Što mi možete reći o Compact flash memoriji?
Kupio sam, naime, aparat koji podržava i memory stick i cf (Sony DSCR1).
CF je nešto povoljniji cijenom, ali me zanimaju vaša iskustva (pouzdanost, brzina,...).
BTW, upravo sam dobio Transcend CF 2Gb 120x, nisam ga još isprobao, nadam se da je kompatibilan sa mojom spravom![]()
Hvala na odgovorima
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
odlični linkovi bimbi...
moj propust što nisam prvo tražio
however, našao sam odgovore
Sve sto mozete pitati...sve smo mi to vec predvidjeli...i sve odgovore vec imamo spremne na forumu
Salim se, ali o CF karticama smo stvarno podosta pisali!
Vec kad je tema otvorena...sve su te memorijske kartice danas u sustini iste, sve rade na istome principu i sve koriste jednake nacine zapisivanja podataka. Sve one biljeze jednak progres u brzinama rada i svima njima kapaciteti rastu podjednako.
Razlike medju njima su samo u formatima (dimenzijama). Na taj nacin proizvodjaci stite svoje interese, odnosno osiguravaju da uz njihov proizvod koristis i njihovu memorijsku karticu.
CF ja najrasireniji format mem. kartica i stoga u mnogim solucijama i najjeftiniji. Na bazi ovoga formata (koji je razvio i patentirao SanDisk) kasnije se razvija i CF type II utori koji su nacinjeni da primaju i rade sa microdrive memorijskim medijima, koji su konstrukcijski potpuno drugacija vrsta memorije (najjednostavniji je opis da su doticni mediji nesto poput minijaturnih hard diskova).
CF mediji i danas su vrlo rasprostranjeni, ako o fotografiji govorimo, pogotovo u visim klasama modela digitalnih foto aparata. Najcesce su odabir vrhunskih fotografa profesionalaca.
Nadam se da je ovo dovoljna preporukaiako niti drugi mediji za pohranu nisu nista losiji
![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks