kak se zvoe taj zvucnik, tip ili ak ima neku oznaku????
igral sam se s gain tableom i mislim da sam malo pretjeral
ovaj postojeći zvučnik jednostavno to nemre podnesti
na www.e398mod.com sam pročital da za E398 postoji neki noviji zvučnik koji bi trebal biti jači od starog, a navodno paše u V360.
sad mene zanima dal bi se takav zvučnik dal nabaviti pri nama, kolko bi to koštalo i dal je dobro mijenjati zvučnik a da se ne sje*e pojačalo.
molil bi nekog ak je ikako moguće da mi pošalje needitirani (nepromijenjeni) gain table na:
matija.daljevec@vz.t-com.hr
kak se zvoe taj zvucnik, tip ili ak ima neku oznaku????
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
LOL, pa zna on to, samo pita dali ima neko KODNO ime ili tako nešto
znam da je to taj zvucnik, al me zanima oznaka , pa da ak radi ok i jace, da si nabavim isti. Kuzis???![]()
"Tko pocne trcati za srecom, uvidjet ce da ona od njega bjezi." - H.E.Fosdick
Po ovim slikama moj je najsličniji desnom zvučniku na desnoj slici, brijem da je to žuto u sredini magnet, bar je kod mene u sredini magnet.
moj je desni a čuje se baš jako u usporedbi s drugim mobitelima samo neke nokie imaju jači bass
|\/|0T0r0La
a nego kaj bi bilo nego magnet ( tamo pišeš o faznim pomacima, blok kondenzatoru a neznaš od čega se sastoji zvučnik { buzzer } )
|\/|0T0r0La
hmm a kako si lijepo ovo objasnio ajd ono s pojačalom bi još prošlo ipak su krajnja 2 + i -, ali onaj srednji je za neku sinkronizaciju ili tak nekaj, ajd po tom kontaktu bi još išel audio signal tj slušalice bi bile mono.
e ali nikak nemože biti stereo jer po podatkovnim kontaktima tj DATA+ i DATA- putuju samo digitalne informacije tj binarni podaci 1 i 0. , a zvuk je analogni i da vam velim u takvim slišalicama nema stereo signala nek su na pločici u kučištu šlušalica nalemljeni blok kondenzatori malog kapaciteta koji rade fazni pomak između lijevog i "desnog" kanala. tak da se na izlazu ne čuje stereo zvuk nek virtulizirani mono ak znate kaj bi to značilo. ovo je isprobano i izmijereno na osciloskopu. e da objasnim fazni pomak:
ovi kondenzatori "zakašnjuju" struju u jednoj slušalici tak da naprave mali vremenski razmak između jedne i druge slušalice.
da i "blok kondenzator" je kondenzator za izmjenične struje i napone a pošto je zvuk izmjeničnih struja i napona trebaju biti takvi kondenzatori.
pa sam zabrijal da nekaj znaš o zvučnicima
|\/|0T0r0La
jel se moze taj zvucnik negdje kupiti, ako meze gdje i za koje pare?
da mi' baba muško, zvala bi se duško!!!
ja ti ga prodam za 20kn ak platiš poštarinu
|\/|0T0r0La
daj mi reci kako se zvucnik spaja na mob. zicom (lemljenjem ili kontatno, odvojeno u komponenti)
20kn moze, posaljem ti PM sutra s podatcima ujutro da ga mozes poslati. i daj mi molim te ostavi broj moba da te mogu nazvati ili posalji na broj 0911544248.
e i jos nesto dali se negdje moze naci/kupiti maska za v360 i kako te koji dijelovi se mjenjaju na njoj?
hvala
imam apsolutno sve dijelove maske i kučišta za v360 (v360v )
ovako zvučnik ti ima malo kučište na mobu na zvučniku ti je mala gumica koja je ljepljiva i drži zvučnik zakeljen za dio maske i ti samo staviš zvučnik u to ležište i nemaš više kaj.
|\/|0T0r0La
ajd mi javi na PM treba mi cijena za masku i zvucnik (da promjenim sve iz vana na v360 sto se vidi te zvucnik jer mi je ovaj vanjski riknuo).
Ovaj lijevi zvucnik sa slike mi je poznati... ako se ne varam to je zvucnik koji se nalazi u v525 motoroli... neka nadem svoju staru motorolu pa cu ga izvaditi i pogledati...
imam dijan
|\/|0T0r0La
Bookmarks