Pozdrav!
Nedavno sam uzeo 2×W910i, jedan je star tjedan dana i okupao se u moru (nakon tjedan dana koristenja), a drugi 1 i 2mj.
Ovaj sto se okupao ima masku u odlicnom stanju (samo 1 tjedan je koristen) ali kad sam htio prebacit, vidio sam da je puna soli i slide se jedva otvara...
Mob mi je stajao na stolu i reko ajd da spojim punjac na njega... I spojim punjac, i gle stvarno, nakon par min sto se napunio, upali se ekran i tipkovnica. Ekran je smrskan i nista se ne vidi. Mislim da je samo crni ekran jer sumnjam da je bas toliko smrskan da je sve crno. Ili je flat u komi...
Znaci, mob je ostao prijasnjem vlasniku u hlacama s kojima je skakao u more... Nije ispran slatkom vodom, na servisu rekli osla maticna.
Jasno mi je da je maticna osla, no ipak ima nesto zivota... Upali se pozadinsko osjvetljenje (obje boje), pa se ugasi i onda se upali normalno bijelo (bas isto kao i na ispravnom). Dalje sta god odabrao ne vidim, no sumnjam da se ista dogada. Kad gasim mob, ugasi se iste sekunde (inace bi trebalo otic par sec na logo). Znaci maticna mrtva, samo taj jedan chip za pokretanje radi ocito.
eh sad, garanciju ne zelim gubit na otvaranje uredaja drugog koji je ispravan samo da promjenim ekran (ali cu napravit, promjenit cu si one tipke u sredini, one navi-tipke. Izlizane su na ovom mobu... trebam kupit krizni mali sarafciger, puko mi je. Torx imam 3-30).
Zanima me da li se moze ocekivat ista vise od tog moba, nije problem lemit po maticnoj - imam SMD lemilicu, samo je pitanje sto je neispravno. Vibra radi kad se pali mob, zvuk nista, probao sam stavit karticu pa upalit mob, isto imao drugi mob pored sebe, slijedio korake i usao u walkman player. na ispravnom je osvjetljenje postalo narancasto, drugi i dalje isto osvjetljenje.
Bacit maticnu? Ili ipak ima neke nade? Il cuvat kuciste pa ugradit nes u njega xd.
Hvala unaprijed, Kristijan.
Ja bi na tvom mjestu otpisao tu maticnu. Ako skripi dok se otvara slide, znaci da se vec davno sve osusilo i ostala je samo sol (i mozda pijesak i tko zna sto god), sto opet znaci da je pol toga vec davno izgrizeno. IMHO, ne isplati se zezati s tim.
Bookmarks