Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 5 od 5

Hybrid View

Svježe registriran Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sony DSC-P200

Dobra vecer.

Meni je pao moj digitalni fotoaparat na pod, radi se o gore navedenom modelu. I otisao mu je objektiv. Sad neznam dali mi se isplati popravljati. Baterija mu radi odlicno i zadovoljna sam.

Dali neko zna otprilike koliko bi me dosao popravak

Hvala

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Aug 2005
    Bodovi
    48.501
    Nivo
    53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Bodovi: 48.501, Nivo: 53
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eto, i ja imam taj model, mene sad zanima dal se objektiv da izvući kad se aparat upali, ili ostaje zaglavljen? i dal se slika vidi na LCD-u?

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Objektiv ostane zaglavljen, malo se nakrivio. Pise mi na LCD-u turn power off.
    Prije se znala vidjet slika na LCD-u, sada ni to vise. Cuje se kako zuji i pokusava ga pomaknut ali nemoze.

Dali znas otprilike koliko bi kostao takav popravak?

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sto se cijene popravka tice to je vrlo neodredjena kategorija i tesko ju je tocnije samo ovako proizvoljno reci.

Logicna pretpostavka bi bila da je uslijed pada i udarca doslo do ostecenja mehanizma koji je odgovoran za izvlacenje objektiva iz tijela aparata i kasnije opticko zumiranje.

Motor koji cini navedeno vjerojatno je cijeli i u redu, jer kazes da se cuje kako radi i pokusava izbaciti objektiv.

Dakle vjerojatno je doslo do nekakvoga ostecenja na geometriji toga sustava.

Nadam se samo da je sa optikom sve ok, jer ako nije onda popravak definitivno nije isplativ.

Moj savjet ti je da sto manje palis aparat, jer u ovom stanju u kojemu je to samo moze stetiti (npr. moguc je otkaz motora, ili elektronike, uslijed nemogucnosti izvlacenja objektiva). Odi do servisa i ostavi im aparat, nemas sto izgubiti, raskapanje i utvrdjivanje kvara ili ti nece naplatiti ili ce ti naplatiti 50 ak kn, a nalozi im da ne otklanjaju kvar bez da te prethodno konzultiraju oko cijene popravka...i stvar rijesena.

Isplati li ti se popravljati ili ne najbolje ces prosuditi sama kad cujes cijenu popravka.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

31 days registered

Datum registracije
    Jan 2007
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A hvala puno na pomoci.

Tako cu i napraviti.

+ Odgovori na temu

Slične teme