Izvorno postao Hamanu
ne nego imat češ poruke o novostima iz SE-a te neke povoljnosti na SE portalu
i to ti SE neče uraditi več provajder kod kog imaš pretplatu.
Danas mi je k800 uputio interesantnu poruku:
"Please register your mobile phone with sony ericsson. An SMS will be automatically sent through your operator and you will be charged the usual fee for the message" - nije doslovan citat već se otprilike sjećam
Koji je to vrag? Trenutno koristim njemački t-mobile, šta bi bilo kad se vratim u Hrvatsku i stavim Tele2 ili Vip? Hoće li me sony hvatat da sam "ukrao mobitel"?
Izvorno postao Hamanu
ne nego imat češ poruke o novostima iz SE-a te neke povoljnosti na SE portalu
i to ti SE neče uraditi več provajder kod kog imaš pretplatu.
Ma kupio sam k800 preko ebaya tako da nije vezan ugovorom (I think) jer svi živi prodaju mobitele iz ugovora preko ebaya, dobio sam i original račun od o2, ali me zabrinulo i iznenadilo šta sad moj operater (t-mobile) hoće od mene s tom registracijom![]()
Izvorno postao Hamanu
ta registracija ti je od prodavača a ne provajdera tako da oni sa time nemaju niš.mogao bi te jebat samo o2 ali ni to neče.
Koliko te je koštao preko ebay-a ?
280 Eura. Mogao sam ga i za manje dobit (može se izlicitirati novi od 220-300), ali pošto trenutno živim u Bielefeldu biddao sam samo na mobove do 50 km udaljenosti (ima i ta opcija) tako da ga osobno pokupim i eto, nakon 3 neuspješne aukcije punkuo sam 280 i dobio.
2000kn je ok cijena, pogotovo što sam provjerio u lokalnom o2 predstavništvu i potvrdili su mi da garancija vrijedi jer mi je žena od koje sam kupio dala originalni račun.
Sad još predstoji upgrade softwarea u lokalnom sony ericsson centru
Naravno, ako biddaš iz Hrvatske postoje 3 problema.
1. Puno ljudi na ebayu (ja sam biddao na njemačkom naravno) ne isporučuje izvan Njemačke/EU itd, a i poštarina do Hrvatske može biti paprena (oko 30 Eura mislim iako do Slovenije primjerice iznosi 17 - unutar EU)
2. Hrvatska država će te odrat za carinu i PDV, ali ako biddaš na ebay obrtnika a ne na ebay privatnu osobu (imaju dvije vrste accounta) onda bi ti taj prilikom pošiljke izvan EU trebao odbiti porez a ako je mob "Made in EU" onda ti je hr carina 1%
3. Plaćanje - prodavači uglavnom uzimaju paypal ili banktransfer (Überweisung). Srećom, Hrvatska je odnedavno u paypal sistemu tako da ako imaš kreditnu karticu možeš slobodno napravit paypal i onda su ti plaćanja do 500 Eura osigurana preko ebaya. Bank transfer je kod nas bezobrazno skup (uzimaju ti 220 kuna) jer naše banke tvrde da se sve uplate u inozemstvo bez predračuna smatraju poklonom. Opet, ako prošećeš preko slovenske granice do prve banke jednostavno napraviš bank transfer za 9 Eura.
Najelegantnije riješenje ti je ako imaš nekoga u Njemačkoj ili Sloveniji![]()
Zadnji uredio Hamanu : 04-11-2006 u 13:51
ajde necemo sad offtopic koliko je kostao i gdje je kupljen
iPhone 5s 16 GB
Bookmarks