Ja da sam na tvom mjestu bi probao te memorije stavit na drugo računalo tako da znaš je li rade, probaj još i sa drugog računala stavit memorije (za koje znaš da rade) u svoj pa vidi kako reagira. Možda je do utora, vidi.
Imam dvije memorije, jednu od 256, jednu od 64MB, jedna je 133, druga 100MHZ.
Slučajno sam pogledao i našo da mi radi samo ova od 256, a di je ovih 64? ukupno mora biti 320.
Probao sam ju izvadit, pobrisat kontakte i ponvno je vratit i ništa, zatim sam probao stavit u preostala dva utora i zanimljivo, kad je u jednom komp se ne pali čuje se bippppppppppppppppp...., kad je u drugom zajedno sa 256MB, tada mi pokazuje sustav samo 192MB, e sad se ja pitam kak je to moguče, i u čemu je problem, zar nebi trebalo ako je krepala memorija trebalo se čut bip.........., a ne da mi je ne prikaže u sustavu. inače nemam nikave on bord grafičke, i radilo je normalno več 6 godina, bilo je več sličnih problema da nije vidjelo memoriju, pa sam samo prebriso kontakte vratio i sve je radilo, a sad ovo, neznam šta da radim, ako stavim samo modul od 64MB, windovsi mi se neče uopče podič, ili hoče ali jako dugo če se podizat jer če vjerojatno radit virtualnu memoriju po disku.
Šta da radim?
Ja da sam na tvom mjestu bi probao te memorije stavit na drugo računalo tako da znaš je li rade, probaj još i sa drugog računala stavit memorije (za koje znaš da rade) u svoj pa vidi kako reagira. Možda je do utora, vidi.
A life? Cool! Where do I download one of those?
To je boljka SDRAM-a da jednostavno ne vidi dio memorije. Uzrok tome su različite memorije, frekvencije, kapacitet po čipu, jednostrana, dvostrana i ta sranja. Prekopaj malo po BIOS-u i vidi šta sve ima u vezi RAM-a. Mjenjaj latencije, taktove,...
Neznam koga bi našo s tak starom matičnom da ima utore za Sdram memoriju, svi koje znam nisu imali ni tad komp, kad su kupovali komp kupili su najnovije.Izvorno postao axw
Danas sam stavio memoriju unutra, a uopče sam zaboravio da je unutra, sad sam pogledao i radi, imam 320MB, kak dugo če bit dobro tko zna.
![]()
![]()
Zadnji uredio alex1 : 13-07-2006 u 21:20
Bookmarks