Daj ljudovi pomozite mi!
Ne mogu se odlučiti koji digitalac da uzmem!
POMOZITE MI STA PRIJE TO BOLJE!
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!![]()
Daj ljudovi pomozite mi!
Ne mogu se odlučiti koji digitalac da uzmem!
POMOZITE MI STA PRIJE TO BOLJE!
UNAPRIJED ZAHVALJUJEM!![]()
Huh...doista nezahvalna dvojba!
O DSC T30 se vec podosta pisalo na forumu, pa ti u nastavku evo linkova na navedene teme:
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=14247
http://cafe.mobil.hr/showthread.php?...highlight=sony
O Canonu S80 mislim da nije bilo rijeci.
Kako na pocetku i rehoh dosta se je tesko odluciti izmedju dva navedena modela. Svaki od njih ima prednosti i nedostatke u odnosu na onaj drugi.
U nastavku cu pobrojati prednosti pojedinoga od mdela u donosu na drugi iz dvojbe!
Prednosti Canon S80:
1. Rezolucija CCD chipa (8 MP, Sony posjeduje CCD rezolucije 7 MP)
2. Objektiv koji pri minimalnoj izvlaci pokriva podosta siri kut
3. Bolje preformanse zatvaraca (i min i max)
4. Veca mogucnost manuelnoga podesavanja parametara fotografije
5. Prilicno bolji movie mod
Prednosti Sony DSC T30
1. Image stabilization
2. Anti blur
3. Bolja svj. vrijednost objektiva
4. Veci display, mnogo bolje rezolucije
Dakle, gore navedeno trebalo bi posluziti kao smjernice pri odluci.
Pa da to malo pojasnimo...sto se same razlike u rezlouciji CCD - ova na ovim modelima tice, ona je zanemariva, jer se na toj razini (dakle razlika izmedju 7 i 8 MP) na ovoj klasi aparata, razlika u kvaliteti prakticki ne moze vidjeti. Najvecu razliku cine sljedeci parametri: razlika u kutu koji pokrivaju objektivi te mogucnost manuelnih podesavanja. Tu Canon ima izrazitu prednost, jer ponajprije raspolaze pri minimalnoj izvlaci (28 mm) podosta sirim kutem od Sony - ja pri min izvlaci (38 mm), sto zna biti doista korisno, kako pri fotografiranjima u interijerima, tako i u fotografiranju panorama u eksterijerima. Nadalje Canon ima izrazitu prednost u preformansama zatvaraca (min 1/2000, max 15 sekuda), naspram Sony - ja (min 1/1000, max 1 sek., te u mogucnostima manuelnoga podesavanja parametara bitnih za rezultate fotografiranja. Tako dok T30 ima prakticki samo auto mod uz neznatne mogucnosti intervencije korisnika, Canon daje i Aperture i Shutter priority modove, uz auto mod, koji korisniku omogucavaju vecu kreativnost u radu, te mogucnost razvoja fotografskoga znanja sa koristenjem.
Gore navedeno su objektivne prednosti i nedostatci. Sve dalje je prilicno subjektivno i varirati ce od korisnika do korisnika. Npr. display. T30 ima, kao uostalom i svaki model iz Tserija, gotovo najbolje display - e koji se ugradjuju u digitalne foto aparate na trzistu. Radi se o displayu zavidnih dimanzija (3 incha) izuzetne razlucivosti i razolucije, dok Canon raspolaze sa nesto manjim, 2.5 incha, display - em koji ima vidno i znatno manju rezolucijo od T30. Po meni ovo i nije tako prebitna stavka, iako netko voli i izuzetno mu je bitno da ima sto veci display.
Nadalje Sony je definitivno vise fancy aparat. Po meni jedan od jaljepsih modela trenutno na trzistu, vrhunske izrade i materijala, vrlo malih dimenzija. Tu sad igra tvoje opredjeljenje, je li ti bitna cinjenica samih dimenzija aparata (dakle da je sto manji i laksi, da tako kazem za svaki dzep, a za to si spreman zrtvovati nesto od njegovih mogucnosti...ako je tako jedini logican odabir ti je T30). Ako ti pak ne smeta da je aparat nesto veci i tezi, ali da zato ima vise mogucnosti i manuelnih opcija...Canon S80 je pravi izbor. Razlika u dimenzijama je karakteristicna ra razlike izmedju ultra compact klase, kojoj pripada T30, i compact klase kojoj pripada S80.
Nadam se da su ti sada stvari jasnije i da ce ti biti lakse odluciti, jer kako je novac tvoj...tako je i odluka.
Da ja biram aparat izmedju ova dva, sa fondom aparata koje vec posjedujem doma...izabrao bih T30, jer je uvijek zgodno imati jedan ovako mali model, za svako doba i svaku priliku. Da biram izmedju dva navedena i da ce mi odabrani biti jedini aparat, odluka bi bila S80, jednostavno zato jer se radi o ozbiljnijem foto aparatu, vecih mogucnosti.
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
e hvala puno!
bija san u dućanu i reka mi je prijatelj da je puno bolji sony od canona!
on se isto bavi sa svim tim fotoaparatima!
kaze da je canon dobar samo u profi i tu je najbolji ali u verziji za ove male digitalce tu je sony definitivno prvi!
i da canonu ispadaju losije slike u zatvorenim prostorima za razliku od sonya misli na ovaj canonov digitalac!
BIMBI HVALA jos jednom i mislim da san odlucija uzet sony!
Hmm...da...Izvorno postao Bandit0s
Nije to bas tako jednostavno kako ti je frend napricao...ali ajde...koji god da uzmes vjerujem da ces biti zadovoljan...tako da bez obzira na nepreciznost izjave u odabiru ne mozes pogrijesiti!![]()
" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."
Bookmarks