Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 3 od 3
    Forumaš Postignuća:
    Veteran250 Experience Points5000 Experience Points

Datum registracije
    Aug 2006
    Bodovi
    8.723
    Nivo
    22
    Bodovi: 8.723, Nivo: 22
    Bodovi: 8.723, Nivo: 22
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

PanasonicDMC-FZ5EG-S ili Fuji FinePix S5600

Bok svima!

Zadnja tri dana rujem po internetu i forumima i nikako da se odlučim dali je
    PanasonicDMC-FZ5EG-S fotoaparat koji bi trebalo kupiti. Pregledao sam karakteristike njega i njegovih konkurenata- Canon S2 i Sony H1(ako to jesu).
    Dvoumim se zbog cijena,pošto mogu nabaviti Panasonica za 2300 kn + 128 Mg
    kartice(mada je to premalo memorije).To je kudikamo dosta niža cijena od konkurenata.Dali je u ovom rangu novaca ovaj aparat best buy?

Očekujem od ovog fotića da radi dobre fotke(pogotovo zbog zuma) pošto sumnjam da ameteru kao meni treba više od 5 Mpx. Jedino šta me brine dali će mi filmići(320 x 240 , 30 fps)koje budem snimao i gledao na kompu biti donekle zadovoljavajuči?
    Ako ima ko da je snimao filmiće molio bi da mi kaže kakve su kvalitete slika i zvuk.I još nešto dali iko zna cijenu od Fuji FinePix S5600 i dali se može mjeriti sa Panasonic-om DMC-FZ5EG-S.
    Hvala unaprijed

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Skrecem paznju na jedan post u kojemu se nalaze linkovi koji bi ti mogli biti vrlo zanimljivi:

http://cafe.mobil.hr/showpost.php?p=347606&postcount=4

Sto se tvoje dvojbe tice, niti jedan niti drugi model, nije los foto apatat. Svaki od njih ima neke svoje mane. Sto se reviewa po netu tice oba su modela prilicno hvaljeni.

Jedini veliki minus Panasonica su fotografije u kojima koristis nesto vece ISO vrijednosti. Mane na tim fotografijama (sum) su toliko izrazene, da nikako ne bih preporucio koristenje ISO vece od 200.

Sto se movie clipova tice, stava sam da bi movie mod trebao nuditi minimalno VGA rezoluciju sa FR 30 frames per second, da bi to sve skupa uopce imalo smisla. Dakle, sve manje od navedenoga je po meni prakticki negledljivo.

Jos samo sitnica, kazes da si pri proucavanju eventualnih modela koji bi ti igrali pri kupnji gledao i Canona S2 IS i Sony H1. Ako imas sredstava, definitivno bi ti mogao toplo preporuciti Canon S2. To je aparat koji zasigurno ima prednost pred ostalima u ultra zoom klasi. Jedini model koji je na istoj razini je Canon S3 IS, svi ostali su ispod, ne puno, ali ipak jesu.

Sto se cijene tice, cijena koju navodis za Panasonic je prihvatljiva i pristojna. S5600 je koliko se sjecam bio vrlo povoljan u Info Gami, cca 2200 kuna, po ostalim ducanima je 400 do 500 kuna skuplji.

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    Jan 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    panasonic snima relativno loše filmiće - kvaliteta je zadovoljavajuća gledaš li ga na površini od 10 -15 cm, povećaš li sliku, nije dobro. zvuk je odličan, fotografije također. ovisi koliko ti je snimanje filmića važno.
    sve ostalo je za punu preporuku.
    (da, i stane u svaku torbicu )

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Problemi s Fuji digitalcima (Fuji S2Pro , Finepix A303, F410 i F700)
    By cook22 in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 0
    Posljednji post: 05-10-2005, 10:50
  2. Fuji Finepix S5000 vs Olympus C750
    By marijo in forum Digitalni Fotoaparati - Novosti # Usporedbe # Savjeti
    Odgovora: 16
    Posljednji post: 22-03-2004, 23:13

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke