Bolje uzmi novu verziju Acronis True Image i mislim da automatski mozes napraviti da ti taj image bude bootabilan, program je jako jednostavan tak da ne moras nista znati pretjerano raditi...
Pozdrav...
Hej ekipo, ovak mene zanima dali mogu sa norton ghostom napravit image cijelog c:diska di se nalaze windowsi i da taj image mogu stavit na cd, koji bi trebo posluzit kada svaki puta trebam dizat win, da ne dizem win, vec samo da mi se pokrene automatski format i ekstraktira image na disk sa svim driverima i postavkama?!
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Bolje uzmi novu verziju Acronis True Image i mislim da automatski mozes napraviti da ti taj image bude bootabilan, program je jako jednostavan tak da ne moras nista znati pretjerano raditi...
Pozdrav...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
On ti automatski obrise cijelu particiju i onda vrati onu koju si napravio kao image... Ima mogucnost i mijenjanja image-a, tak da ak se sjetis nesto naknadno sto nisi napravio, uzmes taj program, pokrenes i stavis da ti doda na taj image promjene koje si do tad napravio...
takoder preporucam True image. posto sad imam flat, stalno instaliram nesto pa zagusim komp, pa vracam po jednom tjedno particiju. par klikova i 15 min i gotovo![]()
iPhone 5s 16 GB
Ma program je jako jednostavan i dobar, meni dosad najbolji za pravit image
Mene zanima kada se napravi image c diska i stavi na cd,jel se onda kod vracanja vrate samo postavke widowsa ili i svi programi koji su bili instalirani?
Ma svi programi, sve sto si promijenio/la... Znaci ne pravi ti image systema nego cijelog diska (ne stavljas na cd nego na dvd - oko 4gb, zavisi o kolicini instaliranih programa)
meni Ghost rula, bash sam neki dan puknuo image na DVD. Uvijek napravim dva 1 clean xp i sa progsima.
Ghost možeš i iz dos-a dić ak zatreba![]()
Pa sa acronisom mozes napraviti bootabilni, tako da samo u biosu odaberes da boota s cd-a i automatski instalira...
Odgovor na tvoje pitanje ide ovako...
acronis true image home -> backup -> next -> my computer + next -> odaberes systemsku particiju (vjerojatno c + next -> ok (ako ti ista izbaci) -> napises ime kako hoces da ti se image zove i odredis gdje da ti ga snimi + next -> next i ak te jos nesto pita samo bubni next i to je to...
A mozes si napraviti i bootabilni cd tak da stisnes na Create Bootable Rescue Media i ona dalje odredis sta te zanima i kako ga hoces napraviti...
Nadam se da ces uspjeti... Pozdrav...
jel ima mozda netko Symantec Recovery Disk CD da se boota ako je sistem otiso k vragu?
dobar grah daleko se čuje
u Symantec Norton Ghost 10.0 imaš ovo;
Key Features:
- “Hot imaging” lets you create backup images without restarting Windows®. *
- Incremental backup updates save time and disk space.*
- Scheduled backups automatically keep your backup image up to date.*
- Backs up everything on a hard drive or partition.
- Works with a wide range of hard drives and removable media, including CDR/RW and DVD+-R/RW drives, USB and FireWire® (IEEE 1394) devices, and Iomega® Zip® and Jaz® drives.
- Restores data from images created with PowerQuest™ Drive Image™ 7.0 and previous versions of Norton Ghost.*
- Symantec Recovery Disk lets you restore data from a backup image even when the computer can’t start up into Windows.
- LiveUpdate™ keeps Norton Ghost updated automatically over the Internet.
- Norton Ghost is included to back up and restore data to: Windows 9x, Me, NT; Linux®; and DOS systems.
Ja radim sa Nort. ghostom 10 i radi sve za 5
Ubacim cd NG10 (koji je bootabilan) u komp Gdje je bios podešen da boota sa cd-a. Za otprilike 2 min se podigne norton ghost sa grafičkim sučeljem i mišom i samo izradiš image C: diska ili particije.
Image staviš na D: disk ili particiju i to je to.
Neki dan sam instalirao vistu pa sam napravio image XP-a od 30 GB.
Pošto mi je vista za sada sranje jer neradi dosta stvari ili moram preći čitav net da nešto osposobim vratio sam xp sa svim programima driverima itd.
Zato ja sam za ghost jer me nije nikada iznevjerio.
True image nisam ni probao jer "zašto mjenjati konja koji dobija trku"
Važno je da se trguje
Bookmarks