Cokin (www.praxis.hr)

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    May 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gdje bljskalice mogu vidjeti u zagrebu, možda neki web dučan?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao 711984 Pregledaj post
    gdje bljskalice mogu vidjeti u zagrebu, možda neki web dučan?
    U Zagrebu...Prizma Foto...

Link:

http://www.prizma-foto.com/

Metz...link:

www.metz.de

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove