gledaj to ovako... ako imas kabel i dovoljno dobar softver mozes flesati mob..Izvorno postao vedranSK
sta je box..
1. kabel
2. softwer
3. kutija sa dodatnim softwerom
Hi!
Zanima me, zašto je potreban neki BOX da bi se mobitel mogao flashati?
Zašto to nije moguće učiniti običnim data kabelom.
Postoji li jeftinija solucija da bi doma mogao flashati svoju Nokiu 6030?
Boxovi su prilično skupe spravice a flashanje je samo jedna od stotine mogućnosti koje pružaju.
gledaj to ovako... ako imas kabel i dovoljno dobar softver mozes flesati mob..Izvorno postao vedranSK
sta je box..
1. kabel
2. softwer
3. kutija sa dodatnim softwerom
hm, nije baš tako...Izvorno postao khideg
objašnjavao sam ti khideg davno o čemu se radi, naime BOX je u biti interface, sa pripadujućim mikrokontrolerom u kojem je upisana sva procedura i algoritam za komunikaciju sa mobitelom...
ustojen je kao recimo programator, recimo PLC čipova.pojedini mobiteli su ustrojeni tako da imaju u sebi već internu kontrolu za flash, primjer Siemens, pa je dovoljan kabel sa jednostavnim MAX čipom.
Uglavnom, box je profesionalni servisni uređaj koji omogućavam punu manipulaciju softverskim sustavom unutar mobitela, punim pristupom i mogućnostima upisa i čitanja SVIH podataka upisanih bilo gdje u mobitelu.
e, sad, postoje i različiti boxovi i različite mogućnosti koje su sposobne obaviti... za neke marke box je "samo" HW zaštita originalnog softvera, primjer je recimo SST za Siemens, bez zaštite je nemoguće pokrenut softver...
ima tu toga dosta, ali eto, dovoljno je ovo
Eh da je moguce, ne bi se boxevi prodavali za cijene od 100 do 500 EuroIzvorno postao vedranSK
Nisam poseban expert sto se profesionalnog unlocka tice, iako pratim trziste, ali Inovator je to relativno dobro objasnio tj. ukazao na to da stvari nisu jednostavne kako se cine.
Ako zelis saznati vise informacija o tome, mozes pretraziti 2 foruma:
"Nas" Jezik
Engleski Jezik
Forumaš godine :)
@ Inovator
Kako onda stvari stoje s mojom Nokiom 6030?
Koja je najjeftinija solucija da bi doma mogao flashati svoju Nokiu?
Ne treba mi ništa za druge Nokie, vec samo za flashanje Nokie 6030.
pa to je upravo ono sto sam ja reko u prijasnjem postu... samo puno jednostavnijim rjecnikom za neznalice..a ti si to ponovio pa izgleda kompliciranjie..Izvorno postao Inovator
da imas softwer pod brojem 3. koji simulura rad plc chipova box i slicnih komponeti koje su upisane u box, box ti uopce ne bi bio potreban.
6030 ne možeš nikako flashati kod kuće bez boxa. čak i s boxom ima problema, jer je riječ o novom flash chipu koji se ugrađuje recimo i u 6020, pa treba upisivati drukčije adrese prije flashanje, razlikuje se od dosadašnjih Nokia u DCT4 platformi.Izvorno postao vedranSK
@khideg
ovo što si ti napisao ne drži vodu, pa da je tome tako, znatno jednostavnije je napraviti soft emulator, no cijeli hardver.
da dobro to je istina...ipak ima tu nesto kompliciranije.Izvorno postao Inovator
Bookmarks