Pretpostavljam da si otpakirao jar i sada pokušavaš to sve odvojeno kopirati u telefon. U telefon trebvaš kopirati cijeli jar zapakirani
Kako loadati dotjar file na S65, ako pokušam u Phone exploreru samo copy/past u neki od foldera baci mi poruku: no such interface supported?
Prvi put radim sa siemensom pa blejim ko tele u šarena vrata
Pretpostavljam da si otpakirao jar i sada pokušavaš to sve odvojeno kopirati u telefon. U telefon trebvaš kopirati cijeli jar zapakirani
Probal sam i sa zipanim fileovima, opet isto
Kod Siemensa se Java aplikacije (.jar datoteke ) kopiraju u mapu java\jam\games ili java\jam\applications. U principu je moguće kopirati .jar datoteku u bilo koju mapu, ali onda ih treba pokretati iz Explorera.
Ako je Phone explorer prepoznao mob, opcija Copy/Paste trebala bi raditit. Ne znam na koji način pokušavaš prebaciti (kabel, IrDA ili Blutooth) tako da je teško reći o kakvoj se grešci radi.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
mozda cu sad reci nesto jako glupo, ali vjeruj mi jako puno ljudi radi ovu gresku:
naime jar datoteka na kompu ima istu ikonu kao i rar, pa ju dosta ljudi kopira na mob greskom (rar) i pita se zasto je mob ne prepoznaje, a u biti ju prvo nisu raspakirali na kompu i onda kopiraji pravu jar datoteku (koja ima istu ikonu)...
maraschino - PTICICA
preko kabla pokušavam i nijedan copy/paste mi ne radi.
Irda ga prepoznaje ali samo 2 sekunde je konekcija aktivna i onda puca.
kakav kabel imaš? ako je usb, trebaš drivere.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
USB kabel je, imam drivere priložene uz njega, Phone Explorer vidi mob i mogu skinut slike i sl. s moba ali ne mogu ništa uploadat.Izvorno postao Sljaka
Baš ništa ili samo .jar datoteke?
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Baš ništa nemogu poslat na mobIzvorno postao Sljaka
To je malo čudno. Ako možeš slati sa moba na komp znači da kabel radi i da su postavke dobre. Ako nisi ništa mijenjao na mobu, onda bi bilo dobro posjetiti servis jer ovako napamet dijeliti savjete za nešto neuobičajeno je jako teško.
Kod Siemensa je moguće u Developer meniu (nije dostupan korisnicima) blokirati promet prema mobu, ali sumnjam da bi netko to napravio namjerno. Jedino iz neznanja.
Pokušaj još sa nekim drugim programom, SiMoCo, VSFE ili slično , tako da budeš 100% siguran da ne možeš prebacivat. Po mojem iskustvu MPM je vrlo čudljiv.
In vino veritas !
Omnia mea mecum porto !
Alea iacta est !
Bivši i ujedno prvi vlasnik moba je prebedast da bi sam onemogućio opciju slanja na mob a vjerujem da ga u servis nije nosio.Izvorno postao Sljaka
Probao sam sa simoco ali ne nalazi mob.
Ako može tko postat link za skinut jednu od zadnjih verzija simoco ili nekog drugog programa
simoco imaš u OVOJ temi!![]()
Jel simoco radi prek usb kabla, meni očita sve portove i nada, a u readmeu se spominje rs232 samo
Jako velik broj USB kabela je ustvari USB na COM port adapter i kada instaliraš takav kabel (Profilic je jedan od njih npr.) dodjeljuje mu se COM port kojeg možeš provjerit u Device Manageru koji je broj točno.U onom tree prikazu klikni na plus kod Ports i tamo ti mora bit prikazan koji je.Njega izaberi u postavkama SiMoCo-a i MORA radit.
Ili skini MOBILedit verziju 2.0.0.10 koja ima "Install Java" dugme pa ćeš dalje lako.
Ako što zapne slobodno se javi.
znaci - kad ukopcas taj usb kabel, trebas instalirati i tzv virtual drivere pa ces moci u SiMoCo-u raditi![]()
maraschino - PTICICA
Možeš možda mailat te drivere na dbogdanic@vels.hr , imam slabu vezu pa bi mi to bila zbilja velika ušteda živaca i vremena jer ne znam što bi točno trebao tražit i skinut, već sam malo lud na siemensIzvorno postao 3aTmr
sve je na forumu - http://cafe.mobil.hr/showthread.php?t=9528
maraschino - PTICICA
Bookmarks