dali kupujes mob u ducanu?
Ekipa trebam savjet,
vec 3 godine sam ponosni vlasnik Nokije 7200, iako me odlicno sluzila, i najboljima dođe kraj. Naime, baterija je vec prilicno oslabila, nekad nece da primi SIM karticu i ima vrlo los prijem ako signal nije idealan pa ovih dana moram kupiti novi mobitel.
Ne zelim izdvajati preko 1500kn jer sam prosjecan korisnik, puno razgovora i pokoji SMS i to je uglavnom to. Od novog telefona trazim da ima dobru bateriju i tipkovnicu, da je pouzdan.
Pa eto ako mozete nesto preporucit...gledao sam u ovom cjenovnom rangu: 6230i, 6080, 6070..
Hvala unaprijed![]()
dali kupujes mob u ducanu?
ako nekupujes dodaj jos sto kuna i kupis si nokiu n70 i ili neki samsnung dobar to bi bilo barem moje misljenje!
apošto si prosječan korisnik, bolje nemoj uzimat symbian, ne treba ti, a i još k tome papa bateriju. Recimo, 6230i je po meni fenomenalan mob, ali isto tako baterija je max 3 dana...
mobitel bi kupio u ducanu, ne zanima me symbian.
mislim da ti je za tu lovu 6230i super izbor
Ja bi preporučio K750 za te novce... imaš ga u simpa paketu, mislim da dođe taman 1500Kn, a ima puno bolju funkcionalnost od 6230i...
Ili možda da pogledaš u oglasniku, i dodaš 100tinjak kuna i kupiš Nokia 6280 ili 6233 ili samsung E900 sa garncijom se može nać...
Pošto kažeš da puno pričaš i da šalješ dosta SMS_a, onda definitivno K750 jer ima jako dobru bateriju, a ima i puno bolju kameru od 6230i...
Makar i 6230i je ok mob ali je taj mob izašao prije dosta vremena, a konkurencija (K750) je otišla dosta dalje...
Moja prepruka, K750 (u simpa paketu) ili 6233/6280 na crno (sa garancijom).![]()
BTW: ovo bi moglo i u usporedbe ili mobilni telefoni općenito...![]()
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ako čovjek veli da ga zanimaju Nokije, kao što je i u naslovu naveo, onda ne kužim zašto mu predlagati nešto sasvim drugo... Misliš li kupovati baš u trgovini, samo uređaj ili bi uzimao na ugovor kod nekih od operatera?
@frish-KI: ispričavam se, previdio sam NOKIA u naslovu...![]()
![]()
Od nokia za te novce, 6230i... ili možda još bolje dodati 100-200Kn i kupiti 5300...![]()
Ali opet ovisi kako kupuješ mob...
hvala na savjetima.
Imao sam jednom Sony Ericsson i NIKAD vise.
Sta se kupovine u ducanu tice, kupio bih ili slobodan uredjaj ili simpa paket, ovisi sta mi bude povoljnije, iskljucio bih kupovinu preko oglasnika jer ne mogu kupit na rate![]()
Zasad u uzem izboru 6230i, jos prijedloga?
Nokia 5300, samo uređaj u t-mobile_u je 1798Kn... po meni se isplati dodati tih nekih 300kn, jer je mob noviji, ima veći i bolji displey, dobiješ memo karticu od 512MB...![]()
Izvorno postao Vinko325
Ljudi jel vi uopče čitate malo,ili odmah nakon prvog posta odma reply????
i još je rekao da hoče Nokiu. Uzmi 6230i, ako veliš da ti treba za pozive i poruke.
Ico, nekima u životu ne trebaju ekrančiči, mp3-ce i ostali kerefeki, neki trebaju mob radi čega je i izumljen.. po meni se isplati dodati tih nekih 300kn, jer je mob noviji, ima veći i bolji displey, dobiješ memo karticu od 512MB...
meni osobno taj 5300 izgleda ko igračkica
mozda izgleda kao igrackica,ali se radi o dobrom izboru.inace dobro do 1500kn bi bilo jedino uzeti 6230i.
pa možda 5200 i nije loš izbor. jest da izgleda kao igračkica,al to je samo malo prepakirani Series40,skoro kao 6280 samo bez 3G-a. 6230i je odličan mob,nema što,ali ga je malo pregazilo vrijeme. Ako kolegi forumašu mob treba samo za pozive i poruke,onda može uzeti skoro bilo koju entry-level Nokiu,pitanje je samo koje mu extra mogućnosti trebaju i koliko je spreman potrošiti. Vinko,odeš na www.nokia.com.hr ,pogledaš što ti se sviđa i samo s cijene skineš par stotina kuna ako misliš uzimat i na ugovor ili nešto slično![]()
jel se isplati pretplata, to je pitanje![]()
a sad jos sta mislite o 6080?
pošto čovjek kaže da treba mob samo za razgovore i sms, onda mu 5300 NE TREBA. Kak vama nije jasno da nekim ljudima je mobitel kao mobitel sredstvo, a ne zabava. Ja bi recimo puno prije uzeo jedan 6230i koji je več isproban mob, za koji se zna da je full kvalitetan i pouzdan i koji još donekle i izgleda. Ali dobro to je moje mišljenje.
e pardon na OT, ovo još moram iskomentirati
ovo se ne tiče samo Ice nego i svih ostalih koji se s njim slažu. Mislim on govori o takvom napredku ko o industriskoj revoluciji. Kakav napredak? u Kvaliteti razgovora? U prijemu signala? ajde da K750 ima UMTS ili push email...ali ne K750 ima bolju kameru, pazi 6230i ima kameru ko Ericsson T68i, K750 ima animirani meniMakar i 6230i je ok mob ali je taj mob izašao prije dosta vremena, a konkurencija (K750) je otišla dosta dalje...i pazi na njemu se bolje čuju mp3-ce.....ljudi, očito je vama glavna stvar imati šminkicu mobitel koji vrti raznorazne gluposti, ima neznam kakve kamerice i ostatak tehno shita, a kvarljivost joystica nitko ne spominje.
Još jedanputa pardon na OT.
@ Vinko325
za 1500kn 6230i je odličan mob, ne samo da je kvalitetan ali i može vrtiti ove gluposti koje sam gore nabrojao.
pozz
E sad, ako si voljan uzeti pretplatu, onda ti preporučam ili Nokiu 6280 ili Nokiu 6233 za odprilike te novce... Pogledaj si karakteristike na linkovima da ih ne bih ja sad ovdje kopirao... Frend ima N6280 i zadovoljan je s njom...
pa taj ti nema proširivu memoriju,samo 16MB,a izgleda "klasično"Izvorno postao Vinko325
između njega i 6230i bi uzeo potonji jer barem ima MMC utor. 16MB ćeš napunit u prvom tjednu korištenja
uvjek je bolje dati za best buy "stariji" model nego za novi entri
Tako je... U usporedbi 6080 i 6230i, 6230i definitivno pobjeđuje, makar je stariji, ali je bolji...Izvorno postao Nono01
Mali OFF: @Nono01: koliko si ti tu "zapeo" da mob služi samo za pozive i SMS_ove, a ne za slikanje i slušanje pjesama i ostalo, zašto si ti onda nisi kupio neki mob tipa Nokia 6310 ili 2600 umjesto 6280! Gledaj malo realnije... Da li bi ti rađe dao 1500 kn za mob koji je dosta tugo na tržištu ili bi kupio neki noviji mob sa boljim karateristikama...
Ispričavam se na off...![]()
Čime će napuniti kad čovjek veli da mu mob služi za puno razgovora i poneku poruku? Sumnjam da će opaliti 100 slika...Izvorno postao balkanac
a baš da neće barem 20-ak i viedoklipova slika od ekipe napravit,i stavit koji mp3 rington... po tvojoj teoriji je čovjeku i 3310 dosta. čovječe,mi smo ipak u 2006. (skoro pa '07.) i mob je davno prestao služit samo za razgovore. To sam i ja mislio kad samo dobio S65 pa mi je za mjesec dana kartica od 32MB postala tijesna![]()
Ovako,
za 7200 koju sad imam sam dao goleme novce, tada skoro cijelu placu i nakon tri godine koristenja shvatio sam da sam bacio pare i da pola funkcija na tom mobitelu niti isprobao nisam. Od 4.5 MB memorije koliko ima ja sam iskoristio 2MBa imam par igara koje sam jednom davno odigrao i nikad vise.
Sada samo SMS i pozivi, eventualno koja slika iz potrebe da nekom nesto hitno predocim kako izgleda i to je to.
Mobitel mi je prije bio luksuz i imao sam top modele ali danas zelim samo pouzdan i kvalitetan aparat nevelike cijene.
Na prvom mjestu mi je 6230i trenutno a ovaj 6080 jos nisam drzao u ruci pa ne znak kakav je.
Izvorno postao balkanac
Briješ, čovječe... Zahtjevi i potrebe se razlikuju...
onda si kupi neku nokiju za malo para i ustedi ostatak novca
Bookmarks