Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 6 od 6

Hybrid View

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.904, Nivo: 23
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Što kupiti : HP R725/Kodak C533/Sony DSC W55

Evo ova dva digitalca mi zapela za oko,hp i kodak. Slabo se razumijem u digitalbu fotografiju,a fotić bi mi trebao ovak za ljetovanja i zafrkanciju. Ponekad neke arty fotke i tako,ništa naročito što bi zahtijevalo neki SLR od 10k kuna. Uglavnom,što mi preporučate? Postoji li u tom cjenovnom rangu (do 1200 kn) neki bolji izbor?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao balkanac Pregledaj post
    Evo ova dva digitalca mi zapela za oko,hp i kodak. Slabo se razumijem u digitalbu fotografiju,a fotić bi mi trebao ovak za ljetovanja i zafrkanciju. Ponekad neke arty fotke i tako,ništa naročito što bi zahtijevalo neki SLR od 10k kuna. Uglavnom,što mi preporučate? Postoji li u tom cjenovnom rangu (do 1200 kn) neki bolji izbor?
    HP je u prednosti sto se tice gabarita i mase (ako manji gabarite tumacimo ka prednost) te sto se tice velicine display - a. Kodak, pak ima svjetlosno bolji objaktiv, nesto siri kut pri minimalnoj zarisnoj duljini objektiva, nesto veci ISO raspon i AA baterije.

Dakle, Kodak prema mome misljenju ima vise komparativnih prednosti i stoga bi moja odluka, da se moram odluciti za jednoga od ova dva modela...bio Koda C533.

Ipak na trzistu ima mnogo boljih modela cija cijena ne prelazi 1200 kn.

Pa ti tako sugeriram 4 modela:

Sony S650
    Pentax E30
    Canon A460
    Fuji A800

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pregledao sam ove modele,Sony i Fuji su mi se nekako najviše svidjeli. Još sam primijetio i Sony W55,što mislite o tom modelu? Dopao mi se zbog aluminijskog kućišta i malenih gabarita,ne sviđa mi se što ima vlastitu bateriju,ali će valjda par godina izdržati. Ima li tko kakva iskustva s njim? Mislim da mu je optika ista kao i kod S650,samo mu kućište i izgled nabijaju cijenu. Košta 1500kn,što mi je još na granici prihvatljivog,jer sam i prije napomenuo da mi digitalac treba za one najosnovnije primjene. Što mislite?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pregledao sam ove modele,Sony i Fuji su mi se nekako najviše svidjeli. Još sam primijetio i Sony W55,što mislite o tom modelu? Dopao mi se zbog aluminijskog kućišta i malenih gabarita,ne sviđa mi se što ima vlastitu bateriju,ali će valjda par godina izdržati. Ima li tko kakva iskustva s njim? Mislim da mu je optika ista kao i kod S650,samo mu kućište i izgled nabijaju cijenu. Košta 1500kn,što mi je još na granici prihvatljivog,jer sam i prije napomenuo da mi digitalac treba za one najosnovnije primjene. Što mislite?
    Sony W55 performansama je vrlo slican modelu S650, osim sto, kako si i sam primjetio, ima kuciste kvalitetnije zavrsne obrade. Pored toga opskrbljen je i Li ion beterijom, pa je i laksi od S650. Manjih je gabarita i vecini je dizajnom dopadljiviji.

Osobno imao sam ga u rukama i opalio par fotki. Vrlo solidan model, i za te novce definitivno jedna od najboljih kupnji trenutno.

Oko baterije se ne moras brinuti. Doista su rijetki otkazi ovih baterija. Znalo se desiti, ali tada se desavalo u serijeme baterija, koje je proizvodjac uredno povukao i korisnicima ponudio druge u zamjenu.

Dakle, ako te performanse ovoga modela zadovoljavaju (a ne vidim zasto ne bi, jer trazis entry level digitalac, manjih dimanzija), i ako ti se dizajnom svidja...ne trazi dalje...kupi i u granocama mogucega za te novce, neces ostati razocaran.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Datum registracije
    Oct 2006
    Mobitel
    Lumia 820, 710
    Operater
    vip & Tele2
    Godina
    37
    Bodovi
    9.904
    Nivo
    23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hvala puno na savjetima,Bimbi. Onda ću uzeti W55,za neveliku lovu dobijem dobre slike,lijep dizajn i metalno kućište (ovo je prevagnulo u odluci ). Kad ga nabavim,past će neki kraći review

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kad ga nabavim,past će neki kraći review
    To se trazi

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove