da, radi, podosta stara fora, isprobao sam ju još na E550, problem je što se subsidy mjenja svakim flashanjem, tako da faktički nisam shvatio potrebu za saznavanjem subsidy-a...uostalom, ako ti je već tel otključan, što će ti?
Ovo je moguce uraditi samo na otkljucanim p2k motorolama
uputstvo (na engleskom)
nisam isprobao ovo stvarno funkcionise,ali nista vas nekosta da ovo ispobate...
da, radi, podosta stara fora, isprobao sam ju još na E550, problem je što se subsidy mjenja svakim flashanjem, tako da faktički nisam shvatio potrebu za saznavanjem subsidy-a...uostalom, ako ti je već tel otključan, što će ti?
Dajte mi recite, ja imam Motorolu a925 koja radi sa Simpa i VIP SIM karticama, dok Tele2 karticu jednostavno odbija pri samoj registraciji na mrežu sa porukom "Invalid USIM, Emergency Calls Allowed Only"... To mi jednostavno nije jasno jer ako je mobitel kodiran onda bi trebao raditi samo sa "3" SIM karticom?! Probao sam gore navedenu shemu sa Subsidy kodom, ali neće mi ništa iščitati vjerojatno zato što je mobitel još uvijek na neki način "polu-kodiran". Čak sam stavljao i razne neslužbene flasheve, ali sam negdje pročitao da oni ne rješavaju simlock već da se za te svrhe koriste specijalni unlock BOX-evi sa nekakvim log fajlovima jer da je to hard kodirano u samom mobitelu i da se ne može izbrisati samo fleshanjem i flexanjem softvera?! Što vi mislite o tome i dali ima koja zaobilazna varijanta da mi tele2 kartica proradi sa dotičnim mobom ili ga jednostavno moram odnijet u neki motorolin servis da mi ga tamo otključaju preko "čarobne" kutije?Izvorno postao Inovator
Unaprijed zahvaljujem na pomoći...
Ako je tako onda bas i nema neke vaznosti...Izvorno postao Inovator
Izvorno postao dekoslav
ne. već TELE2 kartice nisu podržane od strane svih uređaja...
tel ne može biti polukodiran
Pa dali itko može potvrditi sa sigurnošću da Tele2 kartica ne radi sa ovim modelom Motorole i po čemu je bitno različita od VIP-ovih i Simpa SIM kartica s kojim uređaj radi bez problema?Izvorno postao Inovator
Mislim da je jedini logični razlog zašto Tele2 kartica ne radi sa ovom motorolom (pošto nema nekih naznaka da je kodiran kad radi sa 2 operatera) taj da je napon koju daje kartica drukčiji nego kod sim kartica drugih dvaju operatera koju moj mob. podržava...
Nakon duuugog razmišljanja došao sam do jedne lude ideje da "Tele2" SIM kartica proradi sa mojim mobom, a ta je da je kloniram zajedno sa VIP SIM karticom preko DuoLabs programatora (kojeg inače koristim za punjenje DragonCard kartice za sat tv..a vidim da ima podršku i za SIM) na praznu SilverCard koju kasnije izrežem na dimenziju koja mi stane u mob. Šta vi mislite o tome ljudi, jel bi to u teoriji išlo? Možda bi na taj način mogao "prevariti" mobitel da se registrira na Tele2 mrežu pošto bi ta Silver kartica ili neka slična mogla imati približno isti napon kao Simpa i VIP kartica?!
Gledam malo na netu i negdje sam pročitao da su naše je*ene SIM kartice v2 iz kojih se ne može isčitat Ki zapis koji je nužan za kloniranje.. Što da radim?
može netko ovo postat ponovo... ovaj dio kako putem Subsidy Code-a unlockat! fala... (kupio e550 i pogodite što piše...)
jel vidis da pise samo na odkljucanim mobitelima??Izvorno postao sebac
a predpostavljam da tvoj nije odkljucan, pa onda ne mos saznat, a i kao sto Inovator rece u 2. postu, sta ce ti??
a shit... nisam DOBRO pročitao prvi post... sorry, moj grijehIzvorno postao prpic
Bookmarks