Samo dva posta poviše tvoga nalazi se i ovaj
Sticky: Kupnja fotoaparata#preduvjeti#savjeti pri kupnji
Pročitaj pa se javi opet...
Jednu malenu pomoć:
Tražim digitalac koji neće biti preogromnih dimenzija, min. 5x optički zoom te cijenom do max: 2500,00 kn.
Moj trenutni izbor i dilema je između Olympusa mju 740 i Canon A710IS.
Olympus je manji ali ima samo svoju bateriju i skuplje XD kartice a Canon je malo veći po dimenzijama.
Molim savjet i preporuku od ova dva modela ili neki savjet za kupovinu nekog trećeg modela.
Hvala puno!!
Samo dva posta poviše tvoga nalazi se i ovaj
Sticky: Kupnja fotoaparata#preduvjeti#savjeti pri kupnji
Pročitaj pa se javi opet...
Camera Obscura - the best camera ever :)
Pročito sam i opet se javljam.Izvorno postao pepi_31
Molim one koji imaju iskustva sa gore navedenim modelima aparata neka napišu recenziju ili svoje mišljenje ili ako se već nešto o njima nalazi na forumu molio bih link istih.
Hvala svima.
Hvala za link. Saznao sam sad o Canonu šta nisam niti mogao pretpostaviti.Izvorno postao pepi_31
Al molio bih direktnu usporedbu za ili protiv: Canon A710IS i Olympus mju740
Hvala!
Tu ti ne mogu pomoći jer imam FZ50 , a nisam nikada imao niti jedan od dva navedena aparata.
Tražeći po internetu i uspoređujući sa svima koji imaju iskustva odlučio sam se za kupovinu CANON A710IS aparata.Izvorno postao pepi_31
Nažalost, neku rezenciju nisam pronašao na HR stranicama ali puno za samu odluku pomogla mi je recenzija na ovim stranicama: http://www.bmfoto.co.yu/review/Canon...anonA710IS.php
Kada ga kupim i isprobam, javim svoje dojmove o istom.
moj glas ide canonu, jedan od razloga radi baterija...![]()
Everybody’s in the place – let’s go-Prodigy.gLemon is in the water.Počivao u miru!
Eto, znam da malo kasnim, ali po mome si sudu dobro odlucio...
Ova dva aparat magu se usporedjivati jedino prema parametru rezolucije display - a. Tu sve slicnosti zavrsavaju a distinkcije idu na stranu Canona.
Kao samo neke komparativne prednosti Canona A710 pred spomenutim Olympusom navodim:
- veci raspon objektiva
- bolju svjetlosnu vrijednost objektiva
- vise mogucnosti za manuelne intervencije korisnika na parametre fotografiranja
- live histogram i opticku stabilizaciju slike (od kojih niti jednu Olympus niti ne posjeduje)
Dakle u konacnici, savjet kao i svima onima koji dvoje izmedju ultra compact i compace aparata...ako vam je samo do izgleda i sto manjih dimenzija i mese aparata...tada odluka traba pasti na ultra compact model iz dvojbe (o ovome slucaju na Olympus), ako vam je pak stalo do performansi aparata, tada odluka treba biti compact mode ( u ovome slucaju Canon)...
Nesumjivo je da je Canon bolji fotoaparata i definiticno nudi bolji omjer ulozeno/dobiveno.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks