Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Wlan - maxadsl - μtorrent, help wanted

Bok!
    Evo ovako;
    Imam xp, sa service pack 2. SE555 wlan (router) te gigaset pc card 108.
    Imam neke pute problema s konektiranjem na net. Kao prvo, neke pute mi se neće konektirati na net. Odnosno dolje one ikonice u tray-u su zelene, odnosno kompjuterčić svjetli kao da je sve online, odnosno konektirano. Al problem je u tome što mi nije konektirano, ništa mi se neće spojiti na net, niti otvoriti jedna stranica.
    Zna li netko možda u čemu je problem???

Kao drugo, danas mi frend maknuo odnosno "kliknuo" off za firewall na service pack 2, jer mi je μtorrent rekao da firewall ograničava vezu il tako nešto (al opet tu je možda igrala ulogu fakultetska mreža)... Pošto sam danas prvi puta vidjela tu ikonicu kad nešto ne valjda u μtorrentu, vidjeh ja opet kad dođem doma..... I vidim da piše da mi port ne valja.... Probam ja kliknuti na randomize, al opet ni jedan mi ne valja.... Pa sam nešto sve počela prčkati, posjetila ovu stranicu http://www.portforward.com/networking/static-xp.htm te tu pokušavala zajedno s ovom stranicom http://www.portforward.com/english/r...2/Utorrent.htm popraviti. Al na stranici routera/ip adrese mi niti ne dođe takva "slika" pa sam odustala od toga. Al sam na prvoj web stranici to napravila. Valjda valja???
    Tako mi isto i e-mule inače prije nije htio raditi pa sam ga uinstalirala....
    A vidjela sam da mi je na routeru uključen firewall....

Pitanje glasi, što ja trebam napraviti da dobijem normalni port, a i da mi se doma poveča brzina downloadiranja sa μtorrent-a ????? Jer mi je maksimalna brzina oko 20 kb/s, a na faksu mi je otišao i preko mb.....

A i malo mi se sporije otvaraju stranice otkad sam prčkala s tim portovima......

CAN ANYONE HELP ME??????

btw. http://www.portforward.com/networking/winxp-tcpip.jpg ipak sam ostavila na obtain, nisam stavila na use.....
    i sad mi se jakoooooooo sporo očitavaju web stranice (a i inače je bilo na obtain....)
    I još jedno pitanje, ovaj DNS server je koji broj???? ja imam dva različita broja, odnosno četiri jer su 2x2 (alternativni i prefered)

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Bodovi: 9.126, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odi na config page od 555ice i tamo pod dhcp dolje slozi da ti dodjeljuje prema mac adresi... znaci recimo stavis da ti mac adresi kompa dodijeli 192.168.1.2, mac adresi laptopa 192.168.1.3 ili tako nesto....
    e sad dalje nisam 100% siguran kako ide na tome jer nemam taj router, al uglavnom trebas napraviti da su ti odredjeni portovi forwardani na laptop... to moze ici preko upnp-a (neznam dal je to po defaultu enablano) pa ce ti utorrent sam fwdat port koji mu treba ili da rucno napises portove koji ce se proslijedjivat na laptop. Uzmes recimo u utorrentu port 45126 (bzvz neki) i na routeru namjestis da se taj port na routeru fwda na ip adresu od laptopa... i onda ce radit normalno...

sto se tice onoga obtain/manual, to oboje ostavis na obtain tako da dobijes sve od routera...

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne kužim

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sto ne kuzis? evo uspio sam dobit neke screenshotove od jedne osobe koja ima SE555...
    uglavnom odes tu pod dhcp settings i dolje pod client napises mac adresu od laptopa i pridruzis neku ip adresu (ajd za primjer nek bude 192.168.2.5)

nakon toga odes na Internet ->NAT -> Port forwarding

u utorrentu stavis neki port... cisto za primjer sam ti gore napisao 45126...
    sad na ovoj stranici upises public i local port 45126 (tj taj koji ti je u utorrentu) a pod local ip address stavis 192.168.2.5 (ona za koju smo gore pretpostavili da ce ju dobiti laptop) i kliknes na add pretpostavljam

na laptopu http://www.portforward.com/networking/winxp-tcpip.jpg stavis na obtain.... i to bi trebalo biti to

btw zasto se netko ne javi tko zapravo ima taj router??

Forumaš
    Datum registracije
    Sep 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao m...
    uglavnom odes tu pod dhcp settings i dolje pod client napises mac adresu od laptopa i pridruzis neku ip adresu (ajd za primjer nek bude 192.168.2.5)
    Pa ne kužim od kud da nađem tu adresu od laptora i ip adresu. Ip adresa je moja? jelda, al otkud da nađem ovu drugu??

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Oct 2005
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    sva 3
    Bodovi
    9.126
    Nivo
    22
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ip adresu sama napises koju oces, a mac adresa ti je fizicka adresa mrezne kartice

/edit
    a ovo za port forward cak imas tu napisano kako
    http://www.portforward.com/english/r...5/Utorrent.htm

jedino ti ostaje napravit da ti istoj mac adresi dodjeljuje isti ip da ne ispadne da imas dobro forwardan port, al na pogresnu ip adresu
    Zadnji uredio m... : 15-10-2006 u 14:47

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove