-posto sam imao i jedan i drugi mobitel reci cu ti sta mislim>
-3250 ti je bolji od N70 samo po tome sta ima bolji zvucnik i brzi softver dok N70 ima bolju kameru i pun k.... programa dok za 3250 nema tolko programa!
trenutno posjedujem N70 ali mi se svidio 3250 i sutra bi se trebao zamjenut sa momkom (bez ikakvih nadoplata)...
sta mislite na prednosti i mane?
-posto sam imao i jedan i drugi mobitel reci cu ti sta mislim>
-3250 ti je bolji od N70 samo po tome sta ima bolji zvucnik i brzi softver dok N70 ima bolju kameru i pun k.... programa dok za 3250 nema tolko programa!
N70 je 8.1, a 3250 je 9.1. Po nekima je to prednost za 3250, ali po meni je za N70. U vezi ekrana mislim da nema razlike, na 3250 su veće tipke i kvalitetnija izrada kučišta, ali nisam siguran za zakretni mehanizam. Uz 3250 dolazi AD41 + HS20 (kombinacija AD41 + neke Sony slušalice je predobra), što je veliki plus za 3250. 3250 nije puno veći od N70 iako izgleda veći. N70 koristi RS-MMC, a 3250 micro SD. Mislim da bi 3250 trebao imati jaču bateriju.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
3250 ima odlican i rijetko za nokiju kvalitetan zakretni mehanizam.baterija drzi 3-4 dana uz normalno koristenje.velika prednost 3250 je i odlican zvuk.
ipak je to mob glazbene orijentacije.
Ja bi uzeo 3250 jer je dosta rjedak a i noviji je telefon od n70 i izaziva wow efekt,sto se tice izrade i mehanizma,odlicno je napravito,jedini minus je pomeni sto se tice izrade mjesto za memo. karticu.![]()
+sve navedeno i slabija kamera na 3250,daje lošije fotke(koristi raz. algoritam od n70) +reza snimanja...
ja bi ipak na n70 ostao...nema smisla mijenati nešto što ti odgovara..
ja bi radje osta na n70, da san na tvom mjestu... vjerojatno ti je n70 dosadio al po meni je bolji od 3250..
evo da javim da sam uzeo 3250....mob mi je stavrno odlican, trebat ce mi malo da se naviknem na symbian 9.1 ali dobro. Uz nju sam dobio 512 mb microsd tako da nakon prvog otvaranja "ladice" za mameorijsku karticu, vise to ne planiram raditi tako da sama ladica mi ne prestavlja problem....
da N70 ima bolju kameru ali N70 ima losije kuciste, onaj me poklopac kamere svojim klapanjem tako iritirao da to nije normalno a ovaj ima bocne stranice od metala i to jako solidno izgleda u ruci
zvuk me takoder iznenadio, to probija usi
i da WOW efekat je odlican
hvala svima na odgovorima![]()
Napomena: tema ostaje otvorena za daljnju raspravu
..::>>> Just a little smile can give you more than a money :) <<<::..
slazem se da bi u osnovi n70 trebao biti bolji izbor.starija verzija symbiana pruza vece mogucnosti personalizacije,lakse ga je prodati jer je kod nas 3250 prilicno rijedak model,a i dizajnerski je pun pogodak.
3250 je zanimljiv i kvalitetno izradjen sa neobicnim zakretnim mehanizmom i odlicnim zvucnicima.
mane su sto ima noviji symbian koji je prilicno siromasan sto se tice aplikacija,upitna pouzdanost zakretnog mehanizma i upravo smijesan smjestaj utora za memorijske kartice te prilicno teska daljnja prodaja.
gledajuci sa ovog stajalista n70 je u blagoj prednosti.
Gle n70 je vec pomalo isfuran mobitel pa je tu 3250 u prednosti a sto se tice mehanizma odlican je i nikad s njim problema...
svi prićate da u za 3250 nema softa , a na dosisu ga ima ko pljeve i to za 9.1. svakako 3250 , pogotovo zbog autonomije koja je bolja.
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
pa onih korisnih ima, mislim da je više stvar reze ekrana nego verzije symb..., prije je uvjek reza ekrana bila 170x220 čini mi se , dok kod novijih symb ima od 170x220 do 3xx x 4xx kao na n80 i e60 .. valjda je zbog toga manjak
www.vss.hr http://www.fkit.hr/ www.mdc.hr/tehnicki/
moja tehnikalija: toshiba satelite pro a300-21a, motorola V8 , DSLR Pentak K100d Super.. itd...
skoro sve aplikacije koje su mi potrebne..imaju![]()
posebno su mi se svidjela rjesenja aplikacija za zakljucavanje poruka i bilo kojeg drugog foldera, dok na je pola takvih programa na starom symbianu bilo bezveze
3250 je puuuno kvalitetnije napravljen od N70...kad se samo sjetim lufta od poklopca kamere, muka mi dode...
takoder je puno laksa navigacija sa joystickom (koji je vrlo kvalitetno napravljen) nego onom malom navigacijskom tipkom u N70....
Mane 3250 naspram N70 su to sto nema blica (koji mi je znao dobro posluziti kad se po noci otkljucavam vrata), za nijansu losija kamera (sto mi i nije toliko vazno) te jako malo .sisx igara za 3250 jer ima drukciju rezoluciju ekrana od ostalih mobitela koji imaju 9.1 symbian![]()
3250 ima 3,5 mm stereo izlaz u koji možeš priključiti bilo koje standardne slušalice i to je još jedan plus!
Nokia 3300 >SE T300 >3650 >N-gage > p800 >Trēo 600 > MDA Compact > MDA Compact 2 > Palm Treo 650 > E61i >BlackBerry 8300 Curve>Palm Trēo 680 /Nokia E71/Palm Centro>HP iPAQ 910c, Nokia 5800 XM, Palm Centro.
Bookmarks