Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 25 od 28

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

noob dvojba ~ K610i vs. V630i

evo, zgrožen i šokiran naprasitim crknućem svog trenutnog/bivšeg moba (iz siga) krenuo sam u potragu za novim modelom. pošto sam u zadnjih 6-7 god. imao samo siemense (4 modela) i pošto je siemense više praktički nemoguće nabaviti, odlučio sam uzeti neki SE -> jedan od ova dva iz subjecta. s SE mobovima nemam apsolutno nikakvog iskustva pa me zanimaju neke stvari:

1. kakva im je kvaliteta izrade, jer dobijem ospice na škripu plastike kad ga stisnem onako muški....?
    2. vrlo bitne stavke kod softvera su mi brzina, stabilnost, te pogotovo detaljno razrađen adresar i kalendar (to je siemens imao sjajno riješeno.... ) - kako je to kod SE-a?
    3. vidim da imaju velike ekrane, pa me zanima da li su dobro čitljivi na suncu?
    4. koji od ova dva navedena ima bolju bateriju?
    5. koji ima bolju tipkovnicu (čitaj: koja manje umara)?

dakle, želim kvalitetan, pouzdan i dugotrajan mob, a opet ne preskup (cijena u oglasniku za ova dva je između 1200-1500KN, što je OK) - da li mi to K610i ili V630i mogu priuštiti?

btw, kojeg bi mi vi preporučili?

unaprijed se zahvaljujem za svaki odgovor i savjet.
    Posjedujem Sony Ericsson K610i :@)
    Siemens M65 - R.I.P.

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran250 Experience Points10000 Experience Points

Datum registracije
    Jul 2006
    Mobitel
    S 8
    Operater
    ,E-plus,ortel.de
    Godina
    50
    Bodovi
    11.242
    Nivo
    25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Bodovi: 11.242, Nivo: 25
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Ukupna aktivnost: 54,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa mislim da je V-630 bolji izbor,iskljućivo zato šta nema yoistick,(koji kao što znamo zna često zakazati).
    moj w-810,je dobro čitljiv na suncu,baterija mi traje nekih dan i pola,mislim da ni kod ovih dva nije neka veča razlika u kvaliteti od moga
    I feel the need -the need for speed!!!!!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2003
    Mobitel
    BlackBerry: Z30 & Q10
    Operater
    VIPnet & Tele2
    Godina
    42
    Bodovi
    10.599
    Nivo
    24
    Bodovi: 10.599, Nivo: 24
    Bodovi: 10.599, Nivo: 24
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Gargamell
    evo, zgrožen i šokiran naprasitim crknućem svog trenutnog/bivšeg moba (iz siga) krenuo sam u potragu za novim modelom. pošto sam u zadnjih 6-7 god. imao samo siemense (4 modela) i pošto je siemense više praktički nemoguće nabaviti, odlučio sam uzeti neki SE -> jedan od ova dva iz subjecta. s SE mobovima nemam apsolutno nikakvog iskustva pa me zanimaju neke stvari:

1. kakva im je kvaliteta izrade, jer dobijem ospice na škripu plastike kad ga stisnem onako muški....?
    2. vrlo bitne stavke kod softvera su mi brzina, stabilnost, te pogotovo detaljno razrađen adresar i kalendar (to je siemens imao sjajno riješeno.... ) - kako je to kod SE-a?
    3. vidim da imaju velike ekrane, pa me zanima da li su dobro čitljivi na suncu?
    4. koji od ova dva navedena ima bolju bateriju?
    5. koji ima bolju tipkovnicu (čitaj: koja manje umara)?

dakle, želim kvalitetan, pouzdan i dugotrajan mob, a opet ne preskup (cijena u oglasniku za ova dva je između 1200-1500KN, što je OK) - da li mi to K610i ili V630i mogu priuštiti?

btw, kojeg bi mi vi preporučili?

unaprijed se zahvaljujem za svaki odgovor i savjet.

Ja ću ti pokušat pomoći tako što ću ti odgovoriti na tvoja pitanja ali samo za jedan od ovih modela. Naime imam SE V630i i ono što mogu za sam početak reći jest da sam i više nego zadovoljan ovim modelom, ALI hajdemo redom:

1 Ah, kvaliteta plastike je stvarno loša. Doduše ako ćeš ga stiskati muški onda nema bada, ali ako si jedan od onih kojima mobitel ispada (pa makar to bilo žensko stiskanje) onda bi mogao imati belaja s ovim modelom. Meni je ispao nekoliko puta do sada (istina, svaki put je to bilo ono pravo muški), a kao posljedica toga su mi friževi i ulupljeni dijelovi (obično rubovi) - ovo mi se najmanje sviđa kod ovog modela jer se nekako plašim da ne će doživjeti mirovinu kao moj stari T68i s monogo padova, ali bez puno friževa (o ulupljenim dijelovima se ne može niti pomislit, a kamoli govorit). Znači da rezimiram, mobitel je solidan i čvrst (dapače, poprilično čvrst kada ga stiskaš, i bez ikakvih šripanja - prije neki dan sam bio u Vip centru i držao K750 u ruci, DEFINITIVNO bih se usudio reći kako je ovaj kudikamo čvršći i bolji, jer mi se onaj učinio kao da će brzo počet škripati i sl.), ali ako padne, joj meni - ostat će trag gotovo sigurno.
    Da napomenem, baterija gotovo nikako ne može ispast, jer poklopac prijanja prva liga, čak ga je malo teže otvoriti. Inače, onaj donji dio mobitela (zapravo dio od sredine pa prema dole, i po konktorima) je puno bolje izrade tako da tu ne će biti friževa - bar ne toliko i tako učestalo

2. Što se tiče software - opet mogu govoriti samo za ovaj model, koji pak koristi brandirani vodafone software. Inače, prije nego što sam ga kupio, jako sam se bojao ovog softwarea radi svakojakih priča i subjektivnih dojmova. Prvi put kada sam ga uzeo u ruke doživio sam razočaranje, zapravo bio sam zaprepašten jer sam mislio da nikako ne ću moći svladatiti software. Ne da sam neuk u tehnološkom smislu (ako se to tako može reći), već je problem što mi je software bio puno puno napredniji od stare T68-ice, a naizgled mi se činio i jako nelogičan. Danas, srećom sam promijenio mišljenje, prvenstveno radi jako mudrog (opet, ako se taj atribut može podariti za software) softwarea. Naime, isti je poprilično brz, a dosada nisam imao nikakvih problema (tipa nekakvo zamrzavanje ili što ja znam već).
    Najviše mi se sviđa što je skoro pa sve moguće kod ovog software-a.
    Imenik mi je super. Kada izabereš novi kontakt možeš upisati ime; broj (ukupno 5 brojeva po kontaktu i to: mobitel, kuća, posao, faks, drugi broj); e-mail adresu; te web adresu. Također za svaki kontakt možeš postaviti drukčiju melodiju, sliku i glasovnu naredbu. Moguće je postaviti i sljedeće: titula; tvrtka; ulica; grad; pokrajna; poštanski broj; država (i to tako za dva broja unutar istog kontakta - za mob i za kućni). Na kraju je moguće postaviti i vlastiti info o kontatku, te datum rođenja.
    Inače, skoro sve drugo je moguće kod imenika, copy/paste, svakojake izmjene i sl.
    Baš sam se prije neki dan razočarao jer sam mislio da ću moći sljedeće: trebao sam poslati jednom kolegi jedan broj iz adresara, ali nisam mu želio proslijediti cijeli kontakt jer osoba čiji broj šaljem ima više brojeva (i privatnih). Želio sam poslati samo jedan od 4 broja pa sam otišao na njeno ime i kopirao broj naredbom. Vratio sam se u poruku i mislio da ću to moći zalijepiti ali eto to nije išlo.
    Kalendar je klasičan Sony Ericssonov. Da si bar jednom do sada imao kojeg SE znao bih o čemu pričam. Čak je i na mom starom T68 poprilično sličan. Ne znam što ti konkretno treba kod Kalendara, ali mogu ti reći da je na ovom V630i ovako. Kada otvoriš kalendar otvori ti se cijeli mjesec, npr. studeni. vidiš sve datume i dane (pregledno, kao tablica ili raspored sati). Datumi koji su ti popunjeni obvezama su ti boldirani, pa se ističu od drugih. Kada dođeš na jedan od sljedećih datuma i izabereš opcije pokazuje ti se sljedeće: a) Pregledati tjedan; b) Nova obveza; c) Novi datum; d) Napredno: 1. naći, 2. podsjetnici, 3. prvi dan tjedna; e) Brisati: 1. stare 1 dan, 2. stare 1 tjedan; 3 sve; f) Pomoć.
    Kada si na kraju odabrao pciju pod b (nova obveza) otvaraju ti se dvije mogućnosti: Općenito i Detalji. Pod općenito ti je ponuđeno: predmet; vrijeme početka; trajanje; podsjetnik; datum početka. Pod datalji ti je pak: mjesto, opis, cijeli dan, ponavljanje.
    Ima tu još više detalja i detaljčića ali mislim kako bi bilo najbolje da provjeriš sam jer ne znam što ti konkretno treba.
    Meni je kalendar vrhunski i stvarno mi je od velike pomoći.

3. Ekran nije najbolje vidljiv po suncu, ali ima i mnogo gorih. Da se razumijemo, nije ni blizu kao u zatvorenom prostoru (naravno), ali možeš pročitati poruku. Usput, primijetio sam da puno ovisi i o temi koju koristiš tako da i to imaš na umu.
    Ekran k'o ekran je super, njime sam gotovo i najviše zadovoljan.

4. Meni baterija traje neka 3 dana bez ikakvog problema. Imaj na umu da poprilično pričam i koristim se drugim funkcijama, pogotovo playerom, a nerijetko gledam i TV... istine radi, može potrajati i manje od tri dana, ali evo doživio sam da traje i više.
    Ako te zanima, punjenje traje nekih 1:30 h. A imaš i mogućnost vidjeti koliko ti je trenutno puna (prazna) baterija u mobitelu. Istina, to malo odstupa, ali je (recimo) relativno točno.
    Batija koja se nalazi u mom aparatu je: Sony Ericsson standard battery BST-37 li-polymer. Mislim da se ista nalazi i u drugom aparatu, ali nisam siguran u to.

5. Ja ti mrzim tipkati SMS poruke (da se mene pita, ta usluga ne bi ni postojala, hehehe). Ovaj moj loš stav o porukama je svojevrsno loše iskustvo s starim SE kod kojih se uvijek tipkanje poruka pretvaralo u dugotrajan proces (svakako dugotrajniji nego kod ostalih). Tipkovnica na ovom novom je ludilo, ČAK i ja sada pošaljem koji put neki SMS. Istina, još uvijek rijetko jer mi je puno draže čuti glas, ali odleti neki.
    Da ne dužim oko toga da li volim ili ne SMS, jer te to sigurno ne zanima. Mislim da je tipkovnica ugodna za tipkanje. Na prvi tren mi je izgledala mekana... pa sam mislio da će se brzo pokvariti. Srećom još nemam problema, iako sam poprilično igrao igrice, a tipka 5 još radi - to me svakako demantiralo u vlastitom uvjerenju o lošoj kvaliteti (tj. izdržljivosti tipkovnice). Nikad ne reci nikad, ali mislim da sam pogriješio.
    Inače, gornji dio tipkovnice (javljanje i prekidanje poziva, "c" i tipka za povratak", kao i za potvrditi i odbiti, a i sam joystic (iako ovo nije joystic) rade prva liga. One nikad i nisu djelovale loše kvalitete, dapače, od samog početka izgledaju jako izdržljivo, i savršeno precizno.

Ja sam platio ovaj model 1.791,00 kn u Vip paketu. Ne mogu reći da sam požalio. Dobio sam još s njim i M2 karticu kapaciteta 256 MB, slušalice za player s handsfree mogućnosti, USB kabel za povezivanje s računalom, adapter, čak i neki CD iznenađenja (glazbeni), software i mislim da je to sve.

Ne želim više ništa pisati izuzev ovog gore što si tražio. ALI volio bih napomenuti da ovaj model ima još dosta aduta za pokazati, tako da se ne ograničavaš na ovih gore 5 stvari. Vjerojatno su ti to najvažnije, pa mislim da sam ti relativno detaljno i odgovorio.
    Ja ga koristim u potpunosti, gotovo sve: player, memoriju kodova, sinkronizaciju, snimanje govora i bilješke, kamericu, čak i zadatke koji su jako korisni. Meni koristi i bluetooth koji je puno brži nego onaj stariji (primjerice kod uparivanja prilikom javljanja na poziv u vožni s bluetooth slušalicom). Nisam još testirao video poziv tako da ne znam, inače 3G mi radi sasvim ok

Ne usuđujem se preporučit ti ovaj model jer te ne znam i ne znam što tražiš kod mobitela. Svakako bi ti preporučio da odeš par puta u Vip centar (ako imaš neki u blizini) i da malo pročačkaš po modelu jer ćeš najbolje vidjeti da li ti odgovara ili ne. Doduše, savjetujem ti da ne ideš samo jednom (pogotovo ako ti se ne svidi) jer u početku može biti malo čudan.
    Za kraj, iako sam ja jako oduševljen ovim modelom, moram se spustiti na zemlju i ustvrditi kako na tržištu postoji sigurno mnogo bolji aparati, ALI u ovom cjenovnom razredu nisam baš siguran.

Eto to je sve od mene za sada, ako ti što treba slobodno pitaj jer tko pita ne skita. Usput, bio sam jako neodlučan o tome da li uzeti ili ne ovaj mobitel, nakon trećeg odlaska u Vip centar i pročitanih stranica i stranica teksta i reviewa, te mišljenja korisnika odlučio sam se "riskirati" i vjeruj mi na riječi, jako mi je drago

Faca Cafe Mobil foruma Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Feb 2004
    Mobitel
    i6+ 128gb
    Operater
    sve
    Godina
    40
    Bodovi
    24.161
    Nivo
    37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Bodovi: 24.161, Nivo: 37
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    predlažem nokiu 6233,ima je za oko 1500kn u ogl
    jedna ako ne i najbolja tipkovnica na tržištu,izvrstan ekran,odlična baterija(1200mah) stereo zvučnici,decenti klasičan dizajn,izvrstan soft po glasu većine korisnika najbolji..multimedija sasvim pristojna,2mpx+vga video....

Super-forumaš Postignuća:
    VeteranVeteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Sep 2006
    Mobitel
    SE W890i
    Operater
    BonBon
    Godina
    40
    Bodovi
    35.149
    Nivo
    45
    Bodovi: 35.149, Nivo: 45
    Bodovi: 35.149, Nivo: 45
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja imam v630 a frend k610 mogu ti reci da su mobiteli isti iznutra, nema nikakve razlike, osim u softveru. a uz v630 dobijes i karticu od 256mb i slusalice koje ne dobijes kod k610 tako da ti ja preporucam v630. ima malo "ruzniji" softver ali ostalo je ok.

Forumaš
    Datum registracije
    Dec 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    prije svega puno hvala svima na pomoći....

danas sam skoknuo do VIP-a da vidim kak ti mobiteli "leže" u ruci i stvarno sam ugodno iznenađen - izgledaju čvrsto, pouzdano, itd.
    pošto su K610i i V630i gotovo isti odlučio sam uzeti onog koji me jeftinije ispada, jer me ovaj moj siemens malo zaskočio pa nisam baš pri nekoj lovi, što znači da ću vjerojatno uzeti K610i (oko 1100KN u oglasniku).

nadam se da ću u ovih idućih nekoliko dana obavit transakciju, pa ću sa siemensovog podforuma za stalno prijeći ovdje te vas, jasno, počet gnjavit s raznoraznim glupim pitanjima vezanim za mob....

p.s. posebno hvala SEguy-u na iscrpnom i sjajnom replyu koji mi je najviše pomogao - svaka čast i hvala na trudu.
    Posjedujem Sony Ericsson K610i :@)
    Siemens M65 - R.I.P.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Sep 2005
    Mobitel
    HTC DesireHD
    Operater
    VIP
    Godina
    42
    Bodovi
    21.621
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Bodovi: 21.621, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Daj vi koji imate V630, recite mi ima li on Task Switcher kao K610i. Ono u stilu da se prebacuje između Java midleta. Kod K610i je ta funkcija u Toolbar (to je ono što sadrži Bookmarkse, događaje i slično...
    Tko se ljuti, uvalim mu kruti...

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove