Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7

Hybrid View

ThreeEyedExtraTerrestrial Postignuća:
    SocialVeteranTagger Second Class50000 Experience Points

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Bodovi: 50.859, Nivo: 55
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Savjet za odabir zvucne kartice!

Eto, zamoilo bih forumase koji imaju iskustva sa nesto kvalitetnijim zvucnim karticama, po mogucnoati iz prve ruke da mi savjetuju i pomognu u odluci!

Imam par pitanja!

Ponajprije, isplati li se odluciti za nekoga drugoga priozvodjaca osim Creative Labs - a. Imao sam prilike cuti neke Terratec kartice i nisam bio nezadovoljan. Problem mi je bio to sto vecina ljudi kod kojih sam imao prilike testirati te kartice imaju nesto kvalitetnije PC zvucnike (cca 500 njak kn) pa sam vrlo skeptican da se mane kartice uopce mogu i detektirati na takvim zvucnicima.

Nadalje ako govorimo o Creative Labsu. Imao sam prilike oprobati kod sebe doma njihovu SCI FX karticu., Kartica je doista idealna, ali mi je 1000kn trenutno nekako previse za izdvojiti.

Od Creativea dvojim izmedju Audigy 2 ZS i Audigy 4, pa ako imate iskustva sa bilo kojom od navedene dvije, bio bih zahvalan da ih podijelite u ovoj temi.

Takodjer bilo kakvi prijedlozi ili savjeti su dobrodosli!

Inace ako pomaze, iz kartice izvlacim SPDIF i 6.1 na Digital A/V Reciver, pa sa njega na dva kanala, na jednom kanalu dva stereo zvucnika, na drugome 6.1 home cinema system zvucnika!

Nisu mi bitne performanse kartice u gamerskom segmentu, 90% ju koristim za reprodukciju glazbe!

Unaprijed hvala!

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 zs je provjereno bolji i kvalitetniji od 4 .

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Router
    2 zs je provjereno bolji i kvalitetniji od 4 .
    Sto je konkretno bolje i u kojim uvjetima 2 ZS daje bolje rezultate?

Koliko je meni poznato postoji vise verzija Audigy 2 ZS modela, koliko sam uspio cuti i vidjeti u zivo, medju njima nema neke razlike u samim performansama niti u konstrukciji (komponente). Razlika medju paketima je samo u opremi koja ide uz karticu u packu. Dakle 5.25 front panel ili externa jedinica kod platinum pro modela.

Sto se Audigy 4 tice ta kartica dolazi u dvije edicije. Audigy 4 i Audigy 4 PRO. Nema elite i elite PRO verzija, ali su zato sve Audigy 4 kartice kompatibilne sa panelima i externim jedinicama koje se mogu koristiti na Audigy 2.

Ako netko zna razlike ili ako ih je jos bolje cuo izmedju Audigy 4 i Audigy 4 PRO, ili Audigy 2ZS i Audigy 4, neka ih navede!
    Zadnji uredio Bimbi : 15-05-2006 u 12:00

" To every man there comes a time in his lifetime, that special moment when he is figuratively tapped on the shoulder and offered the chance to do a very special thing, unique to him and fitted to his talent. What a tragedy if that moment finds him unprepared or unqualified for the work which would be his finest hour."

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 zs je u izradi nesto kvalitetnija , u svoje vrijeme je bila high-end za razliku od 4 koja je od pocetka u srednjoj klasi . imao sam prilike isprobati obe na usima , uglavnom spajanje na obicne zvucnike 2.1 gdje se razlike ne cuje previse , ali kad ides na miksetu za malo profesionalnije uvjete , 2 zs je ispala bolja zbog boljih ulaza i kvalitetnije reprodukcije .
    trenutno je 4 jeftinija skoro 200kn , tako da ipak bi se prije odlucio na 4 , jer ima i neke podrske za novije didje . odnosno bar tako pisu .

Datum registracije
    Jan 2005
    Mobitel
    iPhone 4S
    Operater
    T-Com & Tele2
    Godina
    45
    Bodovi
    50.859
    Nivo
    55
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Router
    2 zs je u izradi nesto kvalitetnija , u svoje vrijeme je bila high-end za razliku od 4 koja je od pocetka u srednjoj klasi . imao sam prilike isprobati obe na usima , uglavnom spajanje na obicne zvucnike 2.1 gdje se razlike ne cuje previse , ali kad ides na miksetu za malo profesionalnije uvjete , 2 zs je ispala bolja zbog boljih ulaza i kvalitetnije reprodukcije .
    trenutno je 4 jeftinija skoro 200kn , tako da ipak bi se prije odlucio na 4 , jer ima i neke podrske za novije didje . odnosno bar tako pisu .
    Hvala na info!

Navedene kartice ne bi niti koristio na 2.1 komp zvucnicima!

Na Digital A/V reciver imam "zakacena" dva Kefova stereo zvucnika, a za kucno kino koristim Yamahine zvucnike i njihov woofer. Zvucnici nisu iz seta vec su kupovani odvojeno, prednji, straznji, cenrtalni i woofer.

Kako i rekoh zanimaju me samo performanse kartica pri reprodukciji muzike!

Ako je reprodukcija zvuka bolja na ZS 2 uzeo bi nju bez obzira na 200 kn vise...sto kazes?

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    to se slazem . da kupujem i sam 2 zs bi bio izbor . 4 i je verzija slabije 2 sa novim podrskama .

+ Odgovori na temu

Slične teme

1. Kupnja zvucne kartice!
    By Rvs_Gamer in forum Stolna računala
    Odgovora: 6
    Posljednji post: 29-06-2005, 13:30

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove