Mislim da ne,za to ti trebaju 2 adsl priključka. Šta fali router modu?
Pozdrav svima, novi sam na forumu i naravno, imam jedno pitanje za vas koji znate bolje od mene. Do sada nisam vidio da je to netko pitao pa primite isprike ako je ipak vec bilo.
Teoretski, mogu li i smiju li 2 PC-a istovremeno biti spojena preko jednog ADSL prikljucka na nacin da se svaki PC spaja sa razlicitim accountom? (bilo istih ili razlicitih providera)
Pretpostavljam da bi se tako promet za svaki account obracunavao posebno i posebno placao, a ne bi niti bilo potrebe za postavljanje modema u router mod.
Hvala svima na odgovorima.
Mislim da ne,za to ti trebaju 2 adsl priključka. Šta fali router modu?
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
Hvala puno na odgovorima, pitat cu providere, mislio sam da netko vec zna.
mislim da ti post broj 2 govori dovoljno...
ako saznaš što, javi nam svima u ovoj temi....bit ćemo zahvalni
možeš sa dva accounta preko istog modema na net ali se djeli veza na 50/50.
evo kod mene je u pitanju siemens se555, imam tri kompa priključena na net. modem je u ruter modu te se dva kompa na taj način spajaju na net. treči komp ide preko klasične PPPoE konekcije.
da...ali on ne zeli u router mode...
Toše hajde da napravimo zvjezdano nebo...budi najsjajnija zvijezda na njemu a ja ću biti tvoj odsjaj u jezeru suza!
R.I.P.-16.10.2007.
A zašto ne želiš u router mode, ako se smije pitati...?
nema to veze, ak se jedan može spojiti u roter modu a drugi preko konekcije mogu se i oba tak.
znači dovoljno je imati bilo koji modem sa više lan portova, i svaki korisnik može sa svojim paswordom na net samo kaj se dijeli veza.
za sad sam isprobal jedan modem dva accounta, a prvom prilikom ču probati i trečeg tek toliko da vidim jel ima neko ograničenje.
jonyb u pravu si.
mogu dva accounta istodobno. probao sam.
Vidio sam da mnogi imaju probleme sa router modom pa me zanimalo bi li paralelno dva accounta mogli nesmetano raditi.
(za coredownloadera) Nemam nista protiv router moda, ali me zanimalo ovo drugo.
Promet se uredno racuna na svakom accountu, naravno, brzina se dijeli, svaki comp ima svoj IP. zasada nikakvih problema.
Hvala svima na savjetima i odgovorima.
Prvi glas.![]()
Potvrdjujem ovo sta je napisao A-D i jonyb, moze se istovremeno preko jedne veze sa dva acounta na net. I zasebno se racuna promet za svaku vezu.
Da li oba imaju nazivnu brzinu veze ili se veza dijeli na pola od zakupljene brzine?
Svi smo mi u krastavcu...
Mmm... Ne spajaš se s dva različita mjesta... Ovdje se govori o spajanju dva računa istovremeno preko jedne linije...![]()
Svi smo mi u krastavcu...
spojiš u mrežu kompove i gas![]()
može se... onaj novi modem koji je odmah i router može držati više acc-a... Ko nema taj novi modem mora kupiti router (kao ja) I onda može koristiti više acc-a preko jednog priključka... Evo ja sam spojen preko svojeg acc-a... a brat preko svog i troši svoj promet... Samo jedini bed toga je što se brzina dijeli, naravno... i logično...
dakle može se koristiti više accounta preko jednog priključka... samo se brzina dijeli... promet nema veze sa brzinom kako to neko ne shvaća...
Seriously?
to je dobro i pošteno ako se zahakaš susjedu, pa kad mu već lomiš spid, bar mu ne kradeš lovu...
TAKT je vještina da nekome nešto dokažete, a da od njega ne napravite neprijatelja...Howard W. Newton
Bookmarks