Naravno da se može, ako znaš kakoIzvorno postao vedran/st
![]()
dakle da li je moguce umreziti dva kompjutera pomocu dvi bezicne mrezne karice (oba dva su doma) s tim da je jedan prikljucen na internet priko DCM (kabeliski internet)
pitanje broj dva
da li ce se ovaj drugi kompjuter moci spajati na internet priko ovoga drugog??
ps kupija san nokiu N80 i to je jedini razlog zasto bi stavija WIFI doma a posto cu uzimat jednu karticu zanima me ovo gore pa mozda uzmen dvi kartice za drugi komp!! zahvaljujem i nadam se da ste me razumili
Naravno da se može, ako znaš kakoIzvorno postao vedran/st
![]()
ima li ko kakvu preporuku za karticu????
Ovak..
Može se naravno, samo trebaš pravilno instalirati "malu kućnu ili uredsku mrežu"...
Dva kompa mogu, ali tri ili više trebaju rooter..
Kartica, e sad ovisi kolko para imaš i za kaj koristiš...
Po meni ti je dosta 54 mbps, a kartica koju ja koristim s još 3 računala u bežičnoj mreži ti je Canyon WF511...provjereno i super je (za super jeftinih 170kn)
E sad, ak hoćeš 108mbps onda se moraš raspitati jer: Ako dvije kartice imaju 108mbps one tu brzinu mogu ostvariti samo preko AP-a ili ako postoje driveri za glumljenje AP-u u Windowsima.
Ja sam imao dvije D-link G520 za cca 400kn jednu i imal sam 11mbps jer te kartice mogu glumiti AP-a samo u linuxu.
Sad idem preko AP-a pa nemam problema sa prije navedenim karticama.
I da, za 54mbps li 108mbps ti treba G-mod koji ti se ostvaruje na cca 65% signala. Ispod toga nemaš tu brzinu.
Dakle, moja preporuka, definitivno: Canyon WF-511, 54mbps, ima metar pigtaila s 2db dipol antenom...
Sasvim dovoljno za kućnu upotrebu...
pa meni bi bila dovoljna ova tvoja preporuka jer mislim mrezu koristit samo da mogu iz druge sobe surfat po netu a da ne provlacim kabele po kuci a isto tako da se i koji put mogu zakacit sa NOKIA N80 na net koja ima wifi u sebi!
zahvaljujem
Canyon WF511 cu uzet
evo uzeja san dvi Canyon WF511 e sad nikako da spojim dva compa u mrezu!! moze li mi ko pomoc
Bookmarks