Izvorno postao zec31zg
Eee, zec...dobro me nasmijalo ovo!
Kazes ti nema razlike izmedju H5 i T30 osim u vrijednosti optickoga zooma!
Pa jesi ti vidio ta dva aparata?!
Dakle, da si birao dva aparata trenutno u ponudi na trzistu tesko si mogao naci dva koja bi bila razlicitija od dva koja si naveo.
Ponajprije pripadaju grupama koje su na suprotnim krajevima game jednoga proizvodjaca. T30 je tipican predstavnik ultra compact klase digitalnih foto aparata, dok je H5 reprezentativan predstavnik ultra zoom klase. Ove dvije skupine digitalnih foto aparata korijenski su razlicite i to prema namjeni, izgledu, ergonomiji, mogucnostima i karakteristikama.
Ultra compacte kupuju ili ljudi kojima je vise stalo do cinjenice da im aparat sluzi kao privjesak i ukras ili oni koji zele imati aparat, dimenzije kojega, ce im dopustiti da ga bas uvijek imaju uz sebe i ne propuste niti jednu situaciju u kojoj bi mogli dobiti pokoju zanimljivu fotku. Skupini koja se odlucuje na kupnju u ultra compact klasi u drugome su planu mogucnosti manuelnoga podesavanja aparata, kvaliteta i performanse optike, ergonomija i raspon objektiva.
Ultra zoom aparate kupuju korisnici koji zele maksimum fotografskih mogucnosti za ulozenih 500 njak eura koji su dali za svoj model. Dakle, zele sto vise manuelnih mogucnosti podesavanja koja ce im omoguciti fotografsku slobodu i kreativnost pri fotografiranju. Obicno imaju vise znanja o fotografiji od korisnika koji posjeduju ili se odlucuju na kupnju ultra compacta. Cijene ergonomiju, izgled i masu aparata koja im daje stabilnost i postojanost pri fotografiranju. Takodjer cijene kvalitetu i mogucnosti koje im pruzaju objektivi velikoga raspona, na ovim ultra zoom modelima.
Sto se tvoga pitanja da li je opticki zoom vazan u zoomiranju...ne znam sto da kazem...PA NARAVNO DA JE, zato se zove opticki ZOOM...zato jer je vazan u zoomiranju!
Dakle, ne znam kako da to jednostavnije kazem. Ako neki aparat ima mogucnost optickoga povecanja ili zooma 3x, a neki drugi 12x, onda je kristalno jasno da aparat od 12x zooma, ima 4x vecu mogucnost optickoga povecanja od aparata koji ima 3x zoom. Dakle gledajuci iskljucivo karakteristiku zooma drugi aparat je 4x bolji.
Sto se kvalitete slike udaljenih predmeta tice...svodi se na sljedece...ili imas dovoljno zooma da si priblizis na prihvatljivu razinu za fotografiranje...ili nemas, pa onda moras odsetati do njih!
Za kraj...nisam imao u rukama niti T30 niti H5, ali sam zato imao prilike oprobati H1 i manje vise sve prethodnike modela T30, iz T serije i bez obzira sto aparati iz ovih skupine mozda i dijele rezoluciju chipa i velicinu displaya...radi se o modelima koji niti u najludjim snovima ne mogu biti usporedjivani a kamoli nazvani slicnima...nazvati ih istima...to moze biti samo halucinacija!
Da me netko krivo ne shvati i jedan i drugi izuzetni su aparati i definitivno u vrhu grupa kojima pripadaju. Odabir jednoga ili drugoga ovisiti ce samo o prioritetima koje pred svoj aparat postavlja pojedini korisnik!

Odgovori uz citat

Bookmarks