Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 8 od 8
    Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool Kada cekati pojeftinjenje (aka Canon do 1500 kuna)?

za moje potrebe mi se canon a620 cini idealnim, al nazalost ogranicen budzet me upucuje na a530. isplati li mi se pricekati jos koji tjedan (dan mozda heeh) ili se cijene ipak ne srozavaju tako lako?! nedajboze da netko pomisli da je ovo retoricko pitanje
    naime, ovo bi mi bio prvi digitalac, a za canonima patim jos otkako sam se zaljubila u legicin a95 s rotirajucim lcd-om prosli su mjeseci, dosao red da i ja sebi kupim nest, a ne sam da posudjujem pa eto... ak mi mozete dat najbolju trenutnu best buy ponudu canona u rangu do milje i pol... tnx

p.s. sorry kaj sam skrabala u recenzijama

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao emanuela
    p.s. sorry kaj sam skrabala u recenzijama
    Vec sam te mislio ukoriti, ali sad nemam srca!

za moje potrebe mi se canon a620 cini idealnim, al nazalost ogranicen budzet me upucuje na a530. isplati li mi se pricekati jos koji tjedan (dan mozda heeh) ili se cijene ipak ne srozavaju tako lako?! nedajboze da netko pomisli da je ovo retoricko pitanje
    naime, ovo bi mi bio prvi digitalac, a za canonima patim jos otkako sam se zaljubila u legicin a95 s rotirajucim lcd-om prosli su mjeseci, dosao red da i ja sebi kupim nest, a ne sam da posudjujem pa eto... ak mi mozete dat najbolju trenutnu best buy ponudu canona u rangu do milje i pol... tnx
    Sto se tvojih muka oko odabira tice...nema ti tu puno neke mudrosti!

Dakle, stvari su daleko jednostavnije jer si se vec odlucila za samo jednoga proizvodjaca...Canona! U svojoj gami Canon ima doista mnogo aparata, ali tu nam kao olaksanje stupa na snagu...materijelna mogucnost ili nemogucnost.

Tako nam dva najbitnija faktora, da aparat bude Canon i novcani limit od 1500 kuna u konacnici suzuju izbor na sljedece modele digitalnih foto aparata: Canon Powershot A420, A430, A 530 i jos mozda Ixus i zoom (Ixus i zoom premasuje limit za 100 kuna)!

E sad jos mi jedna stvar nije jasna. Jesi li ti tih 1500 kuna mislila dati samo za aparat ili je tu uracunata i cijena memorije koju svakako moras kupiti, jer ona memorijska kartica koju dobijes sa foto aparatom daleko od kolicine memorije koju trebas imati za normalno koristenje foto aparatom. TAko da ovoj cijeni moras jos pridodati iznos koji ces morati izdvojiti za barem 256 MB SD/MMC karticu...a dobro bi bilo imati i 512 MB.

Da dovrsimo...od svih gore navedeni modela ja ti svakako savjetujem model A530. Naime model A530 izdvaja se nekim sitnicama od ostalih, a skup tih sitnica ga u konacnici cini ipak boljim i razumnijim izborom pri kupnji.

Dapace, model A530 mozem usporedjivati i sa modelom, koji je kako kazes predmet tvojih zelja, A620! U toj usporedbi A 530 nije bez sansi. Jedino sto bih izvojio kao malu prednost modela A620 jest flip and twist display dimenzija 2 incha dijagonale (display modela A530 je 1,8 incha po dijagonali i nije flip and twist, po meni je cinjenica da je tu sitnicu manjih dimenzija, daleko manji hendikep od cinjenice da nije flip and twist, jer to doista dobro zna doci). Osim navedene prednosti A620 ima i 1MP vise od A530. To po meni i nije prednost, jer sam vec mnogo puta objasnjavao da se razlika na razini od 6 ili 7 MP u ovoj klasi digitalnih foto aparata, s obzorim na njihove dimanzije, velicine CCD chpiova i promjere objektiva, gotovo i ne primjeti. Sve ostalo je isto izuzev sto A530 ima prednost u ISO mogucnostima, do 800, dok A620 podrzava ISO do 400.

Dakle sve u svemu A530 bi bila vrlo logicna i sigurna kupnja...definitivno best buy do 1500 kuna.

Sto ce pada cijena tice...mislim kako je nerealno ocekivati da u sljedecih para dana ili tjedan, dva cijena Canonu A620 padne za 25%...jer toliko bi trebala pasti, a da ti postane pristupacan s obzirom da je granica 1500 kuna.

Jedino sto moze na nasem trzistu dovesti do ovako velikoga pada cijena jest da neki veliki lanac (Getro, Metro, Pevec...ili sl.) uzme ogroman broj ovoga tipa aparata, direktno od dobavljaca, dakle preskace generalnoga zastupnika za RH (radi toga ima posebne uvjete prodaje, garancija i servisiranja), sto bi dovelo, ili da tako kazem obicno donese barem 20% nize cijene u odnosu na ostale!
    Zadnji uredio Bimbi : 06-06-2006 u 23:07

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool

Tnx Bimbi. Mogu ti odmah reci da mi Ixus ne znaci nist bez obzira sto je Canonova linija. Ja zapela bas za Powershot. Bolje mi lezi nekak u ruci, a i lakse ga je uocit ak ga zametnem negdje
    Mislim da ce ipak prevagnut ovaj a620/610 pa makar ga kupila bez ikakve opreme. Cekat cu rodjos, mozda mi neko ubaci kakvu gigu u glazbenu cestitku
    Al opet, bolje dat 100-200kn vise pa kupit nest ti srcu drago nego bit nezadovoljan... valjda
    Jos da te samo nesto priupitam i ne gnjavim dalje… jel mi nije bolje ak vec kupujem te a5XX, kupit a540 neg a530? Mislim ima veci zaslon ak nist drugo…

Pozdrav iz Osijeka

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool

Nist, zanemari ovo gore pitanje. Skuzila sam i sama, ovaj je za 5oo-tinjak kn skuplji pa si onda bolje kupim 6XX.

fala i zifjeli

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nist, zanemari ovo gore pitanje. Skuzila sam i sama, ovaj je za 5oo-tinjak kn skuplji pa si onda bolje kupim 6XX.

fala i zifjeli
    Evo...upravo kako si i sama zakljucila...!

Sretno u kupnji i javi se kad se realizira!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cool

Evo exclusive sam za Osjecane: u canon shopu canon a610 za samo 1 769kn pa ko voli nek izvoli! mislim da je ovo super ponuda s obzirom da su dalje po gradu 500-tinjak kn skuplji pa budite razboriti : Isto tako je i model a530 1250 kn. nazalost, danas nije bilo ni jednog od ta dva modela, ali dolaze ovih dana s tim cijenama

Svježe registriran
    Datum registracije
    Jun 2006
    Operater
    vip
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ja kupila fotic. Nazalost a530, al svejedno sam prezadovoljna. radi vjerojatno sve isto sto i 610 sam nije taki sminker pa mu ne mos rotirat ekran. al ko te pita, svejedno je sam da kazem da sam pozalila sto sam upisala ovu gornju obavijest jer su se vjerojatno svi ljudi u slavoniji i baranji pomamili za njim pa ne a610 ni 620 vise nemam u trgovini niti ce ga bit! nije fer, al ok. ko ga oce, dat ce u konikomu za njega 500 kn vise i svi sretni, a ovce na broju

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evo ja kupila fotic. Nazalost a530, al svejedno sam prezadovoljna. radi vjerojatno sve isto sto i 610 sam nije taki sminker pa mu ne mos rotirat ekran. al ko te pita, svejedno je sam da kazem da sam pozalila sto sam upisala ovu gornju obavijest jer su se vjerojatno svi ljudi u slavoniji i baranji pomamili za njim pa ne a610 ni 620 vise nemam u trgovini niti ce ga bit! nije fer, al ok. ko ga oce, dat ce u konikomu za njega 500 kn vise i svi sretni, a ovce na broju
    Cestitam na kupnji! Vjerujem kako ce te aparat dobro sluziti i da ces biti zadovoljna! Sto se objave cijene ovdja na forumu tice, ne vjerujem da je bas tako utjecala na to da se doticni model razgrabi...ali ubuduce za svaku sigurnost, najprije kupi pa onda objavi povoljnu ponudu !

Ako imas volje i vremena malo opisa dojmova oko aparata, ili ako si ambicioznija i recenzija, bi jako dobro doslo i bilo cijenjeno!

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove