Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8

Hybrid View

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Objektivi za Canon EOS 400D

Aloha,

hvala svima na prijašnjim savjetima.

Definitivno sam se odlučio za EOS 400d radi cijene i stvarno dobrih kritika na netu.

Čak sam odlučio i da kupujem kit objektiv 18-55 mm jer za mene amatera i donedavno početnika super objektiv. Naime na HR Photo contest ekipa radi fantastične fotke sa 350D i kit objektivom, tako da mislim da će me 400d zadovoljiti.

Čitam dosta i objektivima, ali nikako da se odlučim što kupiti (iskustvo).

Tražim savjet: 18-55 mm ću koristit za svakodnevno fotkanje, a htio bih da mi ostali zamjene moju Minoltu Dimage Z1 sa makro funkcijom i 10x optički.

Znači 2.8 objektive si definitivno ne mogu priuštiti pa molim direktan savjet i konkretan objektiv za best buy, jer ne mogu puno uložiti za makro i neki zoom objetiv do cca 300 mm max. radi cijene.

Razmišljam staviti telekonvertor 2x da za jeftinije novce dobijem veće povećanje za ptice, divljač itd.

Mislim da shvaćate što želim pa molim konkretan savjet i ako odmah znate cijene otprilike ...

Hvala unaprijed

Super-forumaš Postignuća:
    SocialVeteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Bodovi: 20.359, Nivo: 34
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    a kreni s tim kit objektivom koji ćeš dobiti uz aparat. kad počneš raditi ćeš vidjeti jel te taj objektiv zadovoljava i kvalitetom i rasponom, pa ćeš obzirom na to odlučiti u sljedeću investiciju... to može biti ili nešto univerzalno tipa 18-180 (ili koji već sličan model se nudi za canona) ili nekoliko objektiva manjeg raspona ili čak fiksnih (50mm je obično dobar izbor i vrlo iskoristiv). ne zaboravi da imaš sigma objektive za canona za manje pare, u zg ih drži prizma.

cjenike imaš na netu (imaš tu jedan sticky post u SLR podforumu koji ti daje linkove na stranice zastupnika).

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svakako malo pogledaj ovu recentnu temu, u kojoj je objedinjeno sve sto bi te moglo zanimati:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=30048

Sto se objektiva pored ovoga kit objektiva kojega ces imati u svome arsenalu tice, tesko je savnetovati ovako na prepad. referencije korisnika su razlicite. Diosta nije los zappanov savjet da probas najprije ovaj kit primjerak, pa da onda po vlastitim afinitetima biras dalje.

Moram samo napomenuti da za kvalitetne macro efekte moras imati objektiv sa lupa svojstvima (dakle magnifying lens), Canon i Sigma imaju par vrlo uspjelih modela, ali bojim se da im cijena bas nije popularna.

Sto se tele objektiva tice, to je mnogo jednostavnije i jeftinije za naci. Ponuda i verijecije takvih izvedbi su velike, tako i raspon cijena. Treba uzeti u obzir i to da je faktor prikrate kod Canona 400D 1,6 sto i dodatno povecava tele vrijednosti objektiva koji upotrebljavas!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Thans

Hvala ekipa,

ovak i onak budem na početku imal love za kit, a onda ....

Thanks

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    slvr
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da ne otvaram novu temu jer mi je i upit sličan...dakle:
    Aparat 400d a sad za njega trebaju objektivi. Odluka je sljedeća ili 50mm f1.4 usm i 28mm f1.8 usm ili 17-40 f4 L usm. cijena dođe na isto oko 6500kn.
    ovaj dvojac me oduševljava jer je svijetlosno puno jači od 17-40 a i često čujem ili pročitam kako su fiksni objektivi jači,po kvaliteti slike, čak i od ovakvih koji nose oznaku L. dok 17-40 ima tu L oznaku i raspon koji mi se sviđa. naime volio bih nešto šire ali za takav fiksni ne mogu smoć para. pretpostavljam da se svjetlost može nadomjestiti blicom ili podizanjem iso osjetljivosti ali recimo da bi to zaobišao.
    dakle 2ojac fiksnih objektiva i možda neka sigma, možda 17-70, kad bude opet para ili odmah 17-40 i mir pa kasnije eventualno 50mm f1.8 ili kombinacije sa starim practicama itd.
    naime nisam siguran koliko bi mi trebao raspon 17-40 kao objektiva za svaki dan i po svuda tj. koliko bi me ograničila stalna izmjena fiksnih objektiva. te koliko bi me njegova svijetlosna snaga tjerala na blic i dodatnu rsvjetu.
    valjda nisam previše nesuvislo nadrobio.
    kako bilo molim za mišljenja cijenjenu gospodu.

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @kluk - da si barem naveo sto ti je 'tematika' i zanimacija u fotografiji... o tome dosta ovisi izbor objektiva..

generalno - fiksni i svjetlosno jaki su super stvar, ako ti tematika dozvoljava da zoom radis sam vlastitim kretanjem prema ili od objekta. ako nemas mogucnosti kretanja radi kadriranja, onda su zoom objektivi ipak korisniji...

Svježe registriran
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    slvr
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zapane, i svi koji se interesiraju, otprilike ovako:
    osobno fotografiranje pejsaža, građevina i gradskih trenutaka u vidu reportažne fotografije i dosta fotki sa druženja tipa berba u vinogradu ili roštiljanje u istom. crno-bijelo; padaju stvari, ljudi izlaze iz zgrade/tramvaja, zalazak sunca sa 16og kata, stari pijanac sunča se naslonjen na zgradu, brod pristaje u lučicu na malom otoku i ekipa koja ga iščekuje...
    profesionalno volio bi da mogu snimiti automobil, slično kao u časopisima poput eva; znam da oni englezi sa jeb.... fotkama koriste srednji format ali bar da se približim tome. nije nužno da automobil bude u pokretu. dapače sportski auto ispred kakvog lijepog pejsaža ili zgrade koja nadopunjuje ili terenac u šumi i blatu.
    svakako bi mi bilo drago imati široki kut da mogu obuhvatiti veliki prostor za pejsaže i da mogu smjestiti puno ljudi ili veliku zgradu u jedan kadar ali se brinem da mi 17x1.6 i njie previše širko no kako nisam imao prilike raditi sa širokokutnim objektivom nemam pojma. a kadriranje sa fiksnim objektivom mi nije problem. radio sam sa filmskim canonom a1+50mm i sasvim se solidno snalazio. čak dapače više se dam u postavljnje kadra ako se ja pomičem i tražim dobru scenu nego ako mogu približiti i ostati na mjestu.

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    BB-9000
    Operater
    VIPnet
    Godina
    44
    Bodovi
    20.359
    Nivo
    34
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ovo sve što si opisao nije kritično vremenski, pa imaš vremena kadrirati. dakle - fiksni je ok. s druge strane - to e uglavnom dnevno svjetlo, nisu uvjeti da ti 1.4 ili 1.8 presudno treba radi svjetla, a radi same blende - to ti znaš....

za auto u pokretu - zoom je korisniji jer nemaš vremena se namještat. također, ako si briješ na malo širokokutni kadar, onda tih 17x1,6 može bit zgodnije od 28x1,6. a sad, za karakteristike konkretnih objektiva se nadam da će ti se javit netko s iskustvima iz prve ruke, ja tih iskustava nemam, je li bolje L staklo na lošijoj blendi ili fiksni ne-L na boljoj.

moje osobne preference su bolja blenda, ali to samo proizlazi iz koncertne tematike kojom se primarno bavim... da sam pejzažista, možda bih drugačije gledao pogotovo ako L staklo čini razliku... zgodan detalj si sam istaknuo da se više trudiš oko kadra sa fiksnim, to vrijedi uzeti u obzir - to je i ideja fotografije

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Canon EOS 400D
    By whiteboy in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 15
    Posljednji post: 10-11-2007, 22:52
  2. Canon EOS 400D ili Sony DSLR A 100
    By minolta in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 8
    Posljednji post: 26-11-2006, 13:39
  3. SLR Sony 100 alfa, Nikon D80 ili Canon 400D ???
    By blueline in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 11
    Posljednji post: 06-11-2006, 11:49
  4. Canon 400D vs Canon 30D
    By Trivio in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 4
    Posljednji post: 27-09-2006, 15:29
  5. Canon objektivi - 75-300mm
    By Boris-RI in forum SLR digitalni fotoaparati i oprema
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 18-09-2006, 11:52

Bookmarks