Join Today
+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 33

Hybrid View

Pravi forumaš Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nekvaliteta GSM signala u Osijeku i okolici

Zbog posla cesto i mnogo se krecem po gradu Osijeku i njegovoj okolici. Koristim usluge T-mobile GSM mreze i od pocetka koristenja usluga zamjecujem da je signal krajnje nekvalitetan i los, posebno u zatvorenim prostorima. Misljenja sam da je to neprihvatljivo u 2006. god a nebrojeni upiti koje sam ja i ljudi koji imaju iste i slicne probleme su uvijek ostali bez ikakvog uporabljivog odgovora. Ako jos ljudi ima iste i slicne probleme neka se jave, hvala! Napominjem da je jedini ugovorni uvijet koji HT mora da ispuni prema nama je da nam omoguci uslugu!

Super-forumaš Postignuća:
    SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simpu koristim od njenih početaka (tko se sječa crvene sim-kartice) ili ti onoga "vidi onoga što se preserava da ima mobitel" -tako da sam ga morao skrivati u džepu po kafičima!
    I mogu reči da u zadnju godinu dana nije nikada bila bolja prekrivenost grada i njegove okolice!!!
    A ako misliš da imaš signal na izletu, recimo sa Jankovca, onda je stvarno loš!
    Čak što više mislim da su malo pretjerali sa silnim postavljanjem antena za mrežu!! Bar što se grada tiče!
    IMHO
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

EMP moderator Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Jun 2005
    Mobitel
    Huawei Mate 10
    Operater
    T-Mobile
    Godina
    40
    Bodovi
    32.026
    Nivo
    43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Bodovi: 32.026, Nivo: 43
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yep, signal ne može biti bolji da se ne znam gdje nalazim...

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Odgovor na vase komentare

Mislim na odredene micrp lokacije u gradu i sad cu ih navest: Tvrda u zatvorenim prostorima i to posebno od Gradsko poglavarstva prema zapadu, KB Osijek i to ambulante u prizemju na kirurgiji te ambulante u suterenu na internoj i uroloska ambulanta, prigradska naselja Tenja, Livna, Nemetin i Brijest, streljna Pampas, Retfala u okolici Doma Zdravlja u zutom naselju, Petrova Gora i jos neke lokacije!

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2005
    Operater
    T,T,T
    Bodovi
    5.659
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.659, Nivo: 17
    Bodovi: 5.659, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Ukupna aktivnost: 0,4%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Za ta prigradska naselja si u pravu (za većinu, znam iz osobnog iskustva), mogao bi t-mobile to malo poboljšati.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Nastavak u svezi s GSM pokrivenoscu!

Precizno, rijec je o tome da signal puca u zatvorenim prizemnim, suterenskim i podrumskim prostorima sirom grada i njegove okolice. Posebno je to izrazeno u starijim gradevinama s ipak nesto debljim zidovima. Ali po T-mobile karti pokrivenost u nasem gradu i okolici je rijec o 100% unutarnjoj i vanjskoj pokrivenosti, sto ipak nije slucaj! Takovih lokacija ima stvarno mnogo i sukladno tzv. kvaliteti kojom se oni navodno dice, previse! Takoder postavljam jos jedno pitanje i dajem konstataciju da osoblje koje radi u t-mobile shopovima u Osijeku je krajnje neuljudno a strucnost necu ni spominjati, jer siguran sam da mi svi znamo o GSM-u 200 puta vise nego oni! Ista je situacija i s sluzbom za korisnike, totalni manjak kucnog i inog odgoja, STRASNO! Inace sam korisnik NMT 450i mreze bio od 1992 god. do 1996 god. a od te godine sam korisnik GSM bivse CRONET a sadasnje T-mobile mreze.

Ừ cup of tea, anyone? Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    May 2004
    Mobitel
    ZUK Z1
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Bodovi
    84.660
    Nivo
    70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Bodovi: 84.660, Nivo: 70
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Da li se ista stvar događa i nekome drugome tko se nalazi na istim lokacijama, a da koristi T-Mobile?

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Da mnogima, cak su pokusavali s upitima na sluzbu za korisnike ali odgovori su uvijek bili isti "celije su ispravne i signalje izuzetne kvalitete" a o djelatnicima necu ni da komentiram to neka bilo ko proba i provjeri bilo u HT centu u Stepicevoj, bilo u T-mobile shopu u Kapucinskoj.
    Moja je pretpostavka da je stvarno vidljivo da T-mobile ima mnostvo lokacija repetitora u gradu i okolici a ne bas zavidnu kvalitetu istih i razlog tomemoze biti samo taj da se rabe polovni tehnicki resursi iz Njemacke koji su tamo demontirani i zamjenjeni vjerovatno novima i modernijima.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

To je cak na nekim lokacijama i vidljivo po boji samih celija jer su neke sive i isprane a neke recimo svjetlije i djeluju novije. Vidljivo je po kvaliteti samoga signala da je 091 vip puno bolji, takoder je vidljivo kada se bolje pogleda da njihove bazne postaje djeluju barem po izgledu mnogo urednije i bolje, da ne kazem modernije. Nazalost, tesko je to ustvrditi nepobitno ali nesto svakako nije bas kako bi trebalo biti. Takoder je vidljivo da u Zagrebu to izgledapotpuno drugacije i bolje, kvaletetnije!

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    VeteranTagger Second Class25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    desire,desireHD,BB Bold,
    Operater
    VIPnet
    Godina
    52
    Bodovi
    27.756
    Nivo
    40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Bodovi: 27.756, Nivo: 40
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    probaj par dana koristiti neki drugi aparat.
    dobar grah daleko se čuje

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    LG kf 510, Nokia N8
    Operater
    tele2, BONBON
    Bodovi
    7.660
    Nivo
    20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Bodovi: 7.660, Nivo: 20
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Nisde Osijek
    To je cak na nekim lokacijama i vidljivo po boji samih celija jer su neke sive i isprane a neke recimo svjetlije i djeluju novije. Vidljivo je po kvaliteti samoga signala da je 091 vip puno bolji, takoder je vidljivo kada se bolje pogleda da njihove bazne postaje djeluju barem po izgledu mnogo urednije i bolje, da ne kazem modernije. Nazalost, tesko je to ustvrditi nepobitno ali nesto svakako nije bas kako bi trebalo biti. Takoder je vidljivo da u Zagrebu to izgledapotpuno drugacije i bolje, kvaletetnije!

slazem se da je vip bolji,barem u Tenji. T.mobile ima dosta slbiji signal,ali jos uvijek je daleko ispred teleta

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Probao sam i to naravno, inace koristim vrhunske proizvodemobilne telefonije i to: Samsung SGH-E900, Nokia 6280 i LG KG800 chocolate, svilegalno kupljeni i ne stariji od 2 mjeseca!

Nebitno je koji telefon koristio situacija je ista. Stvar je u samoj mrezi i njenim parametrima a ne telefonima! To bi bilo najednostavnije i najlakse za rjesiti. UMTS je takoder potpuno neuporabljiv i to koristen u Nokiji 6280 kao pristup net-u ili u PCMCIA kartici, svejedno. Takoder ni edge ne funkcionira, jedino eventualno GPRS i to ponekad. Inace laptopmi je Acer ferrari i stvarno je pila a kartica mi je sonyericcson.

Vidljivo je da je politika HT-a razlicita u razlicitim djelovima RH. Zasto je to tako i koji je tome razlog valjlo bi njih pitati. Inace ona informacija o polovnoj i rabljenoj GSM infrastukturi je poprilicno tocna i iz dosta kvalitetnog izvora doznata. Naime, jedam moj dobar poznanik je jedno vrijeme bio djelatnik jedne tvrtke koja se bavila montazom gradevinske infrastukture za bazne postaje HT-a i imao je vise puta prigodu da osobno vidi da je GSM oprema koju su djelatnici HT-a donosili na te lokacije bila i rabljena i proizvedena odvise razlicitih proizvodaca kao npr.: Siemens, Ericcson, Sagem, Motorola isl.
    Zadnji uredio whiteboy : 03-12-2006 u 15:47

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ocito je signal slab i tu nema puno mudrosti. Jedino je rjesenje da ga pojacaju na tim mikrolokacijama, ili da postave nove bazne stanice drugacije rasporedjene.

Trebas doci u Split i vidjeti sto je to slab signal u centru grada u starim gradjevinama s kamenim zidovima po metar debelima.

E sad, ne znam jesam li lud, ali mi se cini da je Vipov signal jaci na istim lokacijama, jer paralelno korstim i Tele2 koji radi u nac. roamiingu tj. na vipovoj mrezi.

SocialYour first Group31 days registered

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    SAMSUNG GT-M8800 Pixon
    Operater
    TELE2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    A joooooooooj pa mikro lokacije se ne broje kao pokrivenost signala!!
    To znači da u Ipercoop-u bi morali uložiti žalbu -T--mobilu
    "Prijateljstvo je neopisiv luksuz
    biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
    bez da odlučite vagati misli ili riječi."
    George Eliot

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Slazem se da micro lokacije nisu pokrivenost no u Osijeku a kako sada cujem i u Splitu, djelovi grada kao Osijecka Tvrda u kojoj se nalazi 4 faulteta i 6 razlicitih skola te Gradsko poglavarstvo i jos mnostvo drugih ustanova drzavne uprave se bas i ne mogu smatrati micro lokacijom, da nespominjem cijelu KB Osijek. Vidljivo je da Vipnet ima na svim tim lokacijama ima kud i kamo kvalitetniji signal i razlog tome moze biti samo los kvalitet baznih postaja i nista drugo!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gle Vuki, 1997 godine, HT je imao 3 (tri) !!! BTS-a u cijelom Splitu. I onda su govorili da je cijeli Split pokriven. I onda su srali da postoje 'rupe' na mikrolokacijama.
    Sad kad ih imaju 30-ak, pokrivenost je opet "potpuna" a mikrolokacije ce ostat i dalje .... dok ne bude nekih 50 BTS-ova u gradu

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Bodovi: 13.279, Nivo: 27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Slazem se da micro lokacije nisu pokrivenost no u Osijeku a kako sada cujem i u Splitu, djelovi grada kao Osijecka Tvrda u kojoj se nalazi 4 faulteta i 6 razlicitih skola te Gradsko poglavarstvo i jos mnostvo drugih ustanova drzavne uprave se bas i ne mogu smatrati micro lokacijom, da nespominjem cijelu KB Osijek. Vidljivo je da Vipnet ima na svim tim lokacijama ima kud i kamo kvalitetniji signal i razlog tome moze biti samo los kvalitet baznih postaja i nista drugo!
    Pa radi 098 u tvrđi, dosad nisam bio bez signala.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Pokusaj u Tvrdi u glavnoj ulici od trga S.Trojstva prema gradu uci u bilo koji zatvoreni prostor, npr. Q-club ili nova Tufna pa kreni dublje u unutrasnjost gradevine ili neki polupodrum, podrum ili suteren pa provjeri tada dali imas dovoljan i kvalitetean signal. U najboljem slucaju i ako uspijes uspostaviti poziv ili ti neces cuti svoga sugovornika ili on nece cuti tebe. To vrijedi i za ostatak Tvrde ali nazalost i za cijelu vecinu gradskog teritorija, NAZALOST!!!!

Faca Cafe Mobil foruma
    Datum registracije
    Jan 2003
    Mobitel
    Puna ladica
    Operater
    T-Vip2
    Godina
    54
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Samo da još napomenem, da su te tri bazne stanice bile postavljene isključivo na nekretninama kojih je vlasnik tadašnji HPT. Kasnije su svhatili da ipak moraju postavljati i na drugim lokacijama

Hardcore forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2004
    Bodovi
    13.279
    Nivo
    27
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pokusaj u Tvrdi u glavnoj ulici od trga S.Trojstva prema gradu uci u bilo koji zatvoreni prostor, npr. Q-club ili nova Tufna pa kreni dublje u unutrasnjost gradevine ili neki polupodrum, podrum ili suteren pa provjeri tada dali imas dovoljan i kvalitetean signal. U najboljem slucaju i ako uspijes uspostaviti poziv ili ti neces cuti svoga sugovornika ili on nece cuti tebe. To vrijedi i za ostatak Tvrde ali nazalost i za cijelu vecinu gradskog teritorija, NAZALOST!!!!
    Imam signal na toj ulici... U Q-clubu ne znam, ali recimo u podrumu Puba i Topa radi.

SocialVeteran25000 Experience Points
    Nagrade:
    Downloads

Datum registracije
    Jan 2004
    Mobitel
    iPhone 5
    Operater
    VIP
    Godina
    44
    Bodovi
    44.182
    Nivo
    51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Bodovi: 44.182, Nivo: 51
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neznam sta je s tvojim mobitelima ili s karticom ali nema sanse. Ja radim po gradu po gradilistima i obiso sam grad uzduz i popreko imam sluzbeni telefon neku krdžu on zelena kao 3310 i signal je full non stop bio u hali na pivovari ili u atomskom sklonistu u blok centru 2 ili u Batini ili Vukovaru.

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Sto se tice robnog centra Osijek u kojem se nalaze robne kuce Emezzeta i Ipercoop se situacija sto se tice indoor pokrivenosti HT GSM signalom popravila a vidim da su na vipnet-ov toranj malo nize od robnog centra koji je tamo vec jako dugo ugradili i 098/099 baznu postaju koja izgleda da radi koliko toliko dobro. Da dodam jos neke na dosadasnje lokacije sa losom kvalitetom signala i to sljedece: podrucje Valpova i Belisca pokriveno zajednickom baznom postajom s silosa izmedu dva grada, mjesta Sag, Koritna, Sodolovci, Silas, Bobota, Vera, Lipovac kraj Vuke, Cepinski Martinci, vijenac Dinare u Osijeku, Sarvas i Nemetin, Klisa, hotel Termija u Bizovcu, Ivanovac, Ernestinovo, Paulin dvor i jos mnoge druge lokacije. Napominjem da na svim tim lokacijama na otvorenom je jos komunikacija sa manjim prekidima moguca ali cim se prede u zatvorene prostore situcija se znatno pogorsava! Misljenja sam da je to stvarno veliki problem koji bi t-mobile u skladu s ugovor koji smo svi mi pretplatnici bili duzni potpisati morao sukladno istom rjesiti!

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

U potpunost se slazem s Miletom i misljenja sam da cak nije u pitanj toliko ni sam broj lokacija koliko sam kvalitetan izbor istih a i kvalitet opreme koja je ugradena na BST-ove, a ona je vidljivo upitne kvalitete!

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Naravno da pokrivenost s Tele2 signalom se nikako ne može usporedivati s vec odavno aktivnim pruzateljima usluga kao sto su HT ili Vipnet. No situacija bi barem sto se tice HT trebala i morala bi biti kud i kamo bolja i kvalitetnija s obzirom da taj operater djeluje jos od davne 1996 godine. Da ne spominjem da isti doticni operater ima najraseriniju i po njima bi trebao imati i najkavlitetniju uslugu, no iz prakse je vidljivo da je to nazalost daleko od istine. Istina je izgleda potpuno drugcija, naime rabi se polovna zastarjela oprema iz DT-ovih sestrinskih kompanija razasutih po cijelom svijetu. Sigurno je puno jednostavije a naravno i ekonomski isplativije po DT da tu istu rabljenu opremu uvali u svoju ipak manju kompaniju HT i naravno time stvara veci profit! Stvar matematike, manje ulozis i vise zaradis a ulazes samo maksimalno u promidzbu a kako ce to da radi posto sve korisnike vezes ugovorom, bas te briga! Lova curi a to je najbitnije a korisnik, eee.... sami smo si krivi, niko nas nije terao!

31 days registered

Datum registracije
    Dec 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kao sto sam napomenio uredaji koje koristim su potpuno novi Samsung SGH-E900, KG KG800 Chocolate, Nokia 6280 UMTS i isti je problem s sva tri. Takoder napominjem da u samoj Tvrdi problem postaje veci od Gradskog Poglavarstva prema zapadu tj. Gornjem gradu. Najgore je u ulici D.Pleterovic pa prema zapadu. Razlog tome je sto se BST kojim bi taj dio grada nalazi na tzv. Cetverolistu a sljedeci najblizi je na tornju HT-a u Stepincevoj ulici, no taj isti nije izgleda dobro usmjeren i oprema nije zadovoljavajuce kvalitete. Po provjerenim informacijama Vipnet se u konstruiranju i razvoju svoje mreze u vecim urbanim sredinama koristio BST-ovima koji su dizajnirani za boljupenetraciju signalom u zatvorene prostore. HT koristi i dan danas zastarjelu opremu DT-a koja je u Njemackoj rashodovana, eventualno blago reparirana i donesena ovdje.

+ Odgovori na temu
Stranica 1 od 2 1 2 PosljednjiPosljednji

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove