Definitivno SD. MMC su lošije i sporije. Bez imalo dvojbe SD!Izvorno postao Hrc
![]()
Koja bi od ove dvije bila bolja za PDA, s obzirom da su im cijene gotovo iste? Može li PDA iskoristiti tu veću brzinu SD-a?
Bio je test svih kartica u nekom staru broju Mobila, ali kome se da to tražit![]()
Disease and deprivation are stalking our land like... two wild, stalking things
Definitivno SD. MMC su lošije i sporije. Bez imalo dvojbe SD!Izvorno postao Hrc
![]()
.ıllılı.ıl.lı. I Love Techno! .ıl.lı.ılıllı.
MUSIC @ djdevelox.filefront.com
a gledaj,ja sam imo mmc u telefonu pa kad sam nabavio pda mi je jako dobro došla,tako da pri kupovini i na to misli...a ove dv rs mmc kartice više nisu skupe
Ali ako njemu treba MMC/SD kartica one su praktički iste. Razlike su samo u standardu itd. Pa ako uzima sada karticu (pogotovo ako je za PDA) isplati mu se više uzeti SD karticu jer je bolja i brža. Što se MMC kartica tiče ja sam davno imao neku od kamere ili sl. pa sam imao nekih problema sa prepoznavanjem i sl. Mislim da su SD kartice najbolji izbor. Što se tiče tih standardnih SD/MMC kartica. O RS-MMC ovdje nije bilo riječ ja mislim... No može kupiti i RS-MMC ako mu treba za mob i PDA. No ako je samo za PDA onda najbolje SD obični.Izvorno postao sodom
Izvorno postao sodom
Imam i ja MMC sad od 256mb u mobu, ali ne bi to koristio za PDA... A što je s onom nekakvom copyright zaštitom na SD karticama? To sprječava prebacivanje copyright stvari ili ne?
To ti nece stvarati probleme...Izvorno postao Hrc
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
ne,ja samo kažem da je moja kartica koja je dv rs mmc kartica bila u mnogim mobitelima pa tako i pda,bez da sam bio prisiljen kupovati drugu kad sam mjenjo,što je pogodnost
Ok, hvala svima na odgovorima!
Zanima me još nešto... PDA koji me zanima ima WM5. Može li se kasnije staviti nova verzija WM-a ili to ovisi o uređaju?
Ovisi o uredaju koji koristis.Izvorno postao Hrc
Choose life. Choose a job. Choose a career. Choose a family. Choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers.
www.gadgethive.com
Ovisi uglavnom o uređaju. Moći ćeš upgradeati do neke verzije koju hardverski tvoj PDA može vrtjeti. Ja na svom dok sam ga imao nisam mogao upgradeati jer je bio slabiji model i nije bio dovoljno jak da vrti novu verziju. Inače možeš upgradeati bez problema samo ako je to hardverski moguće.Izvorno postao Hrc
![]()
To zapravo nije u potpunosti istina, ima dosta uredaja koji mogu vrtiti WM 5.0 bez problema, no sve ovisi o proizvodacu i eventualno zajednici dal ce izdati update. Isto to vrijedi za buduce OS-eve.Izvorno postao DJ DeVelox
www.gadgethive.com
Dobro WM 5.0 je dosta drukčiji od onih prošlih OS-ova. Znam da su se oni ranije mogli nadograđivati ako ih je PDA mogao vrtjeti. Ne znam kakva je sad situacija sa WM 5.0, valjda će se moći nadograđivati na buduće WM serije OS-a.Izvorno postao rospaya
Još me jedna stvar zanima, a to je procesor. Zanima me koja je vidljiva razlika u radu između 312Mhz procesora i onog od 624. Razlika u cijeni je 800kn... Konkretno: Fujitsu Siemens N520 vs. N560
Vidljiva razlika je utoliko što će se zahtjevnije aplikacije naravno sporije vrtjeti na 312MHz. Nema tu nikakve mudrosti, 312MHz je sporije i to je to. Pogledaj si što ti treba od aplikacija, koliko su zahtjevne itd. 800kn nije velika razlika pa mislim da je bolje da se osiguraš za ubuduće i uzmeš N560 sa 624MHz jer će ti kad tad zatrebati ako budeš nešto složenije htio vrtjeti na njemu. 312 MHz je dovoljno za normalan rad no sve preko toga zahtjeva veću procesorsku snagu. Moja preporuka ti je N560, mislim da vrijedi tih 800kn više.Izvorno postao Hrc
Ako si volis tu i tamo odigrati koju igru (tu sad konkretno mislim na neke zahtjevnije 3D igre poput Michael Schumacher World Kart 2002) uzmi si brži uređaj jer mršav frame rate bode u oči na uređajima sa 300 Mhz i manje...Izvorno postao Hrc
![]()
"Captain, could I play some jazz?"
"Make it soul, No. 1"
Pretpostavljam da na tvom MDA ta igra dobro radi? Jel je moguće da je N520 brži od MDA compacta kao što ovaj benchmark pokazuje (pred kraj review-a je)?
http://www.pdagold.com/articles/detail.asp?a=263
Tesko da PXA 270 procesor @ 312 MHz moze biti brzi od PXA 272 procesora @ 416 MHz, vjerojatno su nesto izmuljaliIzvorno postao Hrc
![]()
A igra koju sam spomenuo kod mene radi OK, a kad dignem takt na 520 MHz onda jos i bolje![]()
"Make it soul, No. 1"
Zanimljivo što spominješ 520 jer su baš na taj takt uspjeli dići (da radi stabilno, naravno) N520!
Evo i link: http://www.mobile-review.com/print.p...-n520-en.shtml
Mislim da je to nekakav optimum za seriju PXA 26X / PXA 270/272. Kad sam imao MDA 3 sa PXA 263 procesorom (398 MHz) , maksimalna stabilna frekvencija mu je bila 530 MHz; znaci sve se vrti oko te magicne 520 brojkeIzvorno postao Hrc
![]()
"Make it soul, No. 1"
A jel se isplati držat ga na 520? Kako to utječe na bateriju i dal se više grije možda?
Za stalno se ne isplati drzati ga na 520 MHz jer se baterija trosi otprlike 30-40 % brze! Uređaj se bolje grije na spomenutoj frekvenciji, ali to nema nikakvih utjecaja na stabilnost rada - koliko sam ja primjetio.Izvorno postao Hrc
"Make it soul, No. 1"
ja sam dobio HP 5450, procesor mu je px250 ali radi na 400MHz, da li ima smisla da ga klokiram ili ne? i koji je postupak stavljanja novijih windowsa gore, nov sam u ovome pa mi treba pomoc
i molio bih nekoga da ako ima programa za ove uredjaje neka mi se javi na pm
Koliko zapravo traje minuta bitno ovisi o tome s koje strane vrata od WC-a se nalazis.
Evo, ja ću ti za programe pomoći
http://www.aivanet.com/forumdisplay.php?f=1
Imaš svega, samo se trebaš registrirati
Bookmarks