Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 15 od 15
    Forumaš Postignuća:
    Veteran31 days registered5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Bodovi
    5.229
    Nivo
    17
    Bodovi: 5.229, Nivo: 17
    Ukupna aktivnost: 20,0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Gdje kupiti kompakt-digitalac "ultra zoom" (12X) klase (i koji)

Pozdrav,
    zanima me koja trgovina u zagrebu (može i Bjelovar ) ima najveci izbor digitalnioh aparata i koja je najpoovljnija u cijenama, kao i o uvjetima plaćanja?
    Naime baš šteta što u Hrvatskoj nema neki sajt ko u Srbiji. Ukucas tip aparata, i izlista ti nekoliko desetaka trgovina, od najjeftinije cijene prema skupljima. Ovdje kod nas moras satima kopat po internetu da vidis oja sto ima, koja nema itd. Posebno ako se dvojis jos oko fotoaparata, pa trazis za njih vise.
    (BTW, u igri za kupnju mi je i Ljubljana, pa ako tko zna da je tamo nešto povoljnije ili veći izbor, da ima i starijih modela, ili za kakav takav skupni slovenski sajt)

Naime, ja bih rado kupio Panasonic FZ5, al toga izgleda više nema ni u panju. FZ7 je skuplji min 500kn i lošijeg senzora, kvalitete slike.

Onda mi je u vrlo uskom izboru Canon S2. Dakle ne bih išao preko cijene od 3000, a puno bih radije i da je bliže 2500 Kn.
    Kupujem i polovni aparat u toj klasi, pa ako tko prodaje, tu je PM, ako je kvalitetna ponuda brzo cemo se dogovoriti.

Tu je i sony, tu bi isto radije uzeo onaj H1, makar mi je sony drugi izbor nakon ova dva.

(Kak i se cini, zbog toga sto nema FZ5 najvjerojatnije cu uzet Canon S2).

Svaka pomoć dobrodošla, i savjet, hvala unaprijed!

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2006
    Bodovi
    5.229
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E da, super bi bilo da fotoaparat ima ručno podešavanje ISO i sličnih funkcija, bar jedne od njih. I da je kvaliteta fotografije na visini. Nekakve funkcije koje se vecinom ne koriste mi nisu vazne, kao ni video-zapis.

Još jedno pitanje, baš se ne kužim previše u sve to tj. nisam imo u rukama. Se može na Canonu S2 ručno mijenjat zoom? Na S3 navodnoi može

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran25000 Experience PointsOverdrive

Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    SE K700i SIEMENS SL55
    Operater
    T-Mobile, Tele 2
    Godina
    52
    Bodovi
    26.968
    Nivo
    40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Bodovi: 26.968, Nivo: 40
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    www.nabava.net probaj tamo
    Tko rano rani, zajebo je pjetla

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao goranbo
    Naime baš šteta što u Hrvatskoj nema neki sajt ko u Srbiji. Ukucas tip aparata, i izlista ti nekoliko desetaka trgovina, od najjeftinije cijene prema skupljima. Ovdje kod nas moras satima kopat po internetu da vidis oja sto ima, koja nema itd. Posebno ako se dvojis jos oko fotoaparata, pa trazis za njih vise.
    Kako je i kolega Raul rekao probaj na www.nabava.net

Svaka pomoć dobrodošla, i savjet, hvala unaprijed!
    Probaj na www.dpreview.com

Što se tiče FZ5, H2, S2 i S3 probaj koristiti "search" opciju jer je bilo dosta postova i threada o njima.
    Ja ti neću navoditi linkove na svaki thread i post kao kolega Bimbi jer nemam živaca raditi tuđi posao.
    Dakle search i pročitaj postove što su ih ljudi postavili.
    Biti će ti dosta toga razriješeno i odgovoreno.
    Sretno
    Zadnji uredio Wisher : 18-08-2006 u 08:01

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Camera Obscura - the best camera ever :)

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao pepi_31
    Niti jedan od navedenih modela nemaju tamo u prodaji tako da su linkovi beskorisni.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    Jun 2006
    Mobitel
    N70, E71
    Operater
    TELE 2, T-mobile
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Moj ti je savjet da u obzir uzmeš i kriterij da li u dućanu možeš isprobati fotić koji te zanima, a ne da kao kod nekih možeš pogledat u staklenoj vitrini i eventualno ga primit u ruke. Ukoliko si imao prilike isprobati modele koji te zanimaju(npr. kod frenda koji ima takav model) onda to zanemari.

Kad sam prije nekih 2god uzimao fotić isprobao sam 2 modela koji su me zanimali i odlučio se. Lijepo su me posjeli u jednu prostoriju, izvadili iz kutije ta dva fotića i dali mi da ih malo probam(u zgb dućan blizu remize). Po meni je to poslovnost. Osim samih tehničkih karakteristika(koje vidiš u recenzijama) meni je bitno da mogu probat uređaj koji kupujem, što je kod nas nažalost gotovo znanstvena fantastika.

U slo ako kupuješ isplati se ako je cijena kao kod nas pa kad dobiješ povrat poreza ispadne jeftinije.

Najbolje je otić u mediamarkt, možeš svaki fotić probat, dobiješ povrat poreza, samo što je malo daleko.

Super-forumaš
    Datum registracije
    Mar 2006
    Mobitel
    SE P1i, iPhone 3G
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao blueled
    Moj ti je savjet da u obzir uzmeš i kriterij da li u dućanu možeš isprobati fotić koji te zanima
    Ovo stoji, ali dosta trgovina ti ne dopušta isprobavanje aparata.
    Primjer je info-gama gdje nisu dopustili isprobavanje jer aparat prodaju kako su rekli "nekorišten i sa 0 fotografija na sebi".

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ja sam svoj SP 500 UZ kupio u Emezzeti i dali su mi da ga "uzmem" u ruke. Ali bez baterija i nisam nešto specijalno dobio.
    Kako je Blueled rekao, to je SF kod nas (nažalost)

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2006
    Bodovi
    5.229
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ama pročito sam masu toga na netu o tim fotićima, i na ovom forumu, i odlučio sam da mi se svidja taj Panasonic Fz5 recimo, ili FZ7, samo što ovoga prvog nigdje nema.

Fora su mi aparati, mali, 300 g, a mocni. Nije isto 300 grama i pola kile, koliko Canon ima. Dakle nekome je to mana, a meni prednost, radi lakseg rpenosenja, manje prostor itd.

A uopcenisam vidio ama baš nijedan od njih, živim u Bjelovaru i ovdje vjerojatno nema ama baš nijedan od tih aparata ni u izlogu (zato ima HGSPOT onaj aoj EOS al sto cu s tim).
    Jer, pošto s ene kuzim bas, sumnjam da bi mi ista znacilo i da ih nakrakto vidim i opipam i kajjaznam. Mogu nest zabrijat i doc do krivog zakljucka. Najbolje bi mi bio da ga dobvijem na mjesec dana na probu, i da imam vremena u tih mjesec mnogo fotkati, a što baš nemam.

Da sad ne trazim opet po netu, moze li mi tko jos reci je li racionalno da izbjegavam kupiti Fz7 zbog nekih mana i trazim f75. Mislim zbog te kvalitete slike i šumova.

Vidio sam HGspotu da je bio Fz5 po 2400 kn prije 4 mjeseca, samo što ja tad nisam se interesirao za to.

Onda, Da je taj Panasojic FZ7 2500 kn, vjerojatno bih ga istoodmah kupio, bez obzira na tu manu, ali oinda si gledam, Fz7 je 3000kn (+-), a Canon S2 is je ne znam, 2600.
    U tom slulaju bi još radije uzo taj Canon, više mi se svidja, akoko uzmem u obzir cijenu. Em ima taj ekran na sklapoanje što je meni važno i zgodno, radi putovanja i to, da mogu fotoaparat svagdje tutut u torbu itd, i ima više funkcija s ojima se može zafrkavat, ljepše izgleda i to. Tak da ne bi išao na ovaj Z7 ipak, jer je 400-500 kn skuplji, a nije, koliko kuzim, toliko i napredniji.

Komentar?

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2006
    Bodovi
    5.229
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BTW, nema ni na nabava net tog FZ5. Ima u Beogradu, i tamo je Fz5 pet eura skuplji od Fz7.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    E da, super bi bilo da fotoaparat ima ručno podešavanje ISO i sličnih funkcija, bar jedne od njih. I da je kvaliteta fotografije na visini. Nekakve funkcije koje se vecinom ne koriste mi nisu vazne, kao ni video-zapis.

Još jedno pitanje, baš se ne kužim previše u sve to tj. nisam imo u rukama. Se može na Canonu S2 ručno mijenjat zoom? Na S3 navodnoi može
    Zar postoji fotić koji ima zoom od 12 puta a da nema podešavanje ISO i nekih sličnih funkcija: pa to imaju oni totalni idioti.

Forumaš sa iskustvom
    Datum registracije
    May 2006
    Mobitel
    LG GT540
    Operater
    Tele2
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Usput kako uopće planiraš kupnju nekog aparata ako ne znaš što ti taj aparat nudi. Ti bi htio za malo para sve, a to nikako ne ide. Po meni je bitnije kupiti aparat i slikati s njime nego kupiti zvijer pa nikada ne isprobati niti desetinu njegovih mogućnosti.

Forumaš Postignuća:

Datum registracije
    Aug 2006
    Bodovi
    5.229
    Nivo
    17
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eto tako, na blef

Ma zapravo sam se malo ogrešno izrazio, skužio sam to kad sam već postao ali nisam imao vremena ispravljati.
    Btw, priznajem, ako je uopce potrebno, slabo ima pojma o bilo kakvim tim fotoaparatima i zapravo se jos dvojim da li da nesto kupim ili ne. No malo sam se informirao preko interneta. Mislim da svejedno ne mogu bogznakak pogrijesiti bilo da uzmemm Fuji, Sony, Canon, itd itd.

Ono što sam zapravo mislio reći je da ima manuelno podešacanje toga, tj. da ima poseban kotacic ili izravan pristup toj funkciji, ako tako nešto uopće postoji. A ne da se treba stisnut jednom, da udjes u meni, pa nac to u meniju, pa stiskat + i - i tako dalje, da bi povećao ili smanjio taj ISO.

BTW, pomalo retoričko pitanje. Zašto su od nas ti fotici tak skupi. Gledam cijene u Beogradu, onaj Fuji S560 240 eura. Kod nas neke trgovine imaju cijenu 3000 kn !
    Da ne govorim i o tome da je , recimo, u Sloveniji, izrada fotografija u prosjeku dva puta jeftinija nego kod nas, pri čemukod nas mislim u Zagrebu, koji je pak znatno jeftiniji od okolnih gradova i gradića.

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Svi aparati iz klase na koju pucas (ultra zoom klasa digitalnih foto aparata) imaju mogucnost manuelnoga podesavanja parametara fotografiranja (dakle mogucnost manuelnoga podesavanja trajanja ekspozicije, otvora blende, balansa bijele boje, ISO vrijednosti, mode - a fokusiranja...). Stoga oko doticnoga nemaj straha, koji god da odaberes dobiti ces ono sto ocekujes.

Sto se Panasonica tice, ja bih se tesko odlucio na kupnju jednoga od njih, vjerojatno neutemeljeno, jer se radi o doista kvalitetnim aparatima. Problem je u ovom slucaju alternativa. Smatram kako Sony, a pogotovo Canon imaju u istome cijenovnome rangu boljih i opremljenijih modela, koji daju bolje rezultate.

Dimenzije u ovoj klasi vec igraju daleko manju ulogu nego li sto to cine u compact ili ultra compact klasi, tako da se, recimo Canonu ne moze uzeti kao minus 200 njak grama vise u odnosu na neke Panasonic ili Sony modele.

Ipak svi mi biramo prema nekim svojim zeljama i nahodjenju. U krajnjoj liniji i novac koji izdvajas za aparat je tvoj, tako da je i odluka tvoja.

Jedno je definitivno, Canon S2 IS je prema mogucnostima i rezultatima koje daje ipak nesto ispred konkurencije. Ostali su tu negdje, sitnice ih razlikuju, doista se mnogo o ovom tipu aparata pisali po forumu, pa malo potrazi ima gomila korisnih informacija.

Tako, ako ne zelis Canon neces pogrijesiti da izaberes bilo koji od modela koje si naveo, jedina moja preporuka je da ne uzimas Panasonic ako mislis puno fotografirati u mracnim ili uvjetima smanjena svjetla, tu su njegove mane najizrazenije.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove