nazovi sluzbu za korisnike
Posaljem frendu MMS-om sliku 640x480, ali kada ju on snimi u neki direktorij i otvori, CRONET je lagano resizeao sliku na nekih 212xnesto... Takodjer, slika koja je otisla oko 60-tak kb kada se snimi iznosi oko 15-tak kb. A CRONET-ovci fino naplate MMS po skupljoj tarifi jer je iznad 50kb. To nije stvar mobitela, vec mreze...![]()
Sta mi je ciniti? Peticija???![]()
nazovi sluzbu za korisnike
Nokia 3650 (i ostale nokije imaju slično):
menu -> messaging -> options -> settings -> MMS -> image size: large i small
ako odabereš large slika se šalje u izvornoj veličini, ako odabereš small slike se smanje sa 640 x 480 na 160 x 120.
Provjeri si postavke na mobitelu, brijem da ti je u tome problem.
Postoji razlika između "znati put" i "hodati po putu".
Provjerio sam postavke MMS-a, ali nigdje nemam takvu ili slicnu opciju.![]()
...a jesi me skurio - jučer zgazih cca 100 kunića šaljući MMS-ove na sve moguće modele mobova i s Mog portala i dođoh do zaključka da nije stvar u pošiljaocu nego u primatelju pa koji ti mob ima frend???
Zadnji uredio dmi : 25-05-2007 u 02:02.
Frend mi ima Siemens MC60, a ja imam Siemens S55 i kod oba mobitela je resize problem. Takodjer drugi frend kada prima MMS na Ericssonu T610, isti je resizean.
Hmmm... Na tri razlicita mobitela???![]()
Zar postoji neka opcija? Ovu opciju sa Nokije mi Siemensovci nemamo...![]()
Sta sad?
DMI: Kako si dosao do svog zakljucka nakon potrosenih 100 kuna?
...u očaju sam sebi poslah MMS i ista reza...
Kopam dalje sad s Siemensa na Siemens...![]()
Svaka cast majstore... Kopaj i dalje pa javi rezultate u svezi resizeanja te mi ispostavi racun kasnije... :-X
Ajde, veselim se rezultatima, majstore...
...i sad nek' mi netko kaže da se ne trudim...![]()
...da peticija korisnicima koji koriste svoje mobilne aparate te ne znaju provjeriti neke stvari...Poslao: Stile
To nije stvar mobitela, vec mreze...![]()
Sta mi je ciniti? Peticija???![]()
Prvo Siemens aparati kod slanja resize-ju sve slike na njihovu maksimalnu rezoluciju (ukoliko ti modeli imaju kameru pogledajte max.rezoluciju iste)...
Drugo i kad zaprime veću sliku kad se ista pohranjuje u memoriju isto se "smanji" na mobu prihvatljivu rezu...
Kod SE se to ne dešava i još nekakvih modela...
Kao usporedba poslana je slika "teška" 58 KB sa SE T68 na MC60 i isti ju je pohranio kao sličku od 22 KB (iako se u MMS-u vidi da je slika velika 58 KB; a kad se MMS prosljedio s MC60 na M55 ista slika je došla veličine 22 KB a pohranjena je kao slička od 8 KB...
Hoces reci da je kriv moj S55, MC60 od frenda i Ericsson T610?
Znaci ja sa S55 NIKADA necu moci primiti sliku u rezi 640x480 od nekih 40-tak kb i kada ju snimim na mob da mi bude u istoj rezi?
Hebiga...![]()
...što ćeš...![]()
ja imam isti problem sa svojom motorolom jer mogu primati samo tako na malo resizane slike
Eto vidis... Previse je modela mobitela (Siemens, Ericsson, Motorola, Nokia...) umjesano u resiteanje MMS-a sto mi govori i upucuje na to da ipak CRONET (!!!!!) resizea MMS. Hebemu... nesto ne valja...![]()
...operateri ne smanjuju slike već telefoni pogledajte dolaznu MMS koliko je velik pa kad spremite ili prosljedite sliku/MMS pogledajte odlaznu veličinu i sve će vam biti jasno...
Ukoliko i dalje ima nedoumica - žalite se i dobiti ćete isti ovakav odgovor...
U biti trebalo bi se obratiti distributerima mobova oko pojašnjenja...
Bookmarks