shrot firma, CMOS chip?!?!?!!? moze on imati i 8 Mpix-ela, ali bez CCD chip je to jedno veliko sranje... samo digitalni zoom, to ti je kao da snimis noramlnu fotku i onda zumiras na kompu...
...za fotic microtek take it s3
ja nikad a naso sam na ponudi preko neke kataloske prodaje smjesu cijenu od 1049,00kn
sta mislite jel nekakav srot ili sta vec
prema karakteristikama dobar je (http://www.microtekusa.com/takeits3.html) a digitalac s takvim karakteristikama bi plati mislim i preko 2k kn... sta vi mislite??
shrot firma, CMOS chip?!?!?!!? moze on imati i 8 Mpix-ela, ali bez CCD chip je to jedno veliko sranje... samo digitalni zoom, to ti je kao da snimis noramlnu fotku i onda zumiras na kompu...
Pa aparatic je simpa ali USB 1.1 standard je zastario tako da jos jedan minus
dobro gog kaze
a ccd chip je??? i koja je svrha tog cipa i koja je razlika sa i bez chipa??
samo malo, nemojmo odmah samo tako CMOS odbaciti. CMOS može biti jako dobar, samo što je na lošem glasu zahvaljujući jeftinim čipovima u web kamerama i telefonima, ali pravi COMS čip može super fotke napravit.
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
U canon eos 300d aparatima je cmos i kažu da su od njega izvukli najviše što se moglo i da su slike vrhunske. Test u predzadnjem bug-u.
Mostovi okruga Peščenica
e ljudi netrazim ja nekakav profesionalni fotic
dali mi mozete obajsit sta je taj CCD CHIP?? i njegovu svrhu
a sta ovi digici npr sony i olyimpus (valjda se tako pise) imaju te chipove??
Da ti sony i olympusi imaju te čipovePoslao:)
e ljudi netrazim ja nekakav profesionalni fotic
dali mi mozete obajsit sta je taj CCD CHIP?? i njegovu svrhu
a sta ovi digici npr sony i olyimpus (valjda se tako pise) imaju te chipove??
Mostovi okruga Peščenica
stojim iza wb-a i traychea.nemojte pljuvat po cmos senzorima ako neznate kakve fotke daju.dečki su vam dobro rekli,a najbolje da si pročitate prošli broj buga.i canon eos-10d ima cmos čip i košta 14 somova(samo tijelo).pa si vi malo izračunajte kolko vrijedi taj čip...
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
a jos nitko nije reko sta je taj cip cemu sluzi?? i koja je razlika sa i bez
to je senzor, svi ga imaju
pojednostavljeno, na analognim fotoaparatima kada se otvori blenda film se osvijetli i nastane negativ iz kojeg kasnije dobijes fotku..
kod digitalnih fotica umjesto filma imas jedan chip, koji se sastoji od jako puno sitnih senzora (o njihovom broju ovisi koliko fotic ima megapiksela), a svaki od njih preuzme informaciju o osvjetljenosti toga piksela, kada sve te informacije poredas jedne za drugom, malo skompresiras i dodas headere dobio si jpeg
CCD i CMOS su imena dvaju razlicitih chipova koji istu stvar rade na razliciti nacin...
ne kupujem vise bug pa ne znam sto pise u ovom broju, mozda moze netko dati i kompletnije objasnjenje...
A oduvjek sam zelio znat u stvari čemu slize megapixeli i kakva je rzlika izmedju ta dva chipa
Mamama volim te ali mi je GT4 drazi
BTW sad mi nije jasno koji chip koristi olypus i sony
Mamama volim te ali mi je GT4 drazi
nemoj se ti zamaratiukoliko kupujes fotic od neke renomirane kompanije poput minolte, canona, fujia, olympusa, sonya, i sl. nemas sto brinuti...
I ja se pridružujem nevrijeđanju CMOS senzora,dokaze imam.
Evo jedne svježe fotke od danas u 19:36,kamera je Kobian Mercury deluxe 3.1Mpix sa 2.0 CMOS-om i platio sam ju 709 kn.To je privremena kamerica dok se ne skupi za pravi stroj.original je 800X600 ali sam smanjio zbog foruma.
A ovako izgleda fotić.
![]()
e zato postoji zoom.
@freak:fotka je čist okej(s obzirom na cijenu uređaja).nemoj se sad naljutit!
vuče na plavo.jel ti uključen balans bijele?
bolje bit mrtav pijan nego pijan mrtav.
Ne pomaže. Ja imam jedan digitalac koji nije bio baš tako jeftin. Koštao je oko 2000 kn prije jedno godinu dana i za slikanje izbliza je neupotrebljivPoslao: gIK
e zato postoji zoom.
@freak:fotka je čist okej(s obzirom na cijenu uređaja).nemoj se sad naljutit!
vuče na plavo.jel ti uključen balans bijele?
daj ti neku postenu fotku lupi, u full rezoluciji s puno uocljiih detalja, po mogućnosti u različitim bojama pa da vidimo...
Evo predmeta(imam fotke otprije dok sam radio test macro snimanja).
Ova banana je na razmaku od 19cm
![]()
Ovdje sam zeznuo i malo mi je preblizu bio-16cm
![]()
A ova je sa 20 cm.![]()
Inače,sve su snimane pod žaruljom i bez stalka pa i ako je zadnja malo mutna to je zbog drhtanja ruku.
Nažalost nemam ni jednu na danjem svjetlu(takve su savršene s obzirom na cijenu uređaja).
nije lose, ima blic? 800x600 je max reza, koliko memorije?
Bookmarks