Post u drugoj temi me jednostavno nije uvjerio u totalnu tvrdnju različitosti!
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=472532&postcount=49
Pa otvaram ovu da stvarno razglabamo o toj tematici kako danas više skoro da nema razlika u kvaliteti!!![]()
Post u drugoj temi me jednostavno nije uvjerio u totalnu tvrdnju različitosti!
http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=472532&postcount=49
Pa otvaram ovu da stvarno razglabamo o toj tematici kako danas više skoro da nema razlika u kvaliteti!!![]()
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
ha..., ja sam imao W810 i imam brdo mp3-ova, walkmana i svačega, mogu reć da w810 kvalitetom zvuka ne može konkurirati niti najjeftinijem mp3 playeru ako se testira sa istim slušama, a i tu je primarna namjena mobitela kojemu baterija mora u dosta slučajeva dugo trajati, što češćim slušanjem glazbe na mobu postaje nemoguće
Dakle, ja bi rekao da je to ista stvar kao i sa fotoaparatima koji se ugrađuju u mobitele, tu su da posluže tu i tamo, ali čoek ako očeš slikavat kupi si fotoaparat, ne?
isto mislim i za Mp3-ove na mobovima, nemoguće je toliko (kvalitetne) tehnologije natrpati u tako malo prostora, i koliko god bili bolji ti playeri na mobovima, toliko će pravi mp3-ovi biti još bolji
EDIT: mali audio signali se trebaju pojačavati u više odvojenih stupnjeva pojačanaja, što se uglavnom i radi kod pravih mp3 playera, dok se kod mobitela svi ti stupnjevi ubace u jedan ćip ko zna kojeg proizvođača, kako bi se uštedilo na potrošnji energije, masi i dimenzijama, i naravno da nastaju izoblićenja kod korištenja takvih sklopova.
znaći ako oćeš slušat muziku kupi si dobar mp3, uostalom danas su tako mali pa ne vidim zašto bi bio problem nosit ga stalno sa sobom![]()
Zadnji uredio bobe : 02-01-2007 u 22:35
OK
koje su glavne razlike između te dvije vrste uređaja
koji reproduciraju MP3 zapis??
Nemojmo gledati na kvalitetu slušalica,stamine baterija, količine memorije
nego na reprodukciju istoga zapisa na oba ta uređaja!!
George Eliot
editirao sam postIzvorno postao Vuki
![]()
Dali se tim misli na nedostatak Ekvilajzera na nekim modelima mobitela ili na "Sample rate" ili na "Bits per sample"??Izvorno postao bobe
George Eliot
Vuki,ništa od nabrojanog nema veze sa time...odi u wiki pa kucaj navedene pojmove
naravno da ne, ti ekvalizeri su još jedan veliki nedostatak, jer su uglavnom softverskog načela, i jedino što mogu postići je da još više pokvare zvuk, a to uglavnom i radeIzvorno postao Vuki
također, ne radi se ni o kompresiji dakoe bps-ovima
uzrok lošem zvuku je jednostavno loša kvaliteta komponenti i sklopova koji se koriste u obradi zvuka, dakle D/A i A/D konvertera i sklopova za pojačanja, svi se ti sklopovi rade ne najjednostavnijem mogučem principu, i na kraju se nabacaju u jedan isti Chip, dok se kod mp3-ova (uglavnom) barem odvoje sklopovi za A/D i D/A pretvorbu te sklopovi za pojačanje, a i koriste se složeniji i samim time boji sklopovi
JA sam svoje rekao a i kolege prije mene su to potvrdile.
Tek toliko za info.
Imao sam slušalice za Nokia 7610 mono i sve je bilo mono i zvuk je bio očajan.
Sad na N73, sve je stereo, kvalitetne slušalice, dobar player i proc, dosta memorije i vrlo dobar zvuk i sve je to super, ALI nemože nadmašit jednog Sony-a, Creativa ili iPOD-a nikako... Jednostavno oni još nemogu pruzit toliku snagu i kvalitetu samog zvuka..
To je kao da uspoređuješ npr. 64 kbps i 192 kbps zvuk... jednostavno se osjeti razlika....
Zadnji uredio Symbeq : 02-01-2007 u 23:17
Horsepower is the force determined by how fast u hit the wall.
Torque is the force determined by how far u push the wall when u hit it.....
to stoji,mobiteli se još ne mogu mjeriti sa pravim mp3 playerima,ali imam jedan primjer : imam doma jedan mp4 (MS MP401) ,uređaj primarno namijenjem reprodukciji glazbe. također i Nokiu 6280,uređaj namijenjen razgovorima,sms-anju,mailanju i videopozivima. i moram reći da su sluške na Nokiji n-puta bolje (prilikom slušanja istih fileova se vidi ogromna razlika u jačini basova i jednostavno "uhranjenosti" zvuka,ako me razumijete,ne znam kako se to stručno naziva). Nokijin Music Player također ima i opciju direktnog odabira pjesme iz liste te podršku za playliste,što mp4 nema.
Sad sam došao do zaključka da je mob bolji od playera,što u ovom slučaju jest. Opet,istina je da se nijedan mob ne može mjeriti s Appleovim,Creativeovim i sličnim playerima,jer je sve na njima podređeno slušanju glazbe (kvaliteta zvuka,opcije,interface),dok je na mobovima to samo jedna od funkcija. Ja sam uvijek za kupovinu više usko specijaliziranih uređaja,nego za kupovinu jedne katice-za-sve koja onda sve to obavlja napola
Bookmarks