Jel se ovo konačno glavni urednik javio na forum?![]()
Koristim priliku da pozdravim sve članove Mobil foruma te da na ovom mjestu najavim broj magazina kojega zovemo i Mobil i MobilMedia.
Volio bih pročitati vaše komentare ukoliko ste već kupili novi broj, a najavio bih testove čak 12 novih mobitela. Ne znam koliko vas na ovom forumu koji se uglavnom bavi mobitelima zanimaju drugi dijelovi magazina - multimedija i informatika, tako da ih neću previše najavljivati osim teme broja Test projektora. Riječ je o profesionalno obavljenom testu u vremenu kada se ovakve stvarčice jako puno kupuju i traže.
Volio bih čuti vaše komentare na dizajn magazina, način testiranja, teme koje ne volite vidjeti u magazinu te čega biste više voljeli čitati. Možete predlagati i koju biste djevojku voljeli vidjeti na naslovnici.
Jel se ovo konačno glavni urednik javio na forum?![]()
Jos da se javi konkurencija Moj Moby![]()
ja ga imam već tjedan dana, i dobar je..
******www.media-project.org******
IMPOSIBLE IS ONLY WORD!
Granice ne postoje za one koji ih ne vide...
Izvorno postao krunoslav
Evo da ne idemo u off i da odgovorimo čovjeku na pitanje.
Dakle, moje mišljenje je da je časopis kao cjelina dobar. Mislim, ima nekih stvari na testu, koje mene odobno ne zanimaju, ali to ne znači da ne trebaju i dalje biti. Ono što mi malčice ide na živce je nedovoljno kritičan stav prema određenim uređajima. Ne volim kad recenzent "samo hvali" uređaj. Dobro, znam da su uređaji dobiveni na testiranje od ovlaštenog zastupnika i novinar je u nelagodnoj situaciji jer ne smije previše kudit, ali malo više kritike ne bi bilo na odmet.
Mislim, svi mi više-manje znamo koje su dobre karakteristike određenog modela koji želiomo nabaviti, internet je pun recenzija. Bilo bi dobro izričito navesti loše strane uređaja, jer bi korisnicima bilo više od koristi to nego samo iznošenje pozitivnih strana.
Ono što volim, je pročitati recenziju na materinjem jeziku, jer mi je već pun kufer raznih ruskih, čeških, poljskih i drugih recenzija varšavskog pakta, na broken ingliš jeziku, i kako jedan forumaš reče sajtova koji se odazivaju na "Zvonky"
Isto tako mislim, da su recenzije, (uvjetno rečeno) prekratke, barem za moj pojam. Naime, ja kao freak vilom potrošit barem pola sata čitajući recenziju i "proučavati" a vjerujem da je takvih više. Prosječan korisnik će pročitati naslov i podnaslov. Više detalja ne bi škodilo, u smislu da recimo recenzent da što više subjektivnih mišljenja, jer je to najbolji pokazatelj. Jer ako ćemo gledat objektivno i "razumno", dovoljna mi je Nokia 3310 i Ericsson T10 (po mogućnosti sa softom od T18)
E da ne ne zaboravim, ono na što se treba izrazito kritički osvrnut su operateri. Tu ne treba imat milosti. Ako je časpois imalo neovisan, gadite i gadite, ako ništa, ljudi će vas više čitati.
upravo mile, svi se detalji tvoje poruke slažu i s mojim mišljenjem.. a ćasopis je onako prilično zgodan, i vjerujem u nj trajni uspjeh na tržištu.. pohvatati koji savjet (kritiku, pohvalu, dojam) krajnih korisnika (čitatelja), nije na odmet ili barem razmotriti..
zapravo je to ono što vas i zanima..
puno sreće..![]()
I WAS UNCOOL BEFORE UNCOOL WAS COOL
ja bi htio na naslovnici vidjeti one mačke kaj reklamiraju plidentu.![]()
Ja bi volio vidit Goga na na naslovnici, bez Sopekice.![]()
LOL, care....![]()
Novina je vise manje ok, ali da je u nju svaki mjesec ubaciti jedan CD (ako vec ne moze DVD kao CD) sa programima, igrama i sl. stvarima
![]()
Ovo sa cdom bi bila super stvar![]()
Ja se ne bih osvrćao na sadržaj to je kako je i glavno je da moj sin (12 god) redovito pita kada izlazi novi Mobil. Ako je njemu interesantno onda je OK, freakovi ionako ne čekaju da Mobil izađe pa da nauče nešto o nekom mobitelu.
Bilo bi super kada bi se promijnila vrsta papira, strašno me živcira kada čitajući pod umjetnim svjetlom stalno moram tražiti kut gledanja da ne bude odsjaja. Pojedinačno pakiranje (svaki primjerak u posebnu vrećicu) bi otvorilo mogućnost poskupljenju časopisa. Vjerujem da bi svak pristao na veću cijenu ako bi uz magazin dobio kakav CDeić ili neki drugu stvarčicu (incentiv). I naravno, operatere razmontirati do gola, šta ih se više demontira tio ćemo imati bolji proizvod/uslugu
Misliš, mačku, obzirom da je u pitanju jedna te ista treba...Izvorno postao tomo
BTW, on topic, i mene malčice smeta nedovoljno kritički osvrt na modele... Mislim da još ni jednom nisam pročitao da je neki uređaj opisan kao što znaju biti na netu... I možda da se da font za zeru smanji da stane malo više teksta, jer kad se uređaj recenzira samo na jednoj stranici, uz naslov i fotke, ne ostaje puno mjesta za recenziju...
ne nego mačke....ak nisi vidio ko dvije su...sekeIzvorno postao frish-KI
![]()
Da, fakat, ovo s odsjajem mi prouzrokuje povišen krvni tlak.
A si ti vidio da su totalno jednake i u ni jednoj sceni nisu zajedno? E, o tom ti pričam...Izvorno postao tomo
Sve sam pročitao što ste napisali, ali nekako mi je to malo teksta. Pa pogledajte koliko mi brojeva i slova napišemo za svaki broj Mobila![]()
Volio bih kada biste osim općenitog dojma o Mobilu napisali koju riječ i o pojedinačnim tekstovima u novom broju. Što je dobro, a što zaslužuje Recycle Bin. Pa da vidim koga od novinara treba nagraditi (ili mu pak oduzeti mu od plaće). Što se tiče operatera u sljedećem broju ide veliki tekst o tome kako nas varaju različitim promocijama, što je isplativo a što nije itd. Mislim da će tekst ići na 4 stranice.
Možete koristiti i mail adresu pisma@mobil.hr pa da neke od komentara i objavimo u časopisu. I nadam se da pročitate horoskop![]()
A čuj zmaju, da sad ja recenziram recenziju, hmmmmmmm, teško je to ovako....treba mi trenutak inspiracijeAko se sjetim nečega napisaću....
I daj ti svim novinarima po pivu, jer su svakako zaslužili. E, a što se tiče količine teksta na ovom threadu, pa nismo mi plaćeni po količini tekstapa bi sad ti da ja trošim svoje prste i zanoktice.
BTW, koja je sad ovo fora s nickovima? jeli li ti onaj prvi ili neki drugi, ili si podvojena lišnost (double identity disorder)
EDIT, e sad vidim da si onaj isti, ajd dobro
EDIT2, ove 4 stranice o operaterima jedva čekam, pa ću i to "recenzirat"![]()
Trba imat na umu da mi na telefone gledamo malo drukčije nego techno-freakovi. Primjerice jedan Siemens A75 može biti smeće za mene, ali ga neću tako predstaviti, jer taj telefon ima adekvatnu cijenu i ciljanu potrošačku publiku, kojima treba baš takav telefon.Izvorno postao frish-KI
Inače bi svaki telefon koji nije u top-klasi (k tome još i najbolji od najboljih) mogli samo pljuvati. Možda bi neki zagriženi symbianovac želio vidjeti da se pljuje svaki telefon koji nije symbian? No činjenica je da svaki telefon (svaka klasa) ima svoj profil kupaca, i kad pišemo, moramo se postaviti u njihove cipele...
Usput, na kraju svakog teksta su plusevi i minusevi, a mislim da se jeko rijetko dogodi da nema minusa...![]()
I'm not really a gynecologist, but I'll take a look.
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Izvorno postao Drug Mile
![]()
![]()
![]()
Imaš od mene kad god zaželiš, samo navrati![]()
Meni je općenito koncept magazina tipa 'T3' i 'Stuff' jadan. Ne vidim što polugola cura ima raditi među svom tom tehnologijom i recenzijama.
Stoga mi se ne sviđa što Mobil ide u tom smjeru. Časopis sam kupovao par mjeseci, i onda zaključio da to stvarno nema smisla, budući da su mu recenzije na razini Jasmine Badovinac iz Jutarnjeg (ljudi koji čitaju Jutarnji znat će na što mislim). I bilo mi je presmiješno i prejadno čitati u broju od (mislim) prije oko godinu dana intervju sa nekakvom miss Mobila (ili kako se već zove). Ono, pitanje: 'Jel koristiš mobitele?' - Odgovor:'Da.':
Većinu informacija o uređajima koji me zanimaju dobijem ovdje, na forumu, te ne vidim potrebu kupovati hibrid 'Onlinea' iz Jutarnjeg i Playboya ili Maxima.
Testis unnus, testis nullus!
Ma gledaj, bitno je u tekstu napomenuti neke nedostatke koji živciraju. Evo npr. ako dobijete na test Nokiju N80, obavezno provjerite jel istina da se glaerija može promatrati samo u landscape modu ekrana i to obavezno napišite, jer je to idiotarija koja živcira. Evo čini mi se da kad je bio test Qtek-a 8310, lola (JM) samo što nije svršio od sreće, a prijatelj mi ga ima i malo sam ga promasturbirao, i ima toliko nedostataka da je to za popizdit, pogotovo ako je neko prešao sa WM pocketPC na WM for smartphones. Takve sitnice treba napomenuti.Izvorno postao whiteboy
Daj molim te otiđi na mobile-review pa ćeš vidit šta je kritika. Dobro, onaj KGB-ovac Edar Murtazin zna pretjerati, ali njegove recenzije volim jer zađe u svaki hebeni detalj.
Ja ću svoje zamjerke glede Mobila izreći uredniku kad ga vidim...
BTW večeras je Mobil Party u Piranhi, pa ako se nekom da navratit, bilo bi lijepo vidjeti kojeg forumaša...
"...Moroni kojima je najveći intelektualni domet turbo folk poezija i koji imaju sve B-sides, raritets, remixes i unrealesed tracks od Ceca, Goca i Droca u svojim Grand Cheerokijima, Porscheima, Masseratijima i ostalim indikatorima malog kurca. Da ih pitaš tko je Lennon, ne bi znali odgovorit ni uz Jocker 'zovi cijelo društvo'..." Metastaze
Lako je zać u svaki detalj kad ima prostora ko kenje. Mene recimo njegove recenzije znaju ubit baš zato što previše ulazi u sve detalje, pa i one koji su odavno poznati iz ranijih modela i slično...Izvorno postao Drug Mile
Pa dobro, nisam mislio na doslovno sve detalje, nego na određene koji recenzentu "zapnu" u oko. Zato sam rekao "subjektvini dojmovi"Izvorno postao whiteboy
Bookmarks