Join Today
+ Odgovori na temu
Prikazujem rezultate 1 do 7 od 7
    Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Bodovi: 6.744, Nivo: 19
    Ukupna aktivnost: 0%
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question upgrade - da li ovo stogod vrijedi?

pozdrav!

razmisljam da malo obnovim pc, pa me interesira da li ovo ista vrijedi, tj da li je uopce medjusobno kompatibilno.

trenutna situacija je sljedeca: p3 1ghz, 512sdram, dfi mbo, vga ati saphire 9600.
    na kompjuteru se ne igram. tu i tamo neki need for speed ili call of duty, ali i to rijetko.

ovo sam na brzinu nasao na nabava.netu:
    Procesori i hladila
    Intel Pentium D 805 LLGA - 2.66GHz, S.775, FSB 533MHz, dual Core, 2×1MB BOX 1038 Diskont24

Matične ploče
    MB GIGABYTE 8IPE775-G, s775, Intel 865PE, FSB 800/533, Serial ATA, UDMA133, 5PCI, AGP8x, 4DDR (Dual channel 400/333/266MHz), 8-channel sound, Gigabit LAN, USB 2.0, HT, ATX NOVO! 595 Nitel

Memorija
    RAM PC-3200, 512MB, DDR, KINGSTON, Value, DDR 400 MHz 328 Links

Ukupna cijena: 1961 Ukupna min. cijena: 1624

ovu maticnu sam izabrao jer nemam sata diskove, niti za sada nemam poitrebu nabavljati novi, veci disk, i imam ovu graficku koja me za sada sluzi i recimo da sam zadovoljan.

eventualna kupovina druge ploce sa pci-e slotom bi nosila kojih 1000kn vise za graficku, a taj dodatni trosak bih htio izbjeci. bar za sada.

amd ne zelim, tako da se ne morate truditi sa "kupi athlona...." nhf!

ovo je neka okvirna cijena, ali ako bi se naslo stogod bolje, onda bih mogao dati do 2500kn.

eto, pa ako netko ima volje za napisati (konstruktivnu) kritiku, bio bih zahvalan!

lijep pozdrav i hvala unaprijed!

Super-forumaš
    Datum registracije
    Aug 2005
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    na tvom mjestu , ne bi nista mijenjao . ovo ce ti jos drzati vodu , a ak ides na novi socket onda je glupo ne uzeti i novu grafu i ddr2 kao zalog za buducnost .
    nisam ni znao da na soc. 775 ima agp ploce .

Super-forumaš Postignuća:
    Veteran10000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2004
    Mobitel
    MOTOFONE
    Operater
    T-mobile, Tele2
    Godina
    38
    Bodovi
    21.706
    Nivo
    35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Bodovi: 21.706, Nivo: 35
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pa ti uzimas maticnu sa starim chipsetom 865PE, to je razlog zašto ona ima AGP

Mislim da je daleko isplativije uzeti nešta sa minimalno I915 chipsetom, nesta iznad... DDR2 te izadje jeftinije, pa si tu u plusu koliko bi više dao za matičnu..

definitivno prijeđi na PCIE, jer se kasnije pokaješ možda...

A sad ono što bi po mome teb odgovaralo je ono što si reko da ne želiš uzeti...

Prvo, vjeruj mi, ja sam ljubitelj Intela i imao sam prije soc478 ploču, najjaču u seriji za 478 procesore, 1GB rama, 9800XT

to se sve prodalo i ja sam prešao na sljedeće:_

AMD 3000+ sa Asrock Dual Sata2 pločom i memoriju sam ostavio sa starog kompa. kako Dual Sata2 ploča ima i AGP i PCIE, to je bilo dobro jer nisam morao mijenjati grafu... Kroz vrijeme , kad sam našao kupca za grafu, ja sam ju prodao i kupio 6800TD. Nađoh kupca za komp, prodam sve to u tjedan dana jer sam shvatio da ako imam pcie šta će mi AGP slot, i kupio sam AMD 3200+ Epox nforce4 ploču i X800XL... stvarr je da sam malo nadoplatio, a procesor radi daleko bolje od onoga intela...

Ja sam uvijek bio za Intela, ali opet ne želim grdno pogriješiti, pa mi je i bitno koji je procesor bolji...

Sad opet prodajem ovo, jer smatram da mi laptop treba, pa eto kad se proda, onda ću dobiti neku lovu, i onda ili ide Opteron+ DFI + 7600GT ili ide Laptop sa nekim Centrino procom...

U biti cijenovno do 1300 kuna, najbolji ti je izbor AMD3000+ i 3200+... ima sve kao Intel (SSE SSE2 SSE3, ali ima i 3D now i dosta tehnologija implementiranih u sebe, odličan memorijski kontroler...)

eto, razmisli

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Router
    na tvom mjestu , ne bi nista mijenjao . ovo ce ti jos drzati vodu , a ak ides na novi socket onda je glupo ne uzeti i novu grafu i ddr2 kao zalog za buducnost .
    nisam ni znao da na soc. 775 ima agp ploce .
    gle, ni ja ne bih mjenjao da mi ponekad ipak zatreba jaci pc. naime, uzeo sam tv karticu (analog&dvb-t hybrid), pa tu i tamo nesto i snimim. no, to nije problem jer snimanje prolazi ok. no, kada treba nesto obraditi, to je muka. a o prekodiravanju da ti ne pricam. za 30minuta avi-ja treba mu skoro 3 sata da ga prebaci u mpeg (za snimiti na dvd). dobro, to mi nije primarno, no, koliko puta mi se desilo da sam _morao_ nesto napraviti na kompjuteru, a on prekodirava video.
    no, evo i u drugon odgovoru mi covjek veli da uzmem ddr2 i ipak novu graficku.

vidjet cu.

hvala!
    pozdrav!

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao Krompirko
    Pa ti uzimas maticnu sa starim chipsetom 865PE, to je razlog zašto ona ima AGP

Mislim da je daleko isplativije uzeti nešta sa minimalno I915 chipsetom, nesta iznad... DDR2 te izadje jeftinije, pa si tu u plusu koliko bi više dao za matičnu..

definitivno prijeđi na PCIE, jer se kasnije pokaješ možda...

A sad ono što bi po mome teb odgovaralo je ono što si reko da ne želiš uzeti...

Prvo, vjeruj mi, ja sam ljubitelj Intela i imao sam prije soc478 ploču, najjaču u seriji za 478 procesore, 1GB rama, 9800XT

to se sve prodalo i ja sam prešao na sljedeće:_

AMD 3000+ sa Asrock Dual Sata2 pločom i memoriju sam ostavio sa starog kompa. kako Dual Sata2 ploča ima i AGP i PCIE, to je bilo dobro jer nisam morao mijenjati grafu... Kroz vrijeme , kad sam našao kupca za grafu, ja sam ju prodao i kupio 6800TD. Nađoh kupca za komp, prodam sve to u tjedan dana jer sam shvatio da ako imam pcie šta će mi AGP slot, i kupio sam AMD 3200+ Epox nforce4 ploču i X800XL... stvarr je da sam malo nadoplatio, a procesor radi daleko bolje od onoga intela...

Ja sam uvijek bio za Intela, ali opet ne želim grdno pogriješiti, pa mi je i bitno koji je procesor bolji...

Sad opet prodajem ovo, jer smatram da mi laptop treba, pa eto kad se proda, onda ću dobiti neku lovu, i onda ili ide Opteron+ DFI + 7600GT ili ide Laptop sa nekim Centrino procom...

U biti cijenovno do 1300 kuna, najbolji ti je izbor AMD3000+ i 3200+... ima sve kao Intel (SSE SSE2 SSE3, ali ima i 3D now i dosta tehnologija implementiranih u sebe, odličan memorijski kontroler...)

eto, razmisli

chipset nisam ni gledao pozorno koji je. trenutno imam 815i i prezadovoljan sam. a to sto je ovaj stari, kako si i sam rekao, stari je jer sam gledao da je ploca sa agp-om.

kako sam i mislio-nova maticna, evo sad ti govoris cak i ddr2 da uzmem, znaci pored svega i nova graficka.koja? njih stvarno nisam gledao.

a ovaj tvoj prijedlog za amd. ne znam. previse ljudi mi je reklo sto iz svog iskustva sto iz tudjeg da ga ne kupujem. iskreno, nikada nisam radio sa amd-ovim procesorom, pa sam ne mogu reci da on ne valja. ali, od prvog dana sam na intelu, pa je to valjda razlog. ne znam. vidjet cu.

no, ono iz pocetka threada-znaci da ne gledam?

nego, sto ti tocno prodajes i po kojoj cijeni? mozes i na private mail.

pozdrav!

Forumaš sa iskustvom Postignuća:
    Veteran5000 Experience Points

Datum registracije
    Dec 2002
    Mobitel
    S35,SE T610,HTC Desire
    Operater
    ViP,TELE2
    Godina
    51
    Bodovi
    9.838
    Nivo
    23
    Bodovi: 9.838, Nivo: 23
    Bodovi: 9.838, Nivo: 23
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao viking
    gle, ni ja ne bih mjenjao da mi ponekad ipak zatreba jaci pc. naime, uzeo sam tv karticu (analog&dvb-t hybrid), pa tu i tamo nesto i snimim. no, to nije problem jer snimanje prolazi ok. no, kada treba nesto obraditi, to je muka. a o prekodiravanju da ti ne pricam. za 30minuta avi-ja treba mu skoro 3 sata da ga prebaci u mpeg (za snimiti na dvd). dobro, to mi nije primarno, no, koliko puta mi se desilo da sam _morao_ nesto napraviti na kompjuteru, a on prekodirava video.
    no, evo i u drugon odgovoru mi covjek veli da uzmem ddr2 i ipak novu graficku.

vidjet cu.

hvala!
    pozdrav!
    Probaj programu za kodiranje videa smanjiti prioritet pa ćeš bar moći surfati za to vrijeme.

Forumaš
    Datum registracije
    Jul 2005
    Mobitel
    lg p500
    Operater
    098
    Bodovi
    6.744
    Nivo
    19
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    = Citat = Izvorno postao davor
    Probaj programu za kodiranje videa smanjiti prioritet pa ćeš bar moći surfati za to vrijeme.
    da, samo u tom slučaju mi se još više produžuje to vrijeme. dobro, kad sam par puta tako zeznuo stvar, onda sam ga ostavio da kodira preko noći. ali, kako god, 3 sata za 30 minuta je puno previše. a o direktnom capturiranju u mpeg neću ni govoriti.

+ Odgovori na temu

Bookmarks

Pravila postanja

• Ne možeš stvarati nove teme
  • Ne možeš odgovarati na postove
  • Ne možeš slati privitke
  • Ne možeš mijenjati svoje postove