Najbolji program za izradu legalne kopije jeCloneCD
![]()
Kako se može tj. kojim programom napraviti leglana kopija win xp? Dakle, trebao bih snimiti na cd win xp i molio bih pomoć kako da to napravim. Tako da original stoji na sigurnom na polici a kad instaliram/reinstaliram da to radim s tom kopijom.![]()
Kažem legalna jer koliko mi je poznato da je dozvoljeno napraviti kopiju legalno kupljenog software-a na cd-u kako bi imali rezervni primjerak u slučaju oštećenja medija na kojem je software. Budući da je cijena medija zanemariva u ukupnoj cijeni koja se plaća za software pohranjen na njemu vjerujem da je tom logikom dozvoljeno načiniti kopiju za slučaj oštećenja cd-a jer tada ostajemo bez software-a kojeg smo platili a vjerujem da nitko(barem kod nas) ne nudi zamjenu oštečenog medija uz neku nadoknadu troška samog cd-a - opet pretpostavljam zato što svaka kopija win na svakom cd-u ima drugačiji serijski broj i nije moguće dati istu verziju na drugom cd-u. Ako je drugačije, neka me netko ispravi. Dakle, ne tražim savjet za nešto nelegalno, i vjerujem da je postavljanje ovakvog pitanja na forumu dozvoljeno. Ako nije molim neka moderator obriše post.
Najbolji program za izradu legalne kopije jeCloneCD
![]()
Možeš napraviti i 100 kopija ako hoćeš i sve će imati isti serijski broj. Zaštita nije u različitim serijskim brojevima, nego u autorizaciji i registraciji tog broja. Jednom kad ga autoriziraš taj broj je vezan uz tvoje podatke i nitko drugi ne može autorizirati isti broj ( o načinima zaobilaženja nećemo) tako da za kopiranje možeš koristiti bilo koji program za snimanje CD-a.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Imaš pravo. malo sam se zeznuo, ali mi nije jasno zašto ne možeš ako ti se npr. izgrebe audio cd otić u tu diskografsku kuću,vratit im oštećeni cd i platiti za novi ali neku realnu cijenu npr. 10kn koliko košta tiskanje covera,kutija i cd tj. koliki je njihov trošak. Sad sam otišao totalno u offtopic, al eto, nisam čuo da se to može. Zato ću bez grižnje savjesti napraviti sigurnosnu kopijuIzvorno postao Sljaka
![]()
Kako misliš bilo koji program za snimanje cd-a? U Neri nisam mogao - javljao mi je da ga ne može kopirati. Ili nisam nešto napravio kako treba. Koju opciju da odaberem u Neri, skinuo sam i clone cd pa ću vidjet s njim bi trebalo valjda ić bez problema ako je za to namijenjen.
Nije mi jasno zašto nisi mogao s Nerom? Prije par dana prijatelju sam radio upravo takvu kopiju i nisam imao problema.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Za kopije zaštićenih cd-a, originalnih igrica i programa zabići Nero u širokom luku. Za čisto kopiranje bilo čega upotrebljavaj CloneCD![]()
Imam dojam da nisi shvatio!!! Dakle idemo ponovo kako ti je prije već objašnjeno. Nije stvar u CD-u, kopiranju ili programu, legalnost windoza nije u tome već u serial keyu koji potvrđuje izravno Micro*oft kad se na kraju instalacije registriraju windoze i ako izbaci poruku "than you" to su legalni windoze ali drugi put to nećeš ponoviti sa tim serialom jer je samo jedna licenca. Ako ovo nisi shvatio uzlud je dalje objašnjavati.Izvorno postao blueled
Znaći kupio origin win xp pro cd, platiš 800Kn, instaliraš jednom, i to je legalno, ali nešto ti se sjebe, Hard recimo, i moraš ponovno instalirati operativni, drugi put već nije legalno!!?Izvorno postao WarriorStarS
Ma nije istina ja sam svoje aktivirao na 2 računala već jeno 6-7 puta.Izvorno postao alex1
istina ali samo sa tvojim podacima odnosno onim koje si upisao pri registracijiIzvorno postao moto5
i tako deset puta možeš a probaj s drugim podacima pa ćeš vidjeti da ne ide.
ma možeš, samo trebaš nazvati službu za korisnike od Microsofta i objasniti o čemu je riječ, i dobit ćeš mogućnost ponovne aktivacijeIzvorno postao alex1
Ljudi, ocemu vi pricate?
Imas windows CD sa serialom i svaki put kad zelis instalirat windowse prije toga formatiras disk i nema problema!
Formatiranjem se svi podaci brisu, to i vrapci na grani vec znaju!
Prema tome, ove price sa instalacijom novog oparativnog sistema sa istim podacima kao i prije demantiram!
Jedni problem koji vam se moze dogoditi, nevezano uz instalaciju, je UPDATE WINDOWSA, odnosno sigurnosnih i ostalih zakrpa.
Tu dolazimo na pricu o AUTORIZACIJI!
Ne postoje 2 ista seriala u legalnoj proizvodnji, pa prema tome kada radite UPDATE WINDOWSA automatski vam se provjerava vas serijski broj.
Ukoliko vam se utvrdi da imate ilegalnu kopiju, odnosno da taj vas serijal ima neki drugi korisnik, necete moci pristupiti UPDTE-u (obnovi) sistema.
To je ono sto ja znam.![]()
Vidim da nie nitko cital ono na pocetku, prije neg kaj stisnes F8, da Accept prava ovo ono.Izvorno postao melody
Dakle ajmo redom
@Melody to kaj si napiso je cista glupost!!
Kod instalacije Windowsa, nakon sto ih instaliras, Windowsi traze aktivaciju da bi se mogli koristiti. Prilikom aktivacije salju se podaci o mashini, te o serijskom broju windowsa, te se windowsi aktiviraju za koristenje.
Po pravilu ti smijes instalirat windowse samo na jedan stroj (racunalo), na drugi moras imat druge windowse, licencu, odnosno serijski broj.
Nemoj mijeshati Registraciju i Aktivaciju, jer to nie isto, registrirati se ni ne moras, al aktivaciju moras napraviti inace nemos radit na windowsima.
Oni imaju crno listu SNa koji su ilegalni i pri aktivaciji ti ih onda provjere i odbiju ti aktivaciju ak imas jedan od tih brojeva.
Aktivirati mozes nekolikom puta iste windowse, s iste mashine, nakon toga ti neda aktivirat, al onda zoves SZK i onda ti ih oni aktiviraju (naravno ak imas orginalne).
Kaj se tice kopiranje orginalnog CDja Windowsa, ti ih mozes napraviti kolko oces, al nesmijes ih prodavat, niti nikome davat SN od njih, jer onda krsis zakon.
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Ok, Ajmo ovako.
Neke stvari nisam razumio.
1.Kazes "Prilikom aktivacije salju se podaci o mashini ..."
Kome se salju podaci?
Reci tocno u kojem dijelu instalacije te pita za aktivaciju?
Ako mislis na ono F8 , s tim nikad nisam imao problema.
2. "Po pravilu ti smijes instalirat windowse samo na jedan stroj (racunalo), na drugi moras imat druge windowse, licencu, odnosno serijski broj."
Nije istina i zaj ... ovo PRAVILA. Ja sam instalirao sebi windowse i jos 2 mojih frendova.
3."Kaj se tice kopiranje orginalnog CDja Windowsa, ti ih mozes napraviti kolko oces, al nesmijes ih prodavat, niti nikome davat SN od njih, jer onda krsis zakon."
Mislim, kome ti pricas? Vecina korisnika ovog sajta ima piratske proizvode!
Ne bih se cudio da doma imas instalirane ORGINALNE KUPLJENE WINDOWSE.![]()
Zadnji uredio melody : 22-10-2006 u 22:27
Ja sad ništ ne kužim kome se šalju podaci, kakvi podaci, kak?
Kad instaliraš wind bilo piratske ili origin, negdje na sredini postupka te traži onaj cd-key, ako utipkaš pravi key, tj onaj koji je u bazi ideš dalje, ako ne staneš! i to je to, a sad, dal ti i tvojih 20 frendova imate isti tal cd key to nitko neće provjeravat, ali svaki bi trebal imat različit ne?
Pitaj kolegu SMRT-a, ja znam upravo ovo sto si ti rekao.![]()
Dakle decki prvo si pribavite orginalne Windowse pa onda pricajte nesto.
U ovom threadu covjek je pitao dal smije i kako moze kopirati CD ORGINALNIH windowsa cisto za Backup!!
Posto nitko od vas dvojice nie niti vidio orginalne Windowse, niti ih je ikad instalirao, onda nemojte pisati gluposti, odnosno stvari koje neznate, te se praviti pametnim!
F8, sam spomenuo, jer kod instalacije Windowsa, se trazi od covjeka koji ih instalira da procita Licence agreement, da se prihvate uvijeti iz licence agreement, da ih prihvatis stisntes F8.Izvorno postao melody
E sad da ste vas dvoje procitali to, nebi trkeljali sad ovdje...
Windowsi kad se instaliraju imas 30 dana da ih mozes koristiti s svim funkcijama, nakon cega moras ih ili aktivirati, ili ugasiti. Nakon 30 dana ako ih nisi aktiviral ne rade vise
Ti smijes instalirat windowse na onolko racunala na kolko ti pise u licenci koju si kupio, u pravilu je to uvijek jedno racunalo.Izvorno postao melody
Ovo kakve ko ima windowse ili ostali software nie uopce bitno te niti je vezano uz tematiku ovog threada, jer covjeka je zanimalo sve u vezi LEGALNIH Windowsa, a ne ilegalnih.Izvorno postao melody
Da nebi drugi put trkeljali procitajte si ovo:
http://support.microsoft.com/kb/307890
Give me a kiss to build a dream on, And my imagination will thrive upon that kiss
Sweetheart, I ask no more than this, A kiss to build a dream on
Bookmarks