Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3

Hybrid View

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jul 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Molim za pomoć u odabiru

Lijep pozdrav svima.
    Već ste mi jednom pomogli u odabiru mobitela sa kojim sam vrlo zadovoljna a sada mi je na red došao fotoaparat.

U izboru su mi 1. Pentax optio A20, 2. Pentax optio T20, 3. Canon IXUS 850 IS, 4. Canon PowerShot S3 IS. Znam da po klasi nisu svi isti i zbog toga i imam nedoumica.

Prvenstveno mi treba za snimanje obitelji u raznim situacijama (dvoje klinaca ispod 5 g.), a drugi dio je moj hobi i izrada ogrlica koje slikam.

Ne razumijem se baš u sve te specifikacije oko fotića ali sam skužila da npr. br. 1. ima shake-reduction za br. 2. nisam pronašla taj podatak. T20 ima touch display (sa stylus pen-om) i sa većim LCD ekranom, a nema optical viewfinder (pročitala u nekim postovima da je dobro da imaju).
    E sad da li da idem na prva tri kojima je cijena oko 3.000,00 kn ili da dodam još cca. 500,00 kn pa kupim S3. On ipak ima 12x optički zoom, izgleda kao "pravi" fotić, i naravno izbor je mog supruga. (ovaj post pišem ja jer mu kupujem poklon za Božić i rođendan).

Molim Vas pomozite mi! Unaprijed hvala.
    Zadnji uredio hoba : 17-12-2006 u 12:44

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    "Shake reduction" je često slučaj kada proizvođači nastoje "utrapiti" nešto pod zvučnim imenom, za ono što to zapravo nije. Kod mene zapravo nedoumica ne postoji jer prva dva aparata i "ne vidim". Što će vam touch screen: da li ste se zamislili kako će se on zapravo brzo isprljati: pa taj ekran ionako služi za prikaz informacija. Znam da ima "olovčicu", ali ako svi koristimo dugmiće, možete i vi. Što se tiče optičkog tražila, ne vidim zašto je to bitno? Pa uvijek imate ili veliki ekran ili i ekran i malo elektroničko tražilo.
    Shake-reduction je često (ne znam konkretno jeli i za ove modele) naziv s kojim se diže ISO osjetljivost kako bi se koristila kraća ekspozicija i snimku učinilo "bezmutnom" No povećanje osjetljivosti vodi do pada kvalitete slike, stoga je ta akcija upitna, a rezultat razočaravajući.
    Ako vam je bitan izgled uzmite Canon IXUS 850 IS, a ako vam su vam bitne perfomanse uzmite Canon PowerShot S3 IS. Oba imaju "IS" dakle stabilizaciju slike i ova su puno bolja od navedenih prvih aparata.
    I kod aparata vrijedi, koliko para toliko muzike, ne kupujete ga svaki dan i moje je mišljenje da uzmete najskuplji u klasi dakle Canon PowerShot S3 IS.

Pogledajte svakako i novi model CANON POWERSHOT A710 IS kojemu je cijena oko 2300 kuna

Linkovi sa samplovima slika koje aparati daju...

link 710IS
    link PowerShot S3
    Camera Obscura - the best camera ever :)

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne mogu a da se ne slozim sa kolegom Pepijem.

Prije svega zelim napomenuti i ono sto ste vec sami naceli...ne radi se o modelima iz istih grupa foto aparata, dapace, odabrali ste bas ciste suprotnosti...tri modela iz ultra cmpact skupine i jednoga pravoga predstavnika ultra zoom klase Canona S3 IS.

Vec mi je pomalo bez veze ovo ponavljati, ali reci cu jos jednom:

Savjet kao i svima onima koji dvoje izmedju ultra compact i compact aparata...ako vam je samo do izgleda i sto manjih dimenzija i mase aparata...tada odluka traba pasti na ultra compact model iz dvojbe, ako vam je pak stalo do performansi aparata, tada odluka treba biti compact mode ( u ovome slucaju Canon S3 IS)...

Ako se odlucite na to da ipak ne zelite aparat nesto vecih dimanzija i mase (Canon S3 IS) i odlucite se na kupnju u ultra compact klasi tada vam od ovih koje ste naveli sugeriram Ixusa 850. Taj se model ipak izdvaja i nesto vecom kvalitetom izrade i mogucnostima koje nudi korisniku, kao i kvalitetom fotografskih rezultata, prema nekim recenzijama koje se daju naci.

Moj primarni prijedlog vama bi ipak bio Canon S3 IS, ako vam masa i dimenzije ne predstavljaju nepremostivu prepreku. Ovo je aparat koji ce zadovoljiti sve vase fotografske potrebe i omoguciti vam razvijenje vasega fotografskoga znanja. Pored toga njegova brzina i prilagodljivost olaksati ce vam mnoge situacije u kojima cete se naci fotografirajuci (djeca od 5g i nisu bas strpljivi modeli koji poziraju, najcesce trce naokolo sto ih cini prilicno zahtjevnim objektima...to ce S3 definitivno doci do izrazaja), a njegova ce macro opcija sigurno posluziti za dokumentiranje rezultata vasega hobija...sad vec zvucim kao reklama, pa cu lagano prestati...

Ako ima jos pitanja, samo pucajte...

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. [N Gage] Problem sa N Gage!! Molim Pomoć!
    By Atno in forum Symbian S60 1st i 2nd edition
    Odgovora: 10
    Posljednji post: 06-07-2007, 14:51
  2. Molim Vas za malu pomoć! 3310
    By Karatas in forum Nokia
    Odgovora: 2
    Posljednji post: 10-12-2006, 00:13
  3. problem s tele2, molim pomoć
    By mmarko in forum Tele 2
    Odgovora: 41
    Posljednji post: 24-08-2006, 01:43
  4. Pomozite u odabiru