Izvorno postao ダニエルの意気込
Za ovo prvo baš i neznam, ali drugo mislim da če još xp vridit, bar neko vrijeme, ali znam da će se večina prebacit na vistu. I ja...
1.Ako ima neko ovdje pametan da objasni to na hrvatskom,al onolko koliko ja kužim engleski(ne predobro),ne miriše na dobro........
2.da li će mi winowsi xp išta vrijedit kad vista izađe?
Pitam zbog DX10, DRM itd.....
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
Izvorno postao ダニエルの意気込
Za ovo prvo baš i neznam, ali drugo mislim da če još xp vridit, bar neko vrijeme, ali znam da će se večina prebacit na vistu. I ja...
kako misliš dal će ti vrijedit? pa naravno da hoće, danas još imaš ljudi koji vrte 98-icu ako nemaju dovoljno jaku mašinu.
za vistu su hardwareski zahtjevi malo veći(ima tema o tome) tako da si pogledaj dal ćeš ju moć koristit.
Ok,a kaj je ovo trusted computing?
koliko ja tu kužim stvari,od viste će to bit,a onda više nema ni mp3ca ni crackiranja ni išta....nadam se da sam u krivu.....
Ah to tebe brine....Izvorno postao ダニエルの意気込
Ma ne brini, što čovjek sastavi to čovjek i rasturi (ili crackira).
koliko vidjeh po ovom, ako je taj trusted computing vezan uz vistu, nisam našao da neće bit ilegalnog softa, nego nešto kao dodatna zaštita od virusa, spywarea i sl. gamadi, nigdje nisam vidio povezanost mp3ca i crackova.Izvorno postao ダニエルの意気込
http://www.google.hr/search?hs=0M6&h...a%C5%BEi&meta=
EDIT: ima nekih poveznica sa ilegalnim softom i dodatnom zaštitom ipak; prvi link sa googla![]()
Izvorno postao ダニエルの意気込
Mislim da će teško biti ovo, a i ako bude, neki hackeri će naći nove naćine...
A možda i ja onda opet instaliram XP.
fora kod tog trusded computinga je npr, ti imaš hrpu mp3-ca koje si skino sa neta,a playes skuži da nemaju licencu,a onda se sa tim mp3-cam možeš pozdravit,čak i ako ih nisi skino s neta,neg izripo sa original cd-a koji su tvoji.......barem sam ja to tak skužio........
Izvorno postao ダニエルの意気込
E, jeli možeš reći koji player?
zasada nijedan.....ali u budučnosti.......kad vista dođe....stvarno se nadam da sam u krivu oko toga.....jer ak nisam...evo nama pravog Big brothera......
Naime,"trusted computing" će se uvest tek od viste,a tada što god da "trusted computing" čip(čip koji će umjesto tebe ili mene odlučivat šta i što ti ili ja smijemo sa našim kompjuterom-no bullshit! oče nam to uvalit,a svi novi kompovi uz koje će vista dolazit će ga imat.....) odluči da nije legalno,će se moći daljinski obrisat bez tvog dopuštenja,a ja definitino hoću barem da na netu ima barem malo nekih prava.
evo ako kužite engleski,sad sam pogledo jedan kratki spotić o trusted computingu....
http://youtube.com/watch?v=K1H7omJW4TI
Ovo je već paranoja. Ono i čemu ti tamburaš je DRM uz koji ćeš imati "licencu" za kupljeni multimedijski sadržaj (s neta) i neće raditi na drugim uređajima. Nokia to već ima na mobitelima, ali isto tako datoteke koje nisu zaštičene tim sra*jem sviraju bez problema.
Nokia: 3310 -> 3330 - > 7650 -> 3650 -> N70 -> 6288 -> 5800 XM
Glupa 6288 pola života provela u Mobisa, sad strahujem da 5800 ne doživi isti scenarij
Bookmarks