Zanima me kad se snima program, kolko je bolji mpeg4 enkoder u odnosu na mpeg2?
Kolko prostora poždere jedan a kolko drugi za sat snimanja (da je kvaliteta ista)
Obje imaju DVB-T, ova sa mpeg2 košta 300 a sa mpeg4 450kn. Dal se isplati?
Zanima me kad se snima program, kolko je bolji mpeg4 enkoder u odnosu na mpeg2?
Kolko prostora poždere jedan a kolko drugi za sat snimanja (da je kvaliteta ista)
Obje imaju DVB-T, ova sa mpeg2 košta 300 a sa mpeg4 450kn. Dal se isplati?
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
toplo preporućam mpeg 4 novi sistem pisanja i sve...nemoj me držat za rijeć, ja ju osobno koristim i zadovoljan sam...Izvorno postao V3rt!g(o)
moja kartrica korisi mpeg2 i mpeg4, znaći ima obadbvoje, ako kupiš mpeg4 podržavat će mpeg 2 format, ja mislim da se ne varam..sretno pri izboru..
ja prelazim sada na dvb-t, jedva ćekam, da osjetimo razliku analogije i digitalogije![]()
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
MPEG-2 je bolji od MPEG-4 što se tiče kvalitete slike i kao takav je pogodan za snimanje TV programa na disk, skladištenje kućnih VHS uradaka i sl. dok je MPEG-4 više orijentiran kompresiji što znači da je dobar za streaming i te stvari, naravno, uz više artefakata u odnosu na MPEG-2 upravo zbog veće kompresije. Također, MPEG-4 nije namjenjen za editiranje - lošija kvaliteta slike u startu će donijeti još gore rezultate kasnije nakon editiranja.
dal je onda bitrate kod snimanja u mpeg4 fiksan il se može mijenjati? (pretpostavljam da ovisi od softvera koji se koristi..)
When shit turns to gold, the poor will be born without ass
Naravno da se može mjenjat. Ako pod software misliš na program za snimanje, on tu nema veze jer se sve radi u postavkama codeca. Čast iznimkama...
ovak, mpeg4 je codec koji podrzava cipset, MPEG je radna grupa od ISO/IEC-a koja se brine za razvoj međunarodnih standarda za kompresiju, dekompresiju, procesiranje i kodiranu reprezentaciju pokretne slike, zvuka kao i njihove kombinacije. Opće informacije o MPEG-4 mogu se naći na MPEG Web Site-u.
ja preporucam koristenje mpeg4 sa velikim bitrateom i sve ljepo funkcionira...
MPEG2 je starija ali dosta dobra varijanta..al vise se pouzdavam na mpeg4!
puno pozdrava!
You Hack me!
We Hack you! by cafe.mobil team
Bookmarks