Stvar ti je u tome da ti hrvatska slova (č,ć,ž,š,đ) zauzimju nekih 90ak znakova ili tako nešto... pa ti zbog toga prebaci u drugu poruku...
Ne razumijem ovo, kada pišem bez hrv. slova sve je ok. Ali kada koristim hrvatska slova dešava je jedan problem. Npr. pišem: "Automatically parse links in text, Powered by: vBulletin Version 3.5.1
Copyright" i sad kad bih dodao ovoj rečenici neko hrv. slovo. npr. đ. na zaslonu mi ispiše da je SMS 2, u pitanju!!!???
![]()
Može pomoć... Hvala
Stvar ti je u tome da ti hrvatska slova (č,ć,ž,š,đ) zauzimju nekih 90ak znakova ili tako nešto... pa ti zbog toga prebaci u drugu poruku...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Koliko se ja sjećam, to mi se u početku kada sam kupio mob nije dešavalo. Pazi sad ovo. Utipkao sam 120 slova, koliko je jedam sms i na kraju dodao "č" i pokaže mi SMS 3. Ma nema šanse i da se uzme 90 znakova za "č".![]()
vjerovo ili ne, tako je... meni se zna desit da ako na samom početku poruke napišem č,ć,š,ž,đ , da mi oduzme samo 90 znakova.. a kasnije mi oduzme samo jedan...Izvorno postao Red
oduzima toliko jer se za pisanje sms-a koriste pretežno engleski znakovi (iz njihove abecede), a pošto su naša slova "nestandardna", pa vjerojatno zato zauzimaju više znakova...
Meni je to uvijek bilo tako... i na K700 i na D750...To je tako, i morat ćeš se pomiriti sa tim...
:
Sad sam utipkao oko 70 znakova ČŠ za jedan sms. Kako to objašnjavaš?
nešto je tu čudno. i ja imam problema s tim, a riješio sam ih tako da ne koristim HR slova![]()
Kažem ti... nekad mi oduzme jedan znak a nekad 90... malo čudno je... ali svejedno ja ne koristim naže znakove, jer mi se neda stalno gledat koliko mi je znakova ostalo do kraja poruke...Izvorno postao Red
ja sam čula da zauzimaju 24 mjesta, ali meni zauzimaju samo jedno.
ali meni je to iritantno koristiti. i tako mi je tipkanje gnjavaža pa da još ubacujem i nova slova...i još nemam ć već samo č.
.
If they don't have chocolate in Heaven, I ain't going.
baš sam to htio reći.nema ćIzvorno postao nijala
Izvorno postao andrija
I ja sam ih prestao koristiti!![]()
Ima, ako prebacite na Ceski.Izvorno postao seha
Oni u SE (ili ovi kod nas u EMSC? tko god radi HR dio) ne znaju da u HR jeziku ima i ć.
Sto se tice problema sa kapacitetom poruke, vec sam pisao o tome. Vidi ovu temu.
A ja ih nikad nisam ni koristio.Izvorno postao tj1
![]()
ne treba prebacit na češki već dosta da je uključen HR T9 i stisne se JEDANPUT tipku 2 i onda se obadere ć
u 2 sata se ne stigne iskopat 20m kanala,bagerom da, ali mi nismo bageri
OK, moze i tako. Ja sam mislio ako se ne koristi T9.
Ja i na PC-u često ne koristim hrvatska slova, jer ih neki fontovi ne prepoznaju. A na mobitelu nakon što sam uočio taj problem, nisam više nikako koristio...
Bookmarks