Ajde dobro, možda sam malo pretjerao s nazivom iz naslova i vrlo je vjerojatno, gotovo sigurno da će kompanije ostaviti postojeće prepoznatljive nazive, no potvrđeno je da je proizvođač ekstremnih računalnih kompanija Voodoo PC 'progutan' od strane velikog HP-a.

Ako može Dell (Dell je nedavno preuzeo drugog proizvođača ekstremnih računala, tvrtku Alienware), možemo i mi – vrlo je vjerojatno bila neoriginalna ideja nekog od poslovnih subjekata unutar HP-a, no kada se malo bolje pogleda to i nije baš tako nelogičan potez. Naime, iako i Dell i HP već posjeduju vlastite prepoznatljive brandove, ekstremne kofiguracije namijenjene igračima koje tržištu predstave Alienware i Voodoo PC nikako ne ostaju nezamijećene. Osim same tvrtke u HP-u su braću Rahul i Ravi Sood, prijašnje vlasnike Voodoo PC kompanije, zaposlili kao osnovne stratege za razvoj tehnologije u odjelu izrade računala namijenjenih hard core igračima. Koliko god da mi se ne sviđaju akvizicije i kupovine ove vrste biti će vrlo zanimljivo vidjeti ekstremne igraće konfiguracije pod brandom HP/Voodoo PC.

Preuzeto s gadgeterija.blog.hr