Ma radit će normalno.Imam i ja tak 3 pločice od raznih proizvođača.
Jedino ak nisi miksao ram-e i ddr-e...lol![]()
Ma radit će.![]()
Nekidan sam zamjenio 2 plocice od 256 za jednu od 512 MB rama. Marka je neka D-data, tako nesto. sad, ako kupim jos 512 Kingmaxovih, hoce li raditi normalno? Zato sto su razliciti proizvodaci ili moram bas kupiti istu od D-data?
iPhone 5s 16 GB
Ma radit će normalno.Imam i ja tak 3 pločice od raznih proizvođača.
Jedino ak nisi miksao ram-e i ddr-e...lol![]()
Ma radit će.![]()
Trebali bi raditi - savrsheno.
Napominjem ovo..."trebali bi" jer...znalo se dogoditi da su 2 plochice RAM-a identichne po kapacitetu, brzini ali....jedna radi a druga - ne.
Zashto? Zvuchat che glupo ali...problem bude u...matichnoj plochi. Toj i toj plochi jednostavno smeta ta i ta marka RAM-a (najchesche latencije iste) i eventualno tek flash MBO-a pomogne.
Ne zhelim te ovime prestrashiti, samo ti napominjem da postoji i ta moguchnost.
Ali...da se vratim na onu pozitivnu stranu: ljudi znaju u svojoj mashini imati npr 4 keksa memorije i svaki je...druge marke, a sve radi - savrsheno.
Ne vjerujem da chesh imati problema sa mixom A-Date (D-Data ne postoji) i KingMaxa
![]()
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
OK, thxma samo da mi radi, necu nista clockati. ma prije sam imao jos na starom komp SDRAM koji nije htio raditi sa drugim plocicama
nedavno je stavljen novi bios na maticnu pa valjda nece biti problema
iPhone 5s 16 GB
Dogadja se da se neki proizvodjaci ne podudaraju, i ja sam par puta tako prosao, al kako je sve novije, nisam imao takvih problema, sve radi super...
"...I kad nemas nista, imas oci za plakanje..."
pazi samo da ti je frekvencija rama ista. Moji su obodva na 667mhz, a jedna pločica je kingmax, a druga apacer
CARpeDiem*
ja mislim da je bitno kojeg su takta
one će radit 100% a hoće li radit u DC-u to je već druga priča, i frekvencija isto nije bitna samo ne smije biti veća od dopuštene jer ako stavi dva keksa s različitim frekvencijama uvijek će radit po onoj sporijoj
heh...
ovako... ako imas AMD-a i onda DFI plocu radije uzmi istu memu jer se dfi ne slaze sa punooo memorija (imam ja iskustva sa tim i sad imam A-datu).
no ako je stvar u Intelu, njima je "svejedno" koji je ram. eh sad je pitanje DC-a... mnoge ti memorije ne zele radit iako su nazivno iste u dualu zbog cipova koji se medusobno "kolju". ako ces vec stavljat u DC onda kad budes uzimo pogledaj na ramu jesu li ti cipovi isti ko na prvoj memi (ako kupujes putem web shopa onda zamoli ljude tamo da ti posalju te i te cipove onosno memu s odgovarajucim cipovima).
al ako ne patis za klokanjem onda ti je rad u dualu bas i nepotreban jer nista brze neces osjetit
Bookmarks