Nabavih je za dosta manje novaca nego inače košta. Pretplatom u VIP-u na dvije godine i prodajom mog 6280 (koji je inače savršen mobitel, a ja htio još bolje) uspio sam skupiti i kupiti N73.
Uključio sam ga i ostao očaran onim velikim ekranom i perfektnim bojama. Uslikao nešto s kamerom, koja je nešto najbolje što sam vidio na mobitelu, a niti stereo zvučnici ne zaostaju ništa za prethodno navedenim. Zvuk jasan, čist, jak... I brz je, brži nego svi symbiani koje am koristio, vidio do sada. Prezadovoljan sam.
I to je to. Tu završava moja očaranost ovim uređajem. Sada ću malo nabrajati nedostatke: u galeriji se ne može raditi s mapama tj. folderima, samo neki albumi, playliste i ine gluposti. Totalno bezveze i komplicirano, samo nered se zbiva kad otvorim bilo slike, bilo melodije, jer on pokaže odmah SVE.
Zatim imenik, običan, jadni imenik. Postoji prikaz jedino po imenu i prezimenu (ili kombinacije, prvo ime, pa prezime); nema veličina fonta, nema toga da uz ime pokaže i broj odmah, a pretraživanje je smijeh. Njegov kriteriji je i po imenu i po prezimenu. Tako da, ako upišem "m", on ispiše i one kojima ime i kojima prezime počinje s "m". Naravno, niti taj kriterij pretraživanja se ne da mijenjati.
Teme... Ako su teme na kartici, a ne na telefonu, tada svaki puta nakon isključivanja uređaja on ne zapamti temu zadanu s kartice, već vrati zadanu Nokijinu s telefona. Strava!
Memorija... Ovaj uređaj ima 42 mb memorije telefona i nešto preko 22mb ram-a (negdje sam pročitao taj podatak), a on meni kada želim zumirati neku sliku koju sam fotografirao ili pokrenuti slideshow (niti jedna jedina aplikacija nije gore nesnimljena, osim teme na kartici), javlja da je "memorija puna. Zatvorite neke aplikacije i pokušajte ponovo". U pozadini ne radi ništa, isključim i uključim mobitel i opet isto (da potvrdim da ne radi u pozadini ništa, iako se to vidi s tipke meni, kada je zadržim). Prevedeno, slobodno je preko 600 MB na kartici i što je bitnije 41 MB na telefonu.
To je KATASTROFA!
Stara platforma na 3230 bila jest sporija, sa lošijom (mnogo) kamerom i jednako tako lošijim ekranom, ALI sve ostalo što je ovdje loše, tamo je radilo savršeno.
Narednih dana ću pokušati riješiti to, možda nadograditi software, možda otkriti kakav program koji nešto od svega ovog rješava, ali ako uređaj košta preko 4k kn, onda bi ovakve stvari trebale biti noćna mora, a ne tužna realnost.

Odgovori uz citat
Bookmarks