Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 22 od 22

Hybrid View

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

spašavanje podataka sa diska

na glavnoj mašini mi krepava disk na kojem je os,...naime uspijem ga zapalit jednom u 20 puta nakon što cjelo vrijeme prijavljuje poruku kako diska nema ili je odspojen i kad se dignu windowsi "stoje" max 10 min i disk se ugasi i sve ispočetka...
    probao sam beckup od windowsa napravit kompletnog diska na drugi disk no jednostavno ne uspjeva pošto se on ugasi,pa bi mi dobro došo neki prijedlog kako ovo riješiti da spasim eventualno windowse da nemoram na novo....pokušo sam sa nortonovim ghoastom no stvar je ista....

...ako mi to ne uspije kako da instaliram windowse na disk koji ima file system koji njima ne odgovara,a da pri tome ne izgubim podatke koji su na njemu, (pokušo sam napravit particiju no dozvolio mi je max 8mb,zašto nije mi jasno)

Pravi forumaš
    Datum registracije
    Nov 2005
    Mobitel
    K300i
    Operater
    Tele2
    Godina
    41
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Probaj malo proprčkat kabel od napajanja ili upikni neki drugi molex od cd-roma ili sl. Vjerujem da ti se disk gasi jer ne dobiva struje. Ako nije do toga onda skihava. Također probaj zamjeniti i IDE kabel.
    Većina je uvijek u krivu!

http://www.soundclick.com/bluntafaridbc

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hm da je barem tako jednostavno,...izmjenio sam 3 razlicita kabla,kučište stoji otvoreno več 3 dana i "prčkam" no bojim se da je kraj s obzirom na radni staž diska

Hardcore forumaš
    Datum registracije
    Apr 2006
    Mobitel
    LG Optimus P350
    Operater
    Tele2
    Godina
    47
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Par pitanja;
    1. Jel na tom disku postoje 2 particije?
    2. Dal su ti My documents, na drugoj particij?
    3. Koji imas file system?

Ovisno o odgovorima na gore navedena pitanja;
    Ako imas dvije particije, onda ubacis instalacijski CD os windowsa i krense pregaziti particiju C, gdje ti se nalaze windowsi!. Ako su ti My documents na drugom disku, onda nemas kaj vise razmisljat nege pregazit C particiju.
    Ako pak ti My documents nisu na drugoj particji, a u njima imas brdo pametnih stvari koje bi htio spasit, onda niposto nemoj formatirat C particiju.

Ako pak nemas dvije particije (sto je poprilicno glupo upravo iz ovakvih razloga, te onaj ko ti je to slago nema pojma, ak si ti slago sorry nemas pojma, nadam se da ces za ubuduce naucit radit 2 particije na jednom disku), onda stavi druge windowse gore, po mogucnosti razlicite od prijasnjih, jer ako stavljas iste, onda ce ti doticni pregaziti my documents!!!!!.
    Dakle ako imas win xp, stavi win 2000, podigni sustav, pokupi sve vazno i onda rokni cijeli disk!.

Treca solucija ti je da probas sadasnje windowse REINSTALIRAT, dakle da nista ne formatiras nego ponovo instaliras iste windowse na isto mjesto, osat ce ti svi programi instalirani itd. Opet ako imas bitno nesto u My Documents, on ce ti ih pregaziti dakle, nemoj reinstalirat ako imas nesto bitno u My Documents!!!

Napomena:
    Wrlo je bitno imat 2 particije na disku + preselit My Documents na drugu particji, tako da u slucaju neke Havarije, mozes bez griznje savjesti pregazit C disk, dok ti svi fileovi te podaci ostanu netaknuti na D disku.
    Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
    Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on

nihilistic Postignuća:
    31 days registered

Datum registracije
    Oct 2004
    Mobitel
    iPhone 3G 16Gb
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1. da ,na disku postoje 2 particije
    2. ne, nisam ih beckupiro,samo su na primarnoj particiji
    3.na primarnoj gdje su windowsi je fat32,a druga je ntfs

cjenim trud koji si uložio u ovaj post no ja nemam problema sa windowsima niti su oni u "kvaru" več je problem u samom disku koji je fizički došo do svojeg maksimuma i krepava i zato mi je problem uopče dič os na toj mašini ,jel jednom u 20 puta bootanja uopče prepozna da ima taj hdd....

sad pitanje drugo,dali ja ikako mogu stavit friške windowse na drugi disk na kojem imam puno multimedije a nema particija da mi ti podatci ostanu gore jer kada sam išteko prvi disk (na kojemu je os) ubacio instalacijski od windowsa i booto ga te pokušo na njega stavit win kaže da file system ne odgovara njima,što mi nije jasno zašto (ntfs) i daje mi mogučnost da napravim particiju veličine 8mb na koju jasno windowsi ne stanu?!

kaj gledaš? Postignuća:
    Veteran25000 Experience Points

Datum registracije
    Oct 2002
    Mobitel
    HTC Desire
    Operater
    T-mobile
    Godina
    43
    Bodovi
    35.932
    Nivo
    46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Bodovi: 35.932, Nivo: 46
    Ukupna aktivnost: 0%
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Napravi mjesta na tom drugom disku za Windowse, probaj sa recimo ovom Live distribucijom linuxa -> http://www.reviewlinux.com/index.php/?m=show&id=2358 ("pokvarteni disk možeš odštekati) napraviti malo praznog mjesta na početku.

Windwosi ti se neće instalirati jer je ta particija na kojoj ti je multimedija vjerojatno extended tipa, a da bi se OS mogao bootati mora biti na primarnoj particiji. Kada napraviš mjesta na početku diska moći ćeš iskoristiti taj nepraticioniran prostor za kreiranje particije pomoću Windowsovog instalera, a ukoliko želiš možeš i sam kreirati primarnu NTFS ili FAT32 particiju i tamo instalirati Windowse.

Podesi u BIOS-u ta ti se sustav diže sa tog diska, a ne ovog koji ti je pokvaren i prekopiraj važne podatke na novi disk. Ukoliko će ti disk prečesto krepavati da bi mogao prekopirati najvažnije podatke, stavi ga u vrećicu, pa u škrinju na 10-20ak minuta da se disk ohladi, pa onda probaj. Možeš ga ostaviti i malo duže ukoliko neće ni to pomoći.

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Mediji za pohranu podataka u digitalnoj fotografiji
    By Wisher in forum Oprema za digitalne fotoaparate
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 03-09-2007, 09:07
  2. Kako radi HDD
    By mexx25 in forum Stolna računala
    Odgovora: 7
    Posljednji post: 18-07-2006, 13:55
  3. Kako radi RAID
    By mexx25 in forum Stolna računala