Kako glasi obavijest o promjeni operatera, prilikom poziva? Da li samo kažu da je korisnik promijenio mrežu ili traže da se pritisene broj 1 za nastavak poziva?
Kako glasi obavijest o promjeni operatera, prilikom poziva? Da li samo kažu da je korisnik promijenio mrežu ili traže da se pritisene broj 1 za nastavak poziva?
traže da pritisneš 1 za nastavak (što je iritantno!)
Zato sam i postavio ovo pitanje jer jedni kažu da traže pritisnuti 1, a drugi da ne traže. Mislim da traže samo ako kad pozivaš drugu mrežu, tj. ako npr. zoveš nekog tko je s T-mobile prešao na Tele2, a ti imaš 098 broj. Dakle onda kad se odlučuješ da svojevoljno zoveš drugu mrežu što ti pričinjava dodatni trošak.
ako zoves sa Vipa na 091 broj koji je presao u drugu mrezu onda ide najava da je broj presao u xyz mrezu te za nastavak treba pritisnuti 1 a za prekid linije 2.
dobar grah daleko se čuje
OK, moja isprika, ja sam mislio da to traže svi, ali izgleda da je to samo onda kod Vip prenesenog broja!
Kad zoves s VIP-a onda kaze i ovo za 1 i 2, kad zoves sa simpe onda samo kaze da je broj prenesen, kad zoves s tomata i kucnog onda ni ne veli nista
Ma te obavjesti je postavila agencija za telekomunikacije.
091 korisnik koji je prešao u TELE2,tj. pravi VIP korisnik kad zove prenesen VIP javi mu se govorna da je broj prenesen,utipkajte broj i šta ti ja znam...pa pritisnite 1 ,jer taj iz vipa nezna da je taj broj prenešen jer će razgovarati po drugoj tarifi zato ih i obavještava. A kad zoveš iz T-mobile i fiksne VIP prenesen broj u tele2 onda se ništa nejavlja jer oni ionako razgovaraju kao prema drugim mrežama.
Dok onaj koji je prenio 098 u tele2,tj. samo kad ga zovu iz T-mobile mreže javi se teta i kaže "broj je prenesen u TELE2 mrežu" i nakon par sekundi počne zvoniti.Ostalima ništa.
Dakle operater obavjesti svoga korisnika da je broj koji je bio u njihovoj mreži više nije i da će ragovarati po cijeni kao prema drugom operateru.
E da a iz pouzdanih izvora sam doznao da će se te bedastoće s govornim obavjestima uskoro moći isključiti tako za one koji su prenijeli broj malo strpljenja.
A stvarno je malo bez veze ajd na ko ima 098 još nekako ona teta kaže svoje i gotovo al oni na 091 strašno,i ako tamo na vrijeme ne stisneš šta treba moraš ponovo.
Najava se moze vec sada iskljuciti kod vipa. Zahtjev za iskljucenjem salje pozivatelj. Potrebno je pisani zahtjev uz kopiju osobne poslati i to je to.
Postoji jedna caka da se najava ne cuje kada pozivas taj broj ali ne znam dali radi kod svih operatera.
dobar grah daleko se čuje
Poruku o promjeni mreže NIKAKO ne može isključiti onaj koji je promjenio operatera, samo pozivatelj! Npr. tu opciju kod T-mobile pretplatnika se aktivira/deaktivira pozivomna 8888 prateći upute.
Bookmarks