Od nedavno se, zahvaljujući prvenstveno ruskim modderima, može na R479 platformu staviti R47A software. Radi se o dvije različite platforme za v3i modele, s tim da R479 (vrlo česta kod nas) nema i-tunes dok R47A ima i-tunes.
Iskreno, neke velike koristi od i-tunesa i nema, no sa mogućnošću mijenjanja platforme otvara se više mogućnosti softwera za mob, dakle smanjuju se varijante kao "ovaj soft je OK ali onaj drugi mi se čini nešto bolji - no nije za moj mob".
Ukratko, radi se o editiranju CG1 sa hex-editorom i promjeni par tagova tako da se omogući pisanje/brisanje/mijenjanje nekih seemova koji su po defaultu stavljeni na read-only. Dakle, vadi se CG1 iz flasha, promijeni se par byteova, pa se CG1 vrati nazad u flash, i opali se po mobu. Stvar radi, a jedini down-side je da nakon toga treba mijenjati te byteove u CG1 za SVAKI software koji se želi staviti na mob. Dakle, niti oni koji su prije radili kako treba NEĆE više raditi bez promjena u CG1.
Točan postupak se još ne smije objaviti (autori se bune), no na PM ću rado obavijestiti zainteresirane kao/šta promijeniti.
Jedan takav modificirani flash (mlp, mdrm) se može skinuti i sa mojih stranica.
Još jednom da upozorim, kad jednom ubacite moddani SW na mob, svaki SW poslije toga trebat će moddat da bi radio! Zasad nema druge varijante.

Odgovori uz citat

aj super! Znači da je stvar univerzalna, barem do neke granice

Bookmarks