mislim da je problem u tome što se nekim novim članovima nedaju čitati pravila... zato dolazi do toga da bivaju kažnjeni... Ljudima se nedaju čitati pravila, pa onda ispada to što ispada, i izvode se svakavi zaključci...
Svako malo nađe se ovdje na forumu netko tko dobije ban zbog kršenja u biti osnovnih pravila ponašanja.
Sva pravila koja ovdje imamo mogu se svesti na stvari koje se trebaju naučiti još u vrtičkoj dobi, budi pristojan i ne svađaj se, ne vrijeđaj druge, stavljaj stvari (postove) tamo di pripadaju i ako se za nešto kaže da se ne smije onda se to ne smije.
To su osnove i sad me zanima zašto je nekima tako teško to poštivati i zašto ja, a i drugi modovi, ispadamo zločesti i napasni i tamo nekakve babaroge jer tražimo samo osnove pristojnog ponašanja. Ili je problem negdje drugdje?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
mislim da je problem u tome što se nekim novim članovima nedaju čitati pravila... zato dolazi do toga da bivaju kažnjeni... Ljudima se nedaju čitati pravila, pa onda ispada to što ispada, i izvode se svakavi zaključci...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Ja sam osobno nedavno bila kaznjena i u pravilu nemam nis protiv toga(kaznjena sam zato sto nisam procitala pravila)ali mi je bio prvi put u zivotu na forumu i nisam znala kamo da se okrenem a kamoli procitam pravila(mislila da to nije tako bitno),no ja predlazem za neke formalne greske(kao staviti tekst u krivu rubriku) da prvo dobis warning a tek onda kaznu,jer nismo svi koji grijesimo svadljivi i zlocesti i ne radimo to namjerno.Toliko od mene,hvalaIzvorno postao Sljaka
Da, neki pokazuju manjak osnovne kulture, ali mislim da toga dotični nisu svjesni. Ako se kreću u takvom okruženju, logično je da će se tako ponašati pošto je to za njih "potpuno normalno".
Osobno nisam nikada osjetio potrebu nekoga izvrijeđati, iako sam imao nekoliko PM-ova koji su bili užasni.
A, ovo, gdje je granica vrijeđanja/nekulture, to ne može nitko sto posto odrediti. Npr. u Chataonici (ili u Cafeu) imamo thread pod naslovom "Zajebancije" (nije napisan ni kao zahebancije ni zayebancije... Vidim da se nitko ne buni.
Znači, teško je potegnuti neku čvrstu crtu što valja, a što ne. Neki se jednostavno zanesu. Osobno nemam ništa previše protiv svakodnevnih psovki, one su postale dio svakodnevice, odn svakodnevnog govora.
Slažem se s Icom, većinom mladi forumaši krše ta pravila.
Sredili su mi Nokiju "po propisu"-
U Mobisu!
PotpisujemIzvorno postao Ico86
Bravo Ico![]()
![]()
Ma ja se nebih bas slozio... Ja nisam procitao pravila, niti jos necu, a nikad nisamIzvorno postao Ico86
bio kaznjen. Prije bih rekao da je u pitanju karakter osobe. Ukoliko ona vrijeđa osobe uzivo,kamoli nece preko foruma, shvacate sto hocu reci ?
M R Z I M .T..Com
Pa zapravo stvar je vrlo jednostavna, ljudi kad dodju na net, ondak su jako hrabri, jer se "skrivaju" iza monitora, iza nicka, te onda se razbahate i prave pametni, pa kao ispadnu face.Izvorno postao Sljaka
To je stara bolest, koja stalno prati internetska bespucha, mislim da ce uvijek biti takvih "smartassa" te da ne treba razglabat i gubit vrijeme o takvim stvarima![]()
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
ma ne gubimo mi vrijeme, no jednostavno nam se gadi dijeliti banove, vjerujte. a pravila su ista za sve, pa nije korektno prema ostalima opraštati teže prekršaje. ipak moramo biti dosljedni.Izvorno postao Smrt
a sve ostalo pokušavamo rješiti PM upozorenjem i uređivanjem foruma...
uostalom, statistički gledano, s obzirom na broj članova, broj kazni je zbilja minimalan, što god vi mislili o tome.
Nisam ni ja nikad procitao pravila, tu i tamo bacim oko na kazne da vidim zast su ljudi kaznjeni da nebi to napravio i to je to... A vrijeđat druge ili nesto slicno ionak nemam namjeru, taman i da je dopusteno pravilima!
Pa ja kad sam tek dosao na forum dobio sam ban jer nisam bio upoznat sa pravilima. Poslije toga nisam dobio ni jedan ban ni warn jer sam procitao pravila. Kada se ban dobije npr.radi otvaranja teme na pogresnom mjestu onda je ocito da korisnik ne poznaje pravila, ali kada se ban dobije radi vrijedjanja drugog korisnika onda je to vec nesto drugo.
Ne kradi! Vlast mrzi konkurenciju!
problem je u tome što najčešće dolaze ljudi koji nikada nisu bili na forumima pa neznaju... sve je to ok ali prvim otvaranjem foruma otvara se i poruka:
ako si prvi put ovdje pročitaj pravila....
i ako to netko ne vidi (specijalci) pa kako će onda vidjeti gdje treba staviti svoju temuili kako će se ponašati...
Seriously?
E sad mene zanima čemu služi ova tema u cafe-u? Jel se sad ovdje raspravlja isključivo o lijepom/ružnom ponašanju, jer je nemoguće pričati o tome a da se ne dotaknu pravila foruma. A pošto se o pravilima foruma ne smije raspravljati u cafe-u, dolazimo do konflikta pravila.
Pretpostavljam da je Šljaka htio raspravljati isključivo o lijepom/ružnom ponašanju, jer bi u protivnom ovo stavio u za to primjeren forum. Stoga mi je jako teško govoriti o zadanoj temi, al da ipak kažem nešto, pokušavajući ne ići u off, a nedajbože da prekršim pravila.
Lijepo/ružno ponašanje je stvar kućnog odgoja, a zato nisu potrebna pravila. Nadalje, svaki korisnik koji je sklopio ugovor sa svojim ISP-om trebao je dobiti na uvid "netiquette" (http://www.google.hr/search?hl=hr&q=...pretraga&meta=)
stoga niti ovdje pravila foruma nisu toliko bitna.
Znači, kad bi se ispoštovala barem ova dva uvjeta, ne bi bilo problema uopće.
Drugo je pitanje koliko su modovi babaroge, kao što Šljaka zbori. Volim donekle oštra i stroga pravila, jer kad samo privirim na forum.hr dođe mi muka, jer je više od pola foruma offtopic, spam i vrijeđanje. Ono što ne volim ovdje jest malko čudno tumačenje pravila
@Šljaka, imaš PM
Zadnji uredio Drug Mile : 27-09-2006 u 09:23
Da zanimljivo je to kako oni kažnjeni nisu zadovoljni moderatorima i njima su moderatori glupi, kao što su kriminalcima glupi policajci i nezadovoljni njihovim djelovanjima...![]()
Netko treba praviti reda da ovo ne bude kupus...
A za bisere koji se vrijeđaju, očito ih roditelji nisu dobro odgojili...
iskreno...vecina foruma je bauljanje po caffe-u,zapravo je ovo tematski forum..znaaam i ja sa dosla zbog takvog neceg..ali vidi se iz broja postova koliko o tome raspravljam...istina nemam nista pametnoga tamo za reci,ali moram priznat da mi se dopadaju ljudi s kojim tu i tamo ubijem vrijeme i ponekad se nasmijem do suza.
reci ce mnogi...shic...nadji si neki drugi forum za to...istina je..
al evo priznajem...![]()
Kod mene ti je situacija obratna...Ja ću punit ovu bazu podataka nećim korisnim... Po meni su svi opće tematski forumi glupost... to je ono ko da se idemo družit na netu... ko čet...
Forum bi trebao biti za razmjenu znanja pojedinaca svatko iz svoje struke... ( ovo je bio teški offtopic , al dobro, dok god je ovo u chataonici.... =)
Misliš valjda na netematske forume?
Zadnji uredio Sljaka : 27-09-2006 u 16:19
jasno je to meni....znam....ja sam samo priznala.....
ebes gha nismo svi Ferovci![]()
Htio sam vidjeti mišljenja zašto je pojedincima normalno ponašanje problem jer kako su neki napisali čak i ne treba čitati pravila da bi se normalno mogli ponašati.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Imaš ti pravo, ali o tome bi trebalo otvoriti temu na odgovarajućem mjestu, a to ti isto nitko ne brani.Izvorno postao chiraz
Samo jedan mali offtopic, imali smo to ali smo izbacili. Ako misliš otvarati temu, razmisli zašto smo izbacili.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
čini mi se da je netko napisao da se to događa zbog toga što ljudi ne čitaju pravila, a ja se stim ne slažem. Ak si pristojan i fin neće ti pasti na pamet da vrijeđaš druge, bez obzira na to prositao ti pravila ili ne. to su ti ionako bar jednom u životu rekli da nije ok.
a na mreži ionako ima dovoljno neprimjerenih sajtova...
pa ko voli nek izvoli... tam.
govor je izvor svih nesporazuma...
E bravoIzvorno postao BettyBoop
za lijepo i pristojno ponašanje nisu potrebna nikakva pravila foruma jer onaj tko ima manira zna kao kada i što napisati u kojoj situaciji, iako može biti isfrustriran od strane drugih sugovornika.
Za bezobrazluk nema mjesta na uglednome forumu tako da treba i najmanju uvrijedu kazniti tako da se zna (nije ovo BB).
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
pa naravno, napokon jedno razumno biće koje je u kratkim crtama objasnilo da je bitna samo kultura ponašanja koju neki steknu kroz život neki ne, a neki se nažalost isfrustriraju likovima kojima je primarni cilj napravit problem na neviđeno. e to je žalosno, i to se ne bi trebalo događat.Izvorno postao BettyBoop
evo dakle, neke crtice koje se tiću općenitih ponašanja na forumima, i ne vidim gdje je problem pridržavati se istih:
#Prvo i najvažnije od svega, zabranjeno je bilo kakvo svađanje po forumu. U tim situacijama odmah kontaktirajte nekog od odgovornih da se takva situacija u začetku sprijeći. Za lječenje frustracija postoje druga mjesta.
# Izbjegavajte bilo kakve rasprave na nacionalnoj i vjerskoj osnovi. Ovdje smo da podjelimo sta možemo. Ako smatrate neku temu uvredljivom, odmah je prijavite nekoj od odgovornih osoba na forumu.
# Imajte strpljenja prema novim korisnicima i pomozite im koliko možete/želite. Svi smo mi bili početnici. Stoga nastojte privući sto više korisnika i vašim ponašanjem dati njima primjer.
#Teme postajte u odgovarajuće forume. Ako vam nesto nije jasno u vezi toga kontaktirajte nekog od odgovornih.
Slažem se s tim... lijepo rečeno...Izvorno postao zerobravo
Očito ti neki forumaši koji rade probleme nisu stekli "kulturu ponašanja"...
...HTC Desire->Sensation->One (M7)->Note 3->LG G2-> S6 SM-G920F
Nisam ni ja pročito cijela "pravila", al su me odmah na početku drugovi moderatori "pas *)(=?XY%&#/(" dobro brisali i reciklirali. Onda sam skužio da nema smisla. Pa onda, ajde, kud svi tu i blesavi mujo![]()
Pokušaj staviti pristojniji potpis!
Sljaka!
Za sve takve imam samo dvije riječi: "newsgroup syndrome"Izvorno postao Sljaka
Redovito se nađe netko tko je pametniji od druge dvojice u temi i nazove ih idiotom jer su recimo umjesto \ napisali / ... Primitivizam najobičniji! Zašto je tako teško ukazati na pogrešku ili pak ispraviti kolegu, a uz to poštedjeti ga nepotrebnih epiteta na njegov račun..?
Otvoreno mogu reći da takve postove redovito reportam jer mi idu na živce.. Mir s vama![]()
♕ Keep calm and fastboot oem unlock. ♕
Neko uči na lakši, neko na teži način.Izvorno postao tj1
Na kraju je važno da se ipak nauči.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bookmarks