Vremena se stalno mijenjaju, pa tako i navike, a to da li je normalno ili nije, nisam pravi da sudim, ali da je najpametnije i zdravo da dijete toliko vremena provodi za računalom...
Evo da ja vas nesto pitam:
Moj mladji brat(7 god) stalno vjesi za kompom igra igrice... ja ga ne mogu oterat jer ga starci stalno brane...
Ne igra se vise nikakvih igrackama, samo za kompom, i sinoc je ostao vani do 10, a sad ce u drugi razred(osnovne)
Toliko meni daju da ja ostanem vani(a ja cu sad 1. srednje)
Na vecer se druzi sa prijateljima(a prijatelji mu, svi stariji od njega od 6-10 godina), a preko dana za kompom... jel sad to normalno??
Ja se sjecam da sam se ja kad sam bio njegovih godina da sam se stalno igrao auticima, pa onda onih policajaca i lopova i tak tih gluposti, jer tada nije bilo computera, i stalno sam se druzio sa prijateljima ili braticima, bili smo nerazdvojni...
A i znam jos ovakve djece, ovo sta se danas radi nije normalno
I mozel sada meni netko reci jel to normalno???
Vremena se stalno mijenjaju, pa tako i navike, a to da li je normalno ili nije, nisam pravi da sudim, ali da je najpametnije i zdravo da dijete toliko vremena provodi za računalom...
Hi-Tech Generation.Izvorno postao prpic
A šta da ti kažem... Na neki način nije normalno... Ali dečka ne zanimaju autići nego odmah ide na kompove... Danas sutra možda bude uspješniji od tebe.
Nisam ni ja kao mali sjedio za kompom, iako danas to dobrano nadoknađujem jer sam stalno za njim.
Osobno nemam ništa protiv ovakvog ponašanja i to što ti ne možeš doći do kompa radi brata 7 godina mlađeg od sebe... E to je tvoj problem.
Možda nije u redu da klinci od 5-6 godina sjede za kompom non-stop, ali što ćeš im?Kupi mu LCD ekran ili laptop da ne kvari vid na CRT-u i odi se igrati s autićima.
Šalu na stranu. Znam o čemu pričaš, također i ja poznam takve djece i to je jednostavno nova generacija... I sam znaš da je komp zanimljiviji od autića... Koliko je to dobro za zdravlje, zavisi... Ako se on samo igra na kompu (ne znam što bi drugo baš radio sa 7 godina) onda mu malo limitirajte i ti i roditelji... Ja bih ga pustio da bude na kompu, ali ne na mom.
![]()
Zadnji uredio DJ DeVelox : 20-07-2006 u 11:52
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
Pa ne bi mi baš dijete od 7 godina bilo vani do 22h. Iza crtića u krevet - iza dnevnika najkasnije. Eventualno malo duže kad su školski praznici, al ne bi mi vani bio do 22h, to ziher.
A i za kompom ga ne bih pustio non-stop. Kao ni gledat TV non-stop. Nek' se igra vani po danu s ekipom, na komp može dva-tri sata, TV gledat 2-3 sata isto, i to je to. Ima i drugih igara za zabavit se, ima živih ljudi, društvenih igara, graničara, bicikl, itd... Malo je prezatupljujuće, IMO, u tim godinama toliko bit vezan za PC.
Bolje cica u ruci nego Frankfurt na Majni
moja sestra bolje igra igrica od mene
Tako ti je to, mob dobila u 3. razredu
al nema preko 9 vani ostajat
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
well did you ever wake up with them bullfrogs on your mind?!
hi-tech generationkoma.... ja nebi htjela da moja djeca budu takva. zato ću ja pobjeći s dragim na novi zeland. tamo ćemo fino imati farmu ovaca i živjet ćemo sretno i zdravo i dugo i imat ćemo puno djece koja će skakati po livadama i trčkarati uz potočiće
![]()
:::: I don't have to be good, I'm cute ::::
eh nije to ništa... kad ja uđem u vip centar poslat sms, pa vidim malog balavca sa starim kako prebire po mobitelima (kao po grahu)... joj ja sam se naslonio na onaj stol od kompa i naprosto nisam vjerovao kako se malom nesviđa neki mob okd npr. cca. 2500kn... pa gleda drugi, pa nezna... ma joj nevjerojatno... vremena se mijenjaju to je sigurno... djeca se danas rađaju sa računalima mobitelima i sve više to ulazi u navike iliti korištenje... još malo ćemo vidjeti kako klinac drži u ruci mob i žurno ide kroz ulicu i viče... "ma da budem ti taj posao napravio bez brige!, joj imam drugi poziv aj čujemo se"mislim napredak nas nesmije čuditi ali, ma lol
![]()
Seriously?
Sve je to borba u prestižu i nametanje stavova okoline.
Kako je recimo bilo prije za pušenje cigareta (danas to više nije IN)
tako je danas slično za PC i druge stvari.
Djeca jednostavno kopiraju od svoje okoline!!
Svaki dobar roditelj će se potruditi da bar nadgleda s čim se djete zanima i da
mu dozira u nekim normalnim dozama jer ipak godine povlače i neku mentalnu
ravnotežu.
PC sam po sebi nije problem več zanimanje djeteta za razne druge sadržaje
koje sadrži internet, a mogu zastraniti dječiju komunikaciju sa okolinom(jednostavno crpi informacije a ne zna dali je sa druge strane povjerljiva osoba).
Ma mogli bi kao na saboru ali sve je OK dok roditelj nadgleda
ali ih je jadna večina informatički nepismena pa su i samim time nemočni.
"Prijateljstvo je neopisiv luksuz
biti s nekim da se osjećamo potpuno sigurno,
bez da odlučite vagati misli ili riječi."
George Eliot
što se tiće izlazaka, to nije u redu, ali ako ja za koju godinu budem imao dijete, odmah ga budem učio na komp. neka se uči, bit će mu kasnije potrebno. no ne toliko igranja. imat će dnevno 2 sata igranja i 2 sata nekog korisnog rada.
Nisam protiv da djeca uče na kompovima i mijenjaju igračke, ali opet se ne smije pretjerivat jer je opet svijet otišao korak dalje i sad je tehnologija zanimljiva. No, u svakom pogledu, sami smo krivi ako djeca budu takva jer je naša generacija zaslužna za sve to unaprijeđenje.
Bookmarks