laptopi takih perfomansi sa većim ekranom se prodaju po 1500 kuna, stoga tvoj za nekih 2000 kn max. Nisi rekao koja je marka i koliko je star
P3 750mhz, 12,1" display 1024x768, combo, 256mb sdram, pcmcia, usb 1.1 x 2, IrDA, net i modem, vga, Ati rage mobility 4mb (vlastita memorija), HD 20GB...
Baterija oko 1sat, možda koji centimetar više...
Sve ispravno... Laptop je vrlo tanak, malen i lagan... I baš je cukreni...![]()
Trebala bi mi procjena, ali molim vas uzmite u obzir veličinu i klasu lapa, a ne samo kikiriki perfomanse koje ima...![]()
Svi smo mi u krastavcu...
laptopi takih perfomansi sa većim ekranom se prodaju po 1500 kuna, stoga tvoj za nekih 2000 kn max. Nisi rekao koja je marka i koliko je star
Ovako od oka bih rekao oko 4 godine...
A pretpostavljam da je pun naziv Fujitsu Siemens S series lifebook 2131... (tako piše na naljepnici s doljnje strane laptopa, ali nigdje ne piše da je to baš oznaka modela)
zar to znači da je skuplji ako ima manji ekran???Izvorno postao Krompirko
t10>c45>t65>3510>7650>sl55>p800>mpx200>sx1>p900>66 30>mpx220>6260>cv65&6600>p900@p910i>MDA II>t630>MDA Compact>6680+1gb&v3x>Nokia N80+2gb&6280>htc tytn & nokia 5800>htc desire&nokia5230
vise manjeje tako..barem kod novih laptopa
Tko rano rani, zajebo je pjetla
Nije nužno skuplji zbog manjeg ekrana, skuplji je zbog manjih dimenzija laptopa i manje mase...
da , važno je koliko je težak , kakve su mu performanse i jako je važno koliko mu traje baterija (po meni je to najvažnije)![]()
![]()
![]()
![]()
realno ako dobijes iznad 1200 smatraj se sretnim...
a ako nije obaveza najisplatnije ti ga je ostaviti za sebe
ja imam namjeru uskoro kupiti nesto slicno za projekt koji radimo s tuniranjem jednog automobila........
Dakle da sumiram dosadašnje:
1. moja pretpostavka je da je realna cijena oko 1500Kn... tim više što laptop spada na rub kategorije subnotebooka (malo teži, ali ima ugrađeni combo), a takvih nema po oglasnicima
2. jasno mi je da bi onaj kome bi tako nešto trebalo bio spreman platiti više
3. nedavno sam prodao jedan sličan dell, reza 800x600 i vanjski dvd za 1500kn čovjeku kojem je baš to trebalo
Sve navedeno ide prema procjeni krumpirka: od 1500kn u slobodnoj prodaji do oko 2000kn kad naleti osoba koja baš tako nešto mora imati...![]()
Naravno, dobrodošli ste s dodatnim komentarima...![]()
Ovo je notebook a ne laptop... notebook su računala do 2 - 2,5 kg koja često nemaju optički niti flopy drive. Manje se zagrijavaju, rade na manjem taktu, sa manje HDD prostora ali istim perfomansama kao i laptopi u tom rangu. Ekrani su im do 12,1". Moraju biti prijenosni jer im je to jedna od glavnih namjena... ako je točan podatak da baterija izdrži 1 H i da je laptop star oko 4 godine, onda ovdje vidimo kvalietetu izrade koja je izvanredna...
Laptop je prijenosno računalo koje je većinom namjenjeno radu na nekom stolu, da zamjenjuje desktop računalo a i bude prijenosno po potrebi... Teže je i više se grije od notebooka. Ujedno to smanjuje cijenu proizvodnje te je to računalo inače jeftinije za neki postotak od notebooka sličnih perfomansi...
Kod laptopa možete očekivati da će se vijek baterije smanjiti za 1 godinu korištenja... dok kod ovog notebooka eto 4 godine i 1 H rada je super stvar...
Baš sam pregledao newse i vidim da ljudi prodaju Laptope ( 1 Ghz, 256 rama , 40 GB HDD 15" za oko 2000 kuna... ) tako da nevidim razlog zašto on nebi mogao dobiti za svoj 2000 kuna koji je u cijenovnom rangu ovoga zbog svojih dimenzija i dokazane izdržljivosti baterije
Hvala na opširnom izvještaju... Pošto sam trajanje baterije bubnuo onako odokativno, odlučio sam provesti test...
Na bateriji notebook je radio na taktu 750Mhz, backlight je bio stavljen na max, od dodatnih potrošača samo pcmcia wlan-g kartica, za vrijeme rada na bateriji koristio sam samo mozillu thunderbird i firefox (znači surfanje, pregledavanje news grupa, postanje... - znači nezahtjevne radnje bez multimedije)...
I sram me priznati da sam podbacio... U tim uvjetima notebook je radio 20min dok windowsi nisu pokazivali stanje baterije 0%, i zatim još 10min do trena kada se laptop ugasio...
Inače datum biosa je 17.4.2001., a naljepnice s datumom proizvodnje nema s doljnje strane.
Od elegantnijih rješenja laptop ima mali lcd display ispod lcd ekrana na kojem se vide svi podaci o statusu baterije, punjenju, caps/num/scroll locku, radu harda ili optike i da li se koristi pcmcia utor... ekrančić je vrlo pregledan i radi besprijekorno...
I da, lcd ima dva mrtva piksela koji su na crnoj podlozi plavi i crveni, ali na drugim podlogama mijenjaju boje tako da su primjetni, ali jedva...
Eto sad sam završio sistematski pregled i mislim da više neće biti iznenađenja pa možete nastaviti s procjenom uzevši u obzir nove činjenice...![]()
1500 kn max... eto...
Laptop=notebook, http://en.wikipedia.org/wiki/Notebook_computerIzvorno postao Krompirko
Sa procjenom cijene se slažem![]()
Testis unnus, testis nullus!
Nažalost marko, to misli većina ljudi... i to je problem...
Laptop computers are somewhat larger than notebooks and will accommodate a built-in disk drive unit and; optionally, a floppy drive unit. That is, a CD ROM drive is either built into the unit or the unit has a built-in bay that will accommodate a removable CD ROM drive.
Notebook computers will allow you to attach, via cable, a CD ROM drive. Since the drive is not built into the unit, notebooks are smaller and lighter than laptops. Hence, a notebook is an ultra small laptop. Another way to look at it is a notebook is about the size (or a little larger than) of a real [binder] notebook.
i za ostale vrste računala namjenjenim korisnicima:
ovo su ti prave definicije.Code:Deskbook computers often refer to mobile computers that can be considered as desktop replacement units. Deskbooks tend to be larger and heavier than average notebook/laptop computers. Generally the display units are 15 inches or larger. They tend to draw down battery power relatively quickly due to their powerful, but power-hungry, processors. If you are looking for the power of a desktop unit, with the freedom of mobility, then a deskbook may fit the bill. Tablet PCs are mobile computers with a twist. That is, you can literally twist the monitor. Being a Tablet means that the display screen will swivel on its base - usually 360 degrees. They generally allow you to capture handwriting and store it on the computer. Tablets are no more mobile than any other laptop or notebook.
Zbrka oko toga što su neki počeli zvati laptop i notebook istima stvarima je nastala zato jer su neki ljudi uspoređivali notebook iz 2000 godine vs laptop iz 2004 naprimjer, pa im se činilo isto...
1000-2000kn, ovisno o stanju kompa i kupcu
Bookmarks