Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 9 od 9
    Forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Cyber-shot® DSC-T30

Cyber-shot® DSC-H5 jos jedno vrijeme nece biti na hr trzistu pa dok ne dodje volio bi da mi priblizite model u naslovu koji je impresivnih specifikacija!toliko mi se svidjapo meni najljepsi slim dizajn) da se sad dvoumim da li da cekam H5 ili da sada uzmem T3O?
    malo sam analizirao oba modela a jedina zapravo razlika izmedju njih je količina optickog zooma(isti su im 3.0lcd zaslon,7.2mpix,super steady shot,ISO1000 itd..)
    ...e sad, da li je taj opticki zoom toliko vazan u zoomiranju i kvaliteti slike udaljenih predmeta ili s T30 modelom mogu ocekuvati slicne rezulatate po pitanju zumiranja?zapravo to me sad jedino malo kopa jer ako nema velike razlike onda ne bi cekao h5 nego bi odmah uzeo t30...moje impresije naravno nakon kupnje
    p.s.ako je netko koristio t-30 puno bi mi pomogao da napise par rijeci ili mini recenziju istog...bimbi nadam se da citas ovaj post

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao zec31zg
    malo sam analizirao oba modela a jedina zapravo razlika izmedju njih je količina optickog zooma(isti su im 3.0lcd zaslon,7.2mpix,super steady shot,ISO1000 itd..)
    ...e sad, da li je taj opticki zoom toliko vazan u zoomiranju i kvaliteti slike udaljenih predmeta ili s T30 modelom mogu ocekuvati slicne rezulatate po pitanju zumiranja?zapravo to me sad jedino malo kopa jer ako nema velike razlike onda ne bi cekao h5 nego bi odmah uzeo t30...moje impresije naravno nakon kupnje
    p.s.ako je netko koristio t-30 puno bi mi pomogao da napise par rijeci ili mini recenziju istog...bimbi nadam se da citas ovaj post

Eee, zec...dobro me nasmijalo ovo!

Kazes ti nema razlike izmedju H5 i T30 osim u vrijednosti optickoga zooma!

Pa jesi ti vidio ta dva aparata?!

Dakle, da si birao dva aparata trenutno u ponudi na trzistu tesko si mogao naci dva koja bi bila razlicitija od dva koja si naveo.

Ponajprije pripadaju grupama koje su na suprotnim krajevima game jednoga proizvodjaca. T30 je tipican predstavnik ultra compact klase digitalnih foto aparata, dok je H5 reprezentativan predstavnik ultra zoom klase. Ove dvije skupine digitalnih foto aparata korijenski su razlicite i to prema namjeni, izgledu, ergonomiji, mogucnostima i karakteristikama.

Ultra compacte kupuju ili ljudi kojima je vise stalo do cinjenice da im aparat sluzi kao privjesak i ukras ili oni koji zele imati aparat, dimenzije kojega, ce im dopustiti da ga bas uvijek imaju uz sebe i ne propuste niti jednu situaciju u kojoj bi mogli dobiti pokoju zanimljivu fotku. Skupini koja se odlucuje na kupnju u ultra compact klasi u drugome su planu mogucnosti manuelnoga podesavanja aparata, kvaliteta i performanse optike, ergonomija i raspon objektiva.

Ultra zoom aparate kupuju korisnici koji zele maksimum fotografskih mogucnosti za ulozenih 500 njak eura koji su dali za svoj model. Dakle, zele sto vise manuelnih mogucnosti podesavanja koja ce im omoguciti fotografsku slobodu i kreativnost pri fotografiranju. Obicno imaju vise znanja o fotografiji od korisnika koji posjeduju ili se odlucuju na kupnju ultra compacta. Cijene ergonomiju, izgled i masu aparata koja im daje stabilnost i postojanost pri fotografiranju. Takodjer cijene kvalitetu i mogucnosti koje im pruzaju objektivi velikoga raspona, na ovim ultra zoom modelima.

Sto se tvoga pitanja da li je opticki zoom vazan u zoomiranju...ne znam sto da kazem...PA NARAVNO DA JE, zato se zove opticki ZOOM...zato jer je vazan u zoomiranju!

Dakle, ne znam kako da to jednostavnije kazem. Ako neki aparat ima mogucnost optickoga povecanja ili zooma 3x, a neki drugi 12x, onda je kristalno jasno da aparat od 12x zooma, ima 4x vecu mogucnost optickoga povecanja od aparata koji ima 3x zoom. Dakle gledajuci iskljucivo karakteristiku zooma drugi aparat je 4x bolji.

Sto se kvalitete slike udaljenih predmeta tice...svodi se na sljedece...ili imas dovoljno zooma da si priblizis na prihvatljivu razinu za fotografiranje...ili nemas, pa onda moras odsetati do njih!

Za kraj...nisam imao u rukama niti T30 niti H5, ali sam zato imao prilike oprobati H1 i manje vise sve prethodnike modela T30, iz T serije i bez obzira sto aparati iz ovih skupine mozda i dijele rezoluciju chipa i velicinu displaya...radi se o modelima koji niti u najludjim snovima ne mogu biti usporedjivani a kamoli nazvani slicnima...nazvati ih istima...to moze biti samo halucinacija!

Da me netko krivo ne shvati i jedan i drugi izuzetni su aparati i definitivno u vrhu grupa kojima pripadaju. Odabir jednoga ili drugoga ovisiti ce samo o prioritetima koje pred svoj aparat postavlja pojedini korisnik!
    Zadnji uredio Bimbi : 22-05-2006 u 00:51

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    e vidis,to sam htio cuti,odgovor koji je prije svega iskren!
    ruku na srce,nisam vidio niti jedan niti drugi uzivo jer ne samo da jednog nema uopce na trzistu nego je i drugi full friski ali sam zato probao malo slikati s t5.
    detaljne recenzije istih preko neta se ne racunaju?

gle,to uopce ne umanjuje moje ocito neznanje o foticima i fotografiji ali trudim se..hehe
    mozda za koju godinu uspijem doci na nivo fotografa pocetnika
    valjda si skluzio da me to uopce ne hebe pa pitam sve i svasta,uostalom,nema loseg pitanja nego lose pitanje je ono koje se ne postavi jer nema feedbacka!
    da se vratimo na temu,meni je bilo vazno da mi netko tko ima iskustva s foticima(u ovom slucaju to si ti) malo pomogne u izboru modela koji me zanimaju i da mi ih priblize koliko god je moguce i pomogne mi u dilemi koja se zove izbor fotica!

hvala ti jos jednom

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gle,to uopce ne umanjuje moje ocito neznanje o foticima i fotografiji ali trudim se..hehe
    mozda za koju godinu uspijem doci na nivo fotografa pocetnika
    valjda si skluzio da me to uopce ne hebe pa pitam sve i svasta,uostalom,nema loseg pitanja nego lose pitanje je ono koje se ne postavi jer nema feedbacka!
    da se vratimo na temu,meni je bilo vazno da mi netko tko ima iskustva s foticima(u ovom slucaju to si ti) malo pomogne u izboru modela koji me zanimaju i da mi ih priblize koliko god je moguce i pomogne mi u dilemi koja se zove izbor fotica!

hvala ti jos jednom
    Fotografija se brzo uci...pod uvjetom da te zanima i imas volje!

Kako si i sam rekao nema losih pitanja. Postoje samo losi odgovori!

Nadalje, ja bih ti rado savjetovao jos pokoji model, ali ne znam sto ti ustvari trazis. Totalno si me zbunio sa ovim...ja bi H5, ali ako nema onda i T30 pali. To su dva totalno razlocita foto aparata, pa sad ne znam da li da ti preporucujem nesto u rangu H5 ili T30???

Dakle, sto ti je bitno? Da ti je fotic malih dimenzija, lagan, da stane u svaki dzep, da ga uvijek imas sa sobom, da je estetski lijep ili pak moze biti robustniji i veci, dakako i tezi, ali da ima bogate opcije i mnastvo manuelnih postavki?

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    preporuci mi u rangu i h5 i t30 ak ti nije problem makar mi se sve vise cini da ce mi ultrazoom klasa biti moj konacni odgovor
    aj da te pitam,koji je po tebi trenutno najbolji tj. najkvalitetnij fotic i u ultrazoom klasi i u ultra kompaktoj klasi?
    p.s.lova ne igra ulogu

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    preporuci mi u rangu i h5 i t30 ak ti nije problem makar mi se sve vise cini da ce mi ultrazoom klasa biti moj konacni odgovor
    aj da te pitam,koji je po tebi trenutno najbolji tj. najkvalitetnij fotic i u ultrazoom klasi i u ultra kompaktoj klasi?
    p.s.lova ne igra ulogu
    Lova ne igra ulogu velis......to volim...

Dakle ovako:

Ultra compact klasa:

Po mome skromnome misljenju, najbolji modeli trenutno su Sony - jevi DSC T30 i DSC T9. Kratko obrazlozenje: ova su dva aparata istinski predstavnici ultra compact klase i posjeduju sve ono sto karakteriziramo kao esencijalno za ovu klasu. Vrlo su koncizno i lijepo odizajnirani sa paznjom do posljednjega detalja, izuzetno kompaktni, vrhunski materijali...jednako vrhunsko kao i vanjstina je i ono iznutra. Odlicne karakteristike, pregrst raznih i vrlo korisnih opcija, display - i vrhunske kvalitete i razlucivosti...daleko najbolji u trenutnoj ponudi na digitalnim foto aparatima uopce. Optika na razini.

Model T9 je 500 njak kuna jeftiniji od T30 u RH. S obzirom da jos moras dokupiti memoriju (barem 512 savjetujem, a 1 GB bi bilo optimalno) nekome ovih 500 kn igra ulogu. Premda definitivno nece pogrijesiti sa modelom T9, T30 je ipak podosta bolji model foto aparata i to iz vise razloga. NAime za razliku od T9, T30 po prvi puta u T seriji posjeduje Anti Blur tehnologiju, veci display (3 incha u odnosu na 2,5 kod T9), vece ISO vrojednosti (do 1000 ISO, za razliku od T9 koji ima ISO do 640), te nesto vise MP, premda je ovo zadnje zanemarivo!

O Sony T seriji imas i posebnu temu gdje imas pregled sa svim dosadasnjim modelima:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=14247

Ultra zoom klasa:

Best buy trenutno po meni je Canon S2 IS. O aparatu je vec gotovo sve receno na forumu pa necu sad ponovno, samo cu ti dati linkove na te teme u kojima se raspravljalo o navedenome aparatu. Na zalost malo je skuplji od konkurencije. Isplati ga se kupiti vani (Austrija)!

Ako zelis malo cekati, savjetiujem model Canon S3 IS i to u crnoj izvedbi kucista. Ako zelis ustedjeti 500 njak kn do 100 eura, onda Sony - jeva H serija nema premca. Dakle H2 ili ako imas zivaca i vremnena sekati tada H5 koji ti je vec zapeo za oko!

Linkovi oko Canona S2 IS, Canona S3 IS i Sony H serije:

http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21652
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=22614
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=22567
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21872
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=21373
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=20291
    http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=16987

Evo toliko za sada, ako imas jos pitanja...slobodno postaj!
    Zadnji uredio Bimbi : 22-05-2006 u 16:59

Forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pajdo,imam ja pitanja ko u prici,samo sve mi se cini kako sam krenuo da ce mi stici racun na kucnu adresu jer se svaka informacija placa..hehe
    znaci,imam dobar ukus kad je t30 usao u najuzi izbor svoje klase i naravno sonijeva h klasa u ultrazoom klasi
    malo sam gledao taj cannon...ta topčuga je zvijer od fotica ali mi je dizajnom iza sony-a tako da ako se odlucim za cannona,bolje da se ne vracam doma jer ce me moja losija polovica stpati u pravi top skupa s njim i samo zapaliti fitilj
    iskreno mi reci,sta mislis,jel se isplati cekati taj h5 ili da piknem t30?

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    malo sam gledao taj cannon...ta topčuga je zvijer od fotica ali mi je dizajnom iza sony-a tako da ako se odlucim za cannona,bolje da se ne vracam doma jer ce me moja losija polovica stpati u pravi top skupa s njim i samo zapaliti fitilj
    Da navedeno mi je i vise nego poznato! Kad sam ja davnih dana kupio Sony DSC F717 i F90...bilo je gadjenja do u nedogled, ali ima i tome lijeka. Ti sebi fino ubodi kako kazes topcugu, a "losijij polovici" kupi jedan lijepi i pozeljni T5 ili T7. Svi zadovoljni, jedino sto bas kune nisu na broju, ali svi znaju da ovce i novce ne mozes imati zajdno!

iskreno mi reci,sta mislis,jel se isplati cekati taj h5 ili da piknem t30?
    Ne mogu na ovo pausalno odgovoriti...kako i rekoh sve ovisi sto trazis od aparata!

Ja osobno da kupujem prvi i jedini digitalac za doma, definitivno ne bi kupio ultra compactm jer bih zelio imati aparat vecih i ozbiljnijih mogucnosti.

Da vec imam doma nesto ozbiljno, sto imam, odlucio bih se za jos jedan ovako mali i simpaticni, vrlo portabilni primjerak iz T serije!

Ali ti nisi ja...mozda ti trazis nesto drugo...mozda te zadovoljava i ono sto ti pruza T serija!

Forumaš
    Datum registracije
    May 2006
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Bimbi
    Da navedeno mi je i vise nego poznato! Kad sam ja davnih dana kupio Sony DSC F717 i F90...bilo je gadjenja do u nedogled, ali ima i tome lijeka. Ti sebi fino ubodi kako kazes topcugu, a "losijij polovici" kupi jedan lijepi i pozeljni T5 ili T7. Svi zadovoljni, jedino sto bas kune nisu na broju, ali svi znaju da ovce i novce ne mozes imati zajdno!

Ne mogu na ovo pausalno odgovoriti...kako i rekoh sve ovisi sto trazis od aparata!

Ja osobno da kupujem prvi i jedini digitalac za doma, definitivno ne bi kupio ultra compactm jer bih zelio imati aparat vecih i ozbiljnijih mogucnosti.

Da vec imam doma nesto ozbiljno, sto imam, odlucio bih se za jos jedan ovako mali i simpaticni, vrlo portabilni primjerak iz T serije!

Ali ti nisi ja...mozda ti trazis nesto drugo...mozda te zadovoljava i ono sto ti pruza T serija!

znaci,zahtjevan si ti kad bi ti i jedno i drugo u svom vlasnistu...nadam se da nisi takav s zenama,doduse,s vremena na vrijeme nije ni to lose..hehe

nista...cekam ovu mrcinu od sonya da dodje u ducane...

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. HCL - Hrvatska Cyber Liga
    By X-Plosiv in forum Igre
    Odgovora: 3
    Posljednji post: 15-03-2006, 23:50
  2. Odgovora: 16
    Posljednji post: 05-10-2005, 20:36
  3. Cyber Cafe - Kako provaliti
    By Celikkk in forum Operacijski sustavi
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 08-08-2005, 23:26